reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
ale Wam smaka narobię...wcinam sobie szarlotkę na ciepło z lodami:-p eee gorzej już być nie może, to co se będę żałować;-):laugh2:
Julek zamiast 1,5-2 godzin drzemki, spał tylko 30 min. Chyba będę musiała kotlety utłuc:eek:

hej babolki,

nie bylo mnie, a wy tu takie epopeje urzadzacie, na dodatek smieszne:-D
Katiuszka przeszla sama siebie!

Ja bylam na plotach u przyjaciolki i w ciazy jest! az mi sie oczka zaszklily jak mi powiedziala. Urodzi jakos na poczatku lutego to jej dam ciuszki Cri :tak:

Spadam dziewczynki, bo lece na jakies zakupy i moze eMowi jakies sexy gatki kupie tak przy rocznicy:happy:
Buziaki dla wszystkich!!!

A ja bym zrobila - moze by sie zawstydzil i nauczyl ??;-)
Katiuszka, Gatto - a Wy macie cos takiego jak macierzynski ? Jak dlugo bedziecie z dzieciami w domach ?:-)

Muma, Gatto jednak zrobię, właśnie, żeby mu było głupio:tak: Już zamówiłam kartkę z okazji Dnia Taty, taką, że piszę co ma być w środku, typu życzenia, wierszyk czy co tam kto chce i firma drukuje. Zdziwi się, że po polsku będzie:tak:
Muma tu jest 9 miesięcy, w zależności kiedy na niego pójdziesz, to tyle masz wolnego po urodzeniu. Teoretycznie można go już wziąć po 6 miesiącu ciąży, czyli wychodzi 3 mies. jeszcze w ciąży i 6 po...Dlatego tutaj wszystkie ciężarówki pracują (o ile mogą) do ostatniego dnia ciąży, żeby potem móc być w domu całe 9 miesięcy. Ja odeszłam pod koniec grudnia, czyli mam do września...ale najprawdopodobnie nie wracam do pracy. Będę siedziała z Julkiem w domku:tak:

Z moich "ciuchowych" nowości, to M.nie wymienił tych spodni...pani w sklepie powiedziała, że NIE MA większych rozmarów i tak jakoś podobno dziwnie na niego patrzyła:eek:
A druga sprawa, to właśnie dzwoniła szwagierka, że kupiła mi tą sukienkę w Zarze!!!!:tak: wzięła L, bo większeg nie było. Mierzyła na siebie, mówiła, że spokojnie weszła....hmmm ona zawsze była "większa" ode mnie...jak się okaże, że ona weszła, a ja nie...to chyba się pochlastam:cool:
No a na zumbę nie poszłam....yyyy nooo booo przecież mam rękę oparzoną, noooo nieeee?;-):laugh2:

katiuszka -nie no jasne, jak z ręką oparzoną będziesz ćwiczyć ?;-) Na to właśnie szarlotka z lodami jest najlepsza - raz dziennie przynajmniej :-D
Tak myślałam, że zostaniesz z Julkiem w domku no bo kto by Ci się tam nim zajął.. Tak jak mnie, niby moja teściowa na emeryturze ale mamy do niej z naszej wsi ok. 35 km a poza tym ona ledwo chodzi bo czeka ją operacja bioder a poza tym to zakręcona jest jak wielki słój;-) Jak się serial zacznie to już babci nie ma :-D
Opiekunka nie wchodzi w grę, żłobek przerobiłam z Julką - jest potrzebna babcia bo dziecko choruje nonstop/
Ja jeszcze posiedzę na pewno do sierpnia 2014, potem mi się marzy własna firma - no wymyślę coś , MUSZĘ:happy:

Kurczę, jutro znów z Julką do lekarza, odebrali dziś wynik RTG i ma jakieś odwnękowy rysunek naczyniowy wzmożony i już wyczytałam, że to sugeruje bakteryjne zapalenie płuc gdzie jest tylko kaszel (jak u niej). :-( Pewnie dostanie antybiotyk i zwolnienie - nie powinno jej to zmartwić 2 tygodnie przed końcem roku;-)

reklama
ulala ale się Julcia zawaliła:szok: może to jest po niedoleczonej jakiejś chorobie? czy to wirusowe cholerstwo? Zdrówka dla córci!!!

Noo u nas miałam nadzieję, że teściowa powie, że zajmie się Julkiem, ale ona, że musi wracać, bo grządki, sadzenie itd. A teraz się okazało, że co? bawi dziecko drugiej synowej!!!:wściekła/y:jedno im wychowała, teraz poszedł do przedszkola, to bawi kolejne...szwagierka wróciła sobie do pracy i w doopie mają!!! u nas to nie ma kto pomóc...ale ja już sobie z nią załatwię jak będę w Polsce:cool:
tak, tak Muma masz 100% racji!!! z oparzoną rękę nie da się ćwiczyć i koniec:-D a szarlotkę zjem po raz drugi...ale przysięgam, że to już ostatni raz:tak::laugh2:
Gatto ponawiam pytanie...ile Gattinka mierzy? tak z ciekawości, bo ja dziś Julka zmierzyłam...ale żebyście wiedziały jak;-) stwierdziłam, że jak się go złapie pod pachy, to mocno opiera się wyprostowanymi nóżkami o podłoże, więc przystawiłam go do ściany, zaznaczyłam kreskę nad głową i zmierzyłam:tak::-D wyszło mi 65:eek: możliwe???

Do góry