reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Kasia.natka dzieki! :)
Wlasnie jestem po tescie owu i na razie slabiutka druga kreska, wiec chyba jeszcze nie ma wyrzutu LH.
Moze bedzie jutro, bo ostatnio tez tak mialam ze dzien przed byla taka slaba a potem byla mocna.
Powiedzcie mi prosze, bo moze ja zle mysle, czy staranka trzeba rozpoczac przed czy po LH>? bo moze ja za pozno zaczelam i dlatego mi nie wychodzi.
Ostatnio to jakos 24h po 2kreskach na tescie LH.

reklama
Cześć Dziewczyny - widzę, że nam się grono forumowiczek- staraczek powiększa. Witajcie: Akka, Brzózka i Juliana !!! Liczę na to, że niedługo będziemy mogły założyć temat: "Mamusie po trzydziestce" ;)

Brzózka -z tego co się orientuję to owulacja następuje zwykle w ciągu 24-36 godzin po pierwszym wyrzucie LH, lub 9-24 godzin po szczytowym wyrzucie LH. My zwykle działamy od razu po zaobserwowaniu dwóch takich samych kreseczek na teście owu.

Jolka81 też mam nadzieję na ten nowy wątek :tak:
A co to znaczy po pierwszym wyrzucie? Myślalam ze jest jeden wyrzut LH.
W sumie kierowalam sie tym co bylo napisane na tescie. Ze od pojawienia sie 2 mocnych kreseczek pomiedzy 24 a 48h bedzie owulacja. Twoje wiadomosci sa dla mnie nowoscia. Hym :confused:

kobietki kochane jak test jest pozytywny czyli w ciagu 24 h nastapi owu to trzeba dzialac od razu bo z tego co sie orientuje to armia naszych mezczyzn musi sobie dojrzec w srodku zeby cos z tego bylo :tak:

no widzisz, cały czas sie człowiek czegoś uczy :)
Wczoraj miałam dwie kreseczki i działalismy wieczorem, mam nadzieje ze tym razem nie za pozno, trzymajcie kciuki proszę :happy:

myślisz?
czytałam w jakimś opracowaniu, że plemniki potrzebują ileś tam dni na wyprodukowanie się i że sex dzień po dniu nie przyniesie efektu, bo w spermie nie ma juz plemników. Może znowu zle coś doczytałam. :confused2:

reklama
plemniki sa, tylko "doroslosc" osiagaja po okolo 24 h czyli jakbys przytulala sie z mezem kilka razy dziennie to te wszystkie kolejne nie beda tak od razu zdolne do zaplodnienia bo to jeszcze gowniarze ;-) ale w tobie tez dojrzewaja a twoje jajeczko jest zdolne do zaplodnienia okolo 24 h wiec poprawka na pewno nie zaszkodzi :-)

Do góry