reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

brzózko, a jak tam u Ciebie sprawy się mają??? nie testujesz jeszcze???
tzn.kolejny raz, bo wiem że już raz robiłas,ale była jedna kreska. Ale jak dalej nie masz@, to może zatestuj jeszcze raz. Może tym pierwszym razem było za wczesnie po prostu.

nie testowalam drugi raz. nie widze sensu.
@ jeszcze nie nadeszla, ale skoro test pokazal I kreske to niemozliwe aby bylo raczej.
pewnie mi sie spoznia. W temtym mies tez mi sie 2 dni spoznil okres. widocznie mi sie wydluzyl cholernik

reklama
Hej Kobiety :-)
Byłam wczoraj na ostatnim w tym cyklu USG , mój megapęcherzyk na szczęście się wchłania i nie zamierza zostać torbielą.
Dziś z tą wiedzą idę do mojego gin , pokombinujemy co dalej. Na pewno dalej będę się monitorować.
zuzanko środa będzie Twoja , będę trzymać &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& przez cały dzień, na pewno tym razem się uda :-) W końcu masz wsparcie jakiego wcześniej nie miałaś ;-)
Brzózka to nic nie znaczy , że jeden test nie wyszedł ale dobrze, że potrafisz się tak nie nakręcać. Pisałam kiedyś, mi to wyszły II dopiero w trzecim teście, parę ładnych dni po terminie:-)
katiuszka 5-6 dni mówisz , koniecznie informuj na bieżąco, trzymamy kciuki :-)
kasia.natkaczekamy na betę !!!!
Buziaki

Zuzanka już od dziś trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Katiuszka mi ostatnio lekarz kazał kupic testy owu. i działać według testu, jednak na tamten czas nie było akurat w aptece a później zapominałam...skupiłam się na mierzeniu temp.
Muma gratuluję i wiedziałam że torbieli żadnej nie będzie :-)

A u mnie dziś 34 dc, tepm. wzrosła do 37.1, nie wytrzymałam i zrobiłam test...
I łapki mi się trzęsą bo wyszły II :rofl2: dzwonię dziś do mojego lekarza aby potwierdził i powiedział mi co dalej...wie o tym mój Małzonek i teraz Wy. Trzymajcie kciuki abym nie zwariowała..:happy2: i aby mój wzrok mi dalej dopisywał..:-)

Ani@k GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!:-):-):-) i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, na pewno wzrok CIę nie myli :-)
Wiedziałam, no wiedziałam, że to będzie seria, huraaaaaaaaaaaaaa :-):-)
Całuję mocno i czekamy na dalsze wieści :-):-)

Zuzanka już od dziś trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Katiuszka mi ostatnio lekarz kazał kupic testy owu. i działać według testu, jednak na tamten czas nie było akurat w aptece a później zapominałam...skupiłam się na mierzeniu temp.
Muma gratuluję i wiedziałam że torbieli żadnej nie będzie :-)

A u mnie dziś 34 dc, tepm. wzrosła do 37.1, nie wytrzymałam i zrobiłam test...
I łapki mi się trzęsą bo wyszły II :rofl2: dzwonię dziś do mojego lekarza aby potwierdził i powiedział mi co dalej...wie o tym mój Małzonek i teraz Wy. Trzymajcie kciuki abym nie zwariowała..:happy2: i aby mój wzrok mi dalej dopisywał..:-)

ani@k, gratuluje z całego serca!!!!!!!!!!!!!! na pewno dobrze zobaczyłaś!!!!!:tak:No ale nam sie mamuśki rozkręciły!!!!!!! SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!
brzózko, tak jak dziewczyny pisały, pierwszy test mógł wyjść negatywny, ale to jeszcze nie jest na 100% pewne, że nie jesteś w ciąży, tym bardziej, że @ nie przyszła. Mimo wszystko trzymamy kciuki za kolejny test, teraz już pozytywny!!!!!!

Ostatnia edycja:
zuzanko, na to działajcie w srodę owocnie!!! Trzymam kciuki za pomyslność!!!!!!!
A ja jestem w niecierpliwym oczekiwaniu na @...tzn. nie na małpę tylko na jej brak:-) Na razie nie mam nic, co by ją przepowiadało!!!!! jedynie mam piersi napuchnięte jak balony, trochę bolące, ale nie tak jak na @. Póki co, same dobre objawy...byle tylko nie posypało się wszystko koło piatku!!!! Poproszę o trzymanie kciuków!!!!
Uciekam dziewczynki, będę wieczorem!!!!
Jak pojawi się kasia.natka, to ją przyciśnijcie z tą betą!!!!!
Miłego dnia dla tych co sie jeszcze starają i dla świezo upieczonych mamusiek!!!!!!:happy2:

Ani@k a nie mówiłam, że te objawy grypopodobne to fasolkowatość czasem oznaczają ?? :tak:
kok.o kochana jak się czujesz ?
Ja tam myślę, tak jak mówiłam, teraz będzie lumina, Brzózka, katiuszka, za miesiąc zuzanka potem jeszcze kok.o mnie wyprzedzi i na końcu ja ... a to wszystko przed Gwiazdką :happy2: I tego się będę trzymać :tak:

Muma fizycznie jest prawie dobrze, tylko ciągle jeszcze plamie, ale to podobno troche trwa, wiec na razie tym sie nie martwie. Za tydzien do gina na kontrole ide.
Natomiast psychicznie nie pozbierałam sie jeszcze... i chyba to jeszcze potrwa. Zawsze miałam sie za taką babe, co to po niepowodzeniu się otrząśnie, otrzepie i idzie dalej...
Ale chyba nie po takim...
Przeniosłam sie na forum poronienia, troche podnoszą mnie na duchu wpisy kobitek, ktore czasem i po nie jednym poronieniu są lub niedługo bedą mamami, więc tak myśle, ze ja tez z tego się otrząsnę.. za jakiś czas.I będzie kiedyś dobrze. Ale za duzo tam jest kobiet, nie zdawalam sobie wczesniej sprawy,ze tak czesto poronienia sie zdarzaja. U mojego męża w pracy w ciagu 3 m-cy były 2poronienia i 2 ciaze zagrozone...

Dziewczyny z II krechami - jak bedziecie u gina to wydrzyjcie od niego pazurami skierowania na badania (nie tylko toxo!) ,jest mnostwo świnstw, normalnie niegroźnych, a w ciąży - niebezpiecznych. No i wszystkie wazne dla ciazy hormony tez do przebadania.

Ostatnia edycja:
reklama
kok.o z psychiką to na pewno jeszcze chwilkę, dobrze, że jest taka ładna pogoda , słońce inaczej człowieka nastraja do życia. Będzie dobrze , na pewno,:-)
Dobrze, że jesteś na tym wątku, tam jest tyle pozytywnych zakończeń, też tam czasem podczytuję sobie.

Ja też już teraz jak piąty miesiąc starań zaczynam wiem, że jak tylko się uda to rzucam wszystko idę na zwolnienie, robię wszystkie badania. Pewnie nie ujawnię od początku że to ciążowe zwolnienie bo jak się nie uda to wiadomo co w pracy może być...
Pewnie , że często po prostu nie mamy wpływu na to co będzie ale nie chcę potem żałować, że przez wstawanie do pracy o 5.15 i nerwy w pracy coś się wydarzy złego...

Do góry