reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Muma najchętniej w ogóle nie brałabym żadnych tabletek, to był pierwszy raz od kiedy jestem w ciąży i mam nadzieję że ostatni a co do dentysty to raczej będę musiała pójść choć na pewno nie z przyjemnością ;-)

reklama
dziewczyny, mam już wyniki. Oto one:
-luteinizing hormone LH - 8.35mIU/mL
-prolaktine - 12.26ng/mL
-FSH - 4.28mIU/mL
-estradiol E2 - 22.12pg/mL
Sprawdzałam z normami, tymi od nich, niby mieszczę się z nich, ale tak przy niższych wartościach.
Teraz widzę, że nie ma w tym zestawie hormonów tarczycy, myślicie, żeby jeszcze je zrobić??? Coś mi się wydaje, że mój M. nie wymiga się od badań, skoro moje chyba są ok..póki co.

katiuszka skoro tak jak piszesz wyniki są w normie tzn że tak jest :tak: i to najważniejsze, co do tarczycy to ewentualnie zrób TSH bo jak jest ok to nic więcej nie trzeba no i zobaczysz jeszcze pod koniec cyklu progesteron i będziesz miała pełny obraz a mąż...no cóż jak będzie trzeba to z pewnością się przebada
super że wszystko wyszło dobrze

kasia.natka, a co do tabletek przeciwbólowych w ciąży, to trzeba uważać, ale przecież sama to wiesz najlepiej. Tutaj w Anglii lekarze pozwalają ciężarnym na zażywanie paracetamolu nic innego nie wolno. Na mnie paracetamol w ogóle nie działa i już się zastanawiam jak ja dam radę w ciąży bez tabletek??? mam okropne bóle głowy, prawdopodobnnie migrenowe. Jak cholerstwo złapie, to 3 dni wyjęte z życia, za każdym razem. Nie raz potrafiłam zażyć z 10 tabletek dziennie i nic, dopiero polski Mig mi pomaga, ale to jest na bazie ibufronu, a tego ciężarnym nie wolno. No ale jest jeszcze szansa, że w ciąży migrena minie....:tak:
A Ty Kochana, nie męcz się, idź do dentysty i będzie po sprawie. No ale znieczulenia to Ci chyba nie da...:no:

katiuszka chyba wszędzie wolno tylko paracetamol, tutaj też chociaż w I trymestrze to najlepiej nic :no: bo ja też miałam zawsze problemy z bólami głowy i właśnie w I trym. też mnie bardzo męczyły ale gin powiedział tylko "przecież aż tak panią nie boli" co miało oznaczać-trzeba przetrzymać :confused2: i jakoś dałam radę
za to teraz nie mogę narzekać bo gdyby nie ten ząb to żyć nie umierać ;-) a jeśli chodzi o znieczulenie to już się trochę orientowałam i chyba mogą mi dać bo to miejscowe ale zobaczymy

uuuuffff dziewczyki!:-) nie ma to jak dobry ciężki trening!!:-D
Wyszłam mokra jak mysz i szczesliwa!:-D Niniejszym rozpoczelam realizację mojego noworocznego postanowienia odchudnięcia się :-)
A jak tam Wasze dukany?

kasia.natka ja pytałam dentystki kiedyś, jak to jest z leczeniem zębów w ciąży, babeczka wzruszyła tylko ramionami i powiedziała że "normalnie" ;-)
katiuszka79 norma to norma, jak się w granicach mieścisz to jest OK, nioe martw się,że w dolnych :tak:

pozdrowionka wieczorne :-)

Hejka,

katiuszka - :-)wyniki dobre, to już krok do przodu , zaraz się okaże, że progesteron i armia też OK i się Wam odblokuje wszystko ładnie :happy2:

kok.o -jeśli chodzi o dietę to ja schudłam równo 3 kg przez 8 dni i teraz już jem po prostu dużo warzyw, mięsko i owoc mały też. Jednak nie mogę być po prostu na Dukanie, przy tych staraniach trochę się boję. Odstawiłam słodycze i pieczywo, rano tylko 1 chrupka kromeczka na śniadanko do twarożku :-)

kasia.natka -
jak ząb ?? jejku niedługo masz to superaśne USG, widziałam taki film u koleżanki kiedyś, no po prostu kosmos , zobaczysz sama, widać już do kogo jest podobne :-)

zuzanko -
Gdzie jestes ??? Co u Ciebie ?? @ rozumiem nie przyszła i przeniosłaś się na inny wątek ?? :-) &&&&&&&&&
Pozdrowienia

Wiecie.... jestem tu od maja, aktywnie właściwie od lipca, podczytuję tez inne sąsiednie wątki.. :sorry2:
Wszystkie laski zachodzą właśnie na potęgę, ja mam nadzieję , że i u nas się ruszy wreszcie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za nas wszystkie:tak:

nie chce tu siać czarnowidztwa ale ja już porzuciłam nadzieje -
najpierw legły w gruzach moje marzenia zawodowe , potem padło zdrowie a teraz już nawet nie robię sobie nadziei że i dziecko mi się uda, nawet seksu mi się odechciewa ,
mąż jest ciągle w pracy - nie ma mowy o zmianie na inną bo inaczej czeka nas głód i trzeba się cieszyć że ma tą pracę . ja z moim stanem zdrowia mam marne szanse na pracę - bo mogę po pierwszym dniu pracy trafić na salę operacyjną z moją wadą kręgosłupa a co tu się dużo łudzić - mam 31 lat , w tym roku 32 skończę i czuję że poniosłam porażkę na całej rozciągłości - i proszę nie piszcie mi że ja będę mamą i że mi się uda - bo nawet już nie chce , kto będzie wstawał do dziecka jak mnie rozłoży na plechach ? czasem z rana ledwo wstaje aby psa wyprowadzić na dwór

jeśli popsułam wam wasze pozytywne nastawienie na tym forum to przepraszam ale gdzieś musiałam się wyżalić

reklama
luminka - Bardzo Ci współczuję i staram się zrozumieć jak jest CI ciężko. Jest mi przykro, że aż tak bardzo.. Ale i tak napiszę, że jeśli znajdziesz w sobie siłę żeby teraz przetrwać te trudne chwile to na pewno odwróci się na lepsze. Nie ma siły żeby zawsze było źle. To przecież wiesz.
Mocno przytulam.

Do góry