reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Ja Dziewczynki niby dalej czekam ale dziś temperatura już spadła trochę... więc się raczej nie nastawiam.
Zdecydowałam tylko , że jeśli się nie udało to zaczynam monitoring od przyszłego cyklu bo albo te testy owu , które mam są do d... albo ja owu nie mam ...
miłego dnia, u mnie leje...

Cześć :-) Nic nie mówię ale dziś temp znów troszkę wyższa ;-) może termometr mam posputy , taaaaak, na pewno tak ;-)
A wy Dziewczynki kiedy testujecie ?? Przydałyby nam się jakieś dobre wieści, już długo nie mamy II ... Ja to jednak zaczekam do niedzieli, postanowiłam wczoraj, chyba, że już jutro będzie wiadomo...
Powiedzcie, czy któraś z Was robiła/robi monitoring cyklu na USG ?? Bardzo upierdliwe to jest ? Ile razy byłyście w jednym cyklu ?
Pogoda ma być ładna w weekend więc odpoczywajmy i nabierajmy mocy :-):-)

ja byłam raz na monitoringu:
idziesz na wizytę lekarz pyta kiedy był okres ostatni i robi usg dopochwowe i tam mniej więcej widzi jak się sytuacja rozwija i mówi kiedy przyjść na usg następne, ja miałam tak mniej więcej między 14 a 17 DC - ot zwykłe badanie , jedyna upierdliwośc to trzeba jechać do lekarza i czekać jeśli jest kolejka , ja jeszcze miałam tabletki na stymulacje - duphaston , clo i zastrzyk musiałam zrobić na pęknięcie pęcherzyków , ogólnie nie miałam większych dolegliwości po tych tabletkach ale mąż wtedy wyjechał do pracy i wszystko było na darmo .

lumina to co opisałaś to zwykłe usg bo monitoring to nie jedna wizyta tylko kilka bo obserwuje się wzrost pęcherzyka i czy pękł!
Muma ja byłam raz (trzy wizyty) i nie ma tu nic upierdliwego tyle że w konkretnych dniach się robi więc dyspozycyjność w miarę wymagana no i usg tv więc sama rozumiesz...ale mam nadzieję że ty już tego nie doświadczysz bo...jutro II &&&
Brzózka, bionda a co u was?

Dziewczynki, bardzo dziękuję Wam za wsparcie,
niestety ja się znów ustawiam na starcie...
Jedyne pocieszenie, że dziś sobota, więc jest miły wieczór i można się nawet napić na pocieszenie. Dalej trzymam za Was kciuki &&&&&, dobrze, że te cykle mam krótkie;-)
lumina, kasia dzięki za info o monitoringu
pozdrawiam cieplutko

Ostatnia edycja:
reklama
Wiecie co - wiem że to chore ale zaczynam nowy miesiąc od obliczenia terminu porodu jakby coś ;-) No i liczę , wychodzi 16 czerwca 2012 , ładna data, jeszcze przed upałami, tuż przed końcem roku szkolnego... Ale to ..... środek EURO2012 i to sobota i Polska gra !!!!!!
Kurczę to na pewno będzie chłopiec :-) ale coś czuję, że to moje cięcie to sobie sama będę musiała zrobić :-)
Brzózka jeśli dziś masz 13dc no to życzę baaaardzo miłego, owocnego wieczoru:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry