reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witajcie Dziewczynki :-)
Ja też, jak zuzanka myślę, że do konca roku będzie nas tu więcej z brzucholami;-)
Ani@k daj znać jak tam u Ciebie ??:-)
Trzymam kciuki za brak Waszych @ - &&&&&&&&&&&&&&& a dzisiaj to szczególnie za
zuzankę, która dzieci z zimowiska odbiera:tak:&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ja wczoraj byłam u mojego ginekologa ze wszystkim moimi badaniami, wykresami i tym nieszczesnym monitoringiem. Pogadalismy, pomyslelismy i narazie przez 3 mce mam brać CLO i luteinę oraz monitorować co to zmieni. Powiedział, że daje 50% szans na fasolę w tym czasie .A i najważniejsze . Chłop się musi zbadać, chociaż to ten sam i mamy już dziecko. Tak więc M maszeruje w tym tygodniu. Mam nadzieję, że wszystko będzie OK.
Pozdrawiam Was cieplutko :-)

reklama
Witam Was Dziewczynki!
MarTT witaj u szalonych po 30-tek ;-)
Brzózka hmm.. ja też na @ czekałam, a jak zacznie Ci z nosa lecieć - zrób test kochana :tak:
Kasia.natka rozumiem kiedy mówisz o trzęsących się rękach i o szyciej bijącym serduszku ;-)Szczypię Cię wirtualnie - to nie sen!!!
Muma ogłaszam Cię naszą forumową wróżką :-) Co oznacza wchłaniający się pęcherzyk?
Lumina co u Ciebie?

Rozmawiałam wczoraj z moim gin. spotkamy się dopiero za tydzień (4.10) powiedział ze będzie już coś więcej na usg widać..zabronił mi jesć surowe mięso, na katar polecił sól morską. Wczorajsze herbatki z sokiem malinowym mi chyba pomogły..
Ogólnie od jakiegoś tygodnia budzę się godzinę przed budzikiem...no i od jakichś 2 dni częsciej witam w toalecie..

Muma coś czuję ze Twój gin. ma podejscie podobne do mojego..a jak mówi ze 50% szans, to nie ma siły aby tak nie było!!! No i coś mi się wydaje, że w pewnym momencie będziesz musiała przestać brać CLo i luteinę..&&&&&&&&&&&&&

Ani@k do wróżki to mi daleko, mam ścisły umysł, takie tez wykształcenie i raczej twardo stąpam po ziemi, ale w sumie... niech będzie :-D
A Ty też brałaś taki zestaw może ??
Wchłaniający się pęcherzyk oznacza, że do następnego cyklu powinno być czysto , będzie miejsce na nowe i nie będzie torbieli.
Bardzo mi wczoraj pomógł psychicznie ten mój "magik" bo to naprawdę specyficzny gość ze specyficznym językiem i poczuciem humoru.
W każdym razie teraz jak nigdy czekam na @ żeby zacząć kurację. Aaaa i dołączam te ziółka od kasi.natki;-)
Buziaki dla Wszystkich.

cześć dziewczynki!
wpadłam tylko się przywitać, posprawdzać czy nie ma nowych fasolek i uciekam do pracy. A wieczorami nadrabiam zaległości w czytaniu Waszych postów. Ja niestety nie mam czasu ani możliwości siedzieć na necie w ciągu dnia, dlatego jak jestem w pracy udzielam sie dopiero wieczorkiem. Mam nadzieję, że mi to wybaczycie hihihi
muma, no to teraz słuchaj się pana lekarza, bierz co przykazał, a za 3 miesiące, bedziemy się cieszyć z Tobą 2 kreseczkami!!!!!:-D
ciekawa jestem co tam brzózka???? muma...a nie wróżysz jej, że kolejny test jej wyjdzie pozytywny????skoro okrzyknięto Cię wrózką!!!!

A u mnie nadal nie ma objawów zbliżającej się @!!!!!!!! dziś już środa, powinno już coś sie dziać...hmmmm nie chcę się nakręcać, ale coraz wyraźniej widzę, że mogło się udać!!!!
zmykam kobietki!!! piszcie co tam u Was, jak samopoczucie naszych mamusiek??? za resztę trzymam kciuki, przyjdzie i na nas kolej!!!! nie ma innej rady!!!!
buziaki dla Was!!!!!!!!!!

Ja już napisałam wczoraj, że ten jeden test u Brzózki nic nie znaczy, jest ogromna szansa, czuję to ....:happy:
CHyba sobię mojego szarego kota przemaluję na czarno, czarnego to mam tylko ONka ;-)
Katiuszkaa Ty kochana szykuj się na weekend :-)

Muma ja nie brałam nic tylko co rano termometr w rękę;-)Nie chcę nic mówić ale ja też na @ czekałam aby badać temp. w nowym cyklu..
Katiuszka może już czas wybrać się do apteki po teścisko?
Zuzanka odezwij się jak już wrócisz..

Ani@k , kasia,natka oprócz surowego mięsa to darujcie sobie też sery pleśniowe i sałaty wszelkie (nigdy nie da się ich dobrze domyć - można się nabawić toxo). Może wiecie, a może nie - lepiej wiedzieć:-)

MarTT a powiedz dlaczego w końcu in vitro ? Długo się staraliście przedtem?
Ja teraz zabieram się do leczenia syndromu LUF..

Staraliśmy się z 6 lat..z przerwami. Miałam parę operacji m.in. mięśniaki.. po pierwszej okazało się, że mąż ma astenoteratozoospermię (uff..trudne słowo).. Ehh.. długa historia. Po nieudanej inseminacji i długich debatach z lekarzami zdecydowaliśmy się na in vitro. Straszyli uciekającym czasem, moim wiekiem, bogatą historią cięć, zrostami, które z roku na rok powodują zmiany w moim brzuchu, możliwością pogorszenia się jeszcze bardziej wyników męża.. Naczytałam się do tego statystyk i stwierdziliśmy, że być może to ostatni dzwonek i żeby już nie tracić czasu uderzyliśmy z grubej, "in vitrovej" rury :-D
Syndrom LUF? Pojawił się niedawno? Masz już jednego szkraba...

reklama
Syndrom LUF? Pojawił się niedawno? Masz już jednego szkraba...
Tak naprawdę to gość stwierdził go po monitoringu jednego cyklu, moj ginekolog narazie dał mi CLO+ luteinę , powiedział, że pregnyl to już poważny lek, nie bez skutków ubocznych , tak więc zobaczymy.
Mam córcię 11 letnią z tym samym M, ale on też musi się teraz zbadać bo to już dawno było..

Do góry