reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

ale sie dzis zmeczylam. Baran mi sie wyrywal i walczylam z nim kilkanascie minut. Pozniej az mnie brzuch bolal. :wściekła/y:
Martwie sie czy to nie wplywa na zajscie w ciaze. Mam takie niestety zajecia, ze mam spory wysilek czasem. Duzo bardzo w ciagu dnia jestem na nogach, te owce czasem mi daja w kosc i zastanawiam sie czy to moze miec jakis wplyw itd.
Z drugiej strony, przeciez ludzie kiedys pracowali bardzo ciezko i dzieci tez mieli, wiec moze przesadzam :confused:
dobrej nocy kobietki!! milych snow!

reklama
Ja też czekam... W ciągu najbliższych dni będę wiedziała. Bardzo bym chciała, żeby się udało - jak wszystkie dziewczyny tutaj. Ale czasem sił brakuje. Szczególnie, jak na teście po raz kolejny pojawia się jedna kreska.:-(

Akka, nic sie nie stresuj :) Po jednej kresce zawsze kiedys przyjdzie czas na dwie :)

witam o poranku :-)
ja tylko na chwilke przed praca, brzoch juz baaardzooo boli na @ wiec juz co chwile sprawdzam ale jeszcze nic, musialam wziac vegantalginH (jak nospa) bo nie dalabym rady
trzymajcie sie laseczki

Miłego dnia.:-)
Brzózka, ja bym się zanadto wysiłkiem fizycznym nie przejmowała, szczególnie, że Twój organizm jest do niego przyzwyczajony. Co innego, gdybyś siedziała na tyłku cały dzień i jeździła wszędzie samochodem, wtedy taki nagły wysiłek, to by mógł być szok dla organizmu.;-) Zresztą zauważysz, że jesteś w ciąży tak szybko, że nie zdążysz jej zaszkodzić walką z baranami.;-) Moja mama na początku - przez pierwsze parę tygodni, kiedy jeszcze nie wiedziała, że jest w ciąży, jeździła konno, a jak widać chodzę po świecie. Nie można się ze sobą cackać, bo mama - mimoza, dla której wejście na trzecie piętro, to szalony wysiłek fizyczny, też jest dla dziecka niezdrowa. W końcu poród, fizycznie, jest równie wyczerpujący jak bieg w maratonie. W dodatku w kilkunastokilowym plecakiem z przodu.:cool2: Trzeba mieć kondycję, żeby szybko urodzić.;-)
No wiadomo oczywiście, że nie można przesadzać, ale tutaj chyba nie ma nieświadomych niewiast, które nie zamierzają o siebie dbać.;-)

Akka mi się też tak zdaje, ale czasem różne rzeczy podczytuję i różne opinie. W sumie przejmowac się nie mogę, bo i tak zycie zyciem i pewne obowiazki trzeba wykonac. Dzis przyjezdza np 300 kostek siana i trzeba je rozladowac a maz w pracy. wiec zakasac rekawy i do roboty ;)
Choc spika mam dzis oookropnego.
W dodatku dzis w nocy wyjezdzam na seminarium pasterskie na kilka dni i wypadalo by sie zdrzemnac w ciagu dnia :)

Będzie dobrze. A nadmiar "dobrych rad" też szkodzi. Można od tego oszaleć - tego ci nie wolno, tamtego nie jedz. Jakby tak to wszystko wyglądało, to ludzkość by już dawno wyginęła, a jak widać, całkiem nieźle sobie poczyna.;-)

znowu @ przyszła , kolejna porażka i nowa szansa a nie robię sobie już nadziei
teraz mam taką sytuację rodzinną że powinnam iść do pracy i szukać mieszkania a nie myśleć o dzieciach

kochane,
przypadkiem tutaj zajrzałam i muszę wam napisać dobre słowo...
ja właśnie skończyłam 39 latek i 3 lata robiłam dzidziusia a i tak @ przychodziła równo co 28 dni! nikt nie wpadł że mam niedoczynność tarczycy
wynik tsh 6 (norma jest ok 4 a przy 2 już ciąży nie utrzymacie), która nie badała zbadajcie bo warto ja przez to mam 3-letnie opóźnienie ale za to 15 tydzień już:) trzymam kciuki za wszystki 30 stki buziaki duże

reklama
Ja jeszcze mam czas (kilka miesięcy), żeby popróbować po operacji. Lekarz dal mi pół roku. Jeśli przez 6 miesięcy się nie uda, będziemy badać dalej, czy wszystko jest w porządku. Ja mam taki, szczwany plan, żeby badania hormonalne zrobić sobie na własną rękę, jeśli nie uda mi się w ciągu dwóch najbliższych cykli - tak na wszelki wypadek.

Lumina, cóż można powiedzieć. Wszystko się w końcu jakoś ułoży. Ja wiem, że to marna pociecha, ale może trzeba po prostu chwilę poczekać na lepsze wiatry.:-(

Ostatnia edycja:
Do góry