reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Krzynka a robilas teraz kontrolnie prl z obciazeniem?? Bo jakos tym mi to pachnie....
Tez mam stwierdzona hiperprolaktynemie i zazywalam Castangus... jaki jest efekt dowiem sie w nastepnym cyklu - bo wtedy mam zrobic kontrolnie prl.

Krzynka a Ty robilas sobie komplet badan? Tak jak pisalam wczesnie: skierowal mnie gin i uwazam ze wiedzial co robi!!! Szlam z wielkimi obawami ale sie oplacalo... poryczalam troech i to pomoglo... a ta kobieta specjalizuje sie w pracy z parami majacymi problemami z plodnosciom.
Kochana jak sama nie powiesz jakie badania MUSI zrobic - to nie ludz sie - On sam na to nie wpadnie!!!!
Im szybciej to zrobi tym lepiej!!!
Gin zlecił mi badania - nie wiem czy komplet. Robiłam hormony (prolaktyna, testosteron), krew, mocz itp czy ogólnie jest ok. No i w razie ciąży toksoplazmoza, różyczka... Póki co lekarz mówi, że jeszcze nie pora na większą ingerencję. Że po ok roku starań będziemy się zastanawiać. Ostatnio (koniec lipca) wspominał, że jakoś w jesieni może włączymy monitoring cyklu, ale nie wiem czy to nie będzie mnie bardziej stresować - jak to wygląda?
Co do badania prolaktyny to teraz było bez obciążenia co mnie w sumie zdziwiło. Wtedy, przed braniem bromergonu miałam robioną z obciążeniem i tam wychodziły wahania. Wspomnę o tym gin, może mu się "zapomniało" ;-)

Krzynka monitoring ok... ale z hormonow: estradiol, lh, fsh, tsh, prl, testosteron, progesteron... to jest komplet i po tych badaniach widac czy gdzies jest problem i w ktorym kierunku dalej isc....
A jak Ci wyszla prl??
Monitoring to nic innego tylko usg podczas ktorego lekarz oglada endo i jajniki... robi sie go co 2-3 dni poczawszy od 9 dc. Ja akurat jestem teraz w trakcie...

Nie widziałam wyników- gin je dostał i powiedział, że wszystko w porządku :-) Mam nadzieję, ze teraz zleci mi całą resztę hormonów.
A wy się juz długo staracie? Ile jesteście po 30stce?

Ja w maju skończę 32, o dzidzię staramy się jedensty cykl ( w zasadzie 9 , bo podczas 2 cykli w czasie owulacji byłam na badanich u mojej ginki w Polsce a mój P. został w Anglii i wtedy nie było jak się starać) i mam nadzieję, że ostani :-D...

Krzynka - witamy na wątku!!!

Ostatnia edycja:
Ja w maju skończę 32, o dzidzię staramy się jedensty cykl ( w zasadzie 9 , bo podczas 2 cykli w czasie owulacji byłam na badanich u mojej ginki w Polsce a mój P. został w Anglii i wtedy nie było jak się starać) i mam nadzieję, że ostani :-D...
Też mam taką nadzieję!!
dziewczyny, nie stresujcie mnie, że tak długo Wam schodzi, bo się zamknę w sobie. Trochę zaczynam żałować, że tak późno zaczęłam :wściekła/y: Ale trzeba było poczekać na tego jedynego ... !

reklama
Krzynka witam Krakuske... ja toze :)))) A do kogo chodzisz?
Ja chodze do dr. Pabiana a to psychoterapeutka to Bogda Pawelec i tez jest z Kraq :tak:

Do góry