reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
kasiu.. jak to co z tego ? przecież wiesz, że prędzej czy później będziesz Mamusią po 30tce, tak jak my wszystkie :-) Bardzo mocno w to wierzę. Miłego wieczoru :-)

Cześć Dziewczynki!
Cieszę się, że Wam miło upłynęła niedziela. Ja dziś jestem do niczego. ZMORA jeszcze nie przyszła :szok: , ale czekam na nią z kubłem gorącej wody ! Strasznie siędzisiaj czuje, nie chce mi się jeść i cały czas się strasznie pocę. Przeleżałam cały dzień i trochę pospałam. Teraz zrobiłam sobie kawę i trochę umysł mi się rozjaśnia.
Nie mam objawów jak przed okresem tylko brzuch trochę rozdenty i to mnie trochę zastanawia. Pojutrze jak nie dostanę okresu to robię test.
Muma, te wymioty to może FASOLÓWKA a nie grypa JELITÓWKA ;-)? A jak dziś się czujesz? Gdyby była jelitówka to pewnie dziś byłby ciąg dalszy. Ja miałam w kwietniu przez 3 dni łącznie z temperaturą 39 stopni. Dlatego myślę, że u Ciebie to raczej Fasolówka. Napewno zadzwonię jak przyjadę i się umówimy, ale nie na soczek marchewkowy bo nie wolno pić w czasie ciąży. Zakładam z góry, że na spotkaniu będziemy już jako mamy po 30-tce :-) .
kasia.natka, całe szczęście, że wam się nic nie stało. Ja miałam kiedyś wypadek z tirem ale wyszliśmy z tego cało. Samochów był do kasacji. Nie patrz na owu tylko pracuj. Trzymam kciuki z całych sił.
lumina, a nie myślałaś wyjechać z mężem tam gdzie on pracuje? Czasem zmiana miejsca to nowe możliwości.

Trzymam za was wszystkie kciuki kochane!

bionda my działamy bez względu na to czy owu jest czy nie ale jednak czekam z utęsknieniem bo bez tego to żadnych szans na fasolkę nie mamy :-( a ty kochana kiedy masz termin @

pierwszy termin mam dziś jeśli to cykl 27 dniowy , a drugi jutro jeśli 28. Zawsze miałam 28 dni ale ostatni był krótszy.
Więc teraz siedzę jak głupia i czekam. To, że dziś nie przyszła w tym wypadku nic nie znaczy.
Mam nadzieję.

Dzięki ! Chyba wstrzymam się do pojutrza, jak jutro nie przyjdzie. Mam 2 testy strumieniowe ale boję się, że zobaczę I kreskę. Fajnie by było gdybym do Polski pojechała z fasolką. Porobiłabym sobie wszystkie badania. Jestem trochę przerażona jak to będzie z włoskimi lekarzami.

więc życzę żebyś przyjechała już z fasolką i żeby udało się zrobić jak najwięcej tutaj chociaż to pewnie będzie za wcześnie na wiele rzeczy ale na pewno we włoszech też ci się uda

reklama
Witajcie Dziewczynki :-)
Bionda, w pierwszej chwili jak przeczytałam o fasolówce to pomyślałam, że to określenie niestrawności po obżarstwie ( bo ja ciągle o tym jedzeniu pisałam );-) Ale bardzo mi się taka choroba podoba , oby to było to :-) Wczoraj czułam się dobrze, byłam wygłodniała strasznie, a dziś w drodze do pracy musiałam się powstrzymywać, żeby nie było fasolówki cd. Boję się jednak, że sobie to wmówiłam i to znaczy , że z moją psychiką jest coraz gorzej :zawstydzona/y:
Ja bym już nie wytrzymała na Twoim miejscu, już bym testowała. Ale miej świadomość, że czasem dopiero 7 dni po terminie sikacze Ci wyjdą, @ nie będzie przed wyjazdem a test nie wyjdzie to zrób sobie badanie krwi może ?
A dlaczego nie wolno soku marchwiowego ? Bo ja całą ciążę piłam, sama sobie robiłam :-) Nie wolno przedawkować wit. A ale to nie przy takich ilościach raczej, córcia moja urodziła się z piękną naturalną opalenizną :tak:
Czekam na nowe wieści,
kasia.natka pozdrawiam cieplutko :-)
Pozostałe Dziewczynki, gdzie jesteście ? :-)

Do góry