Kobitki odkryłam coś pysznego- kawę Inkę świąteczną, taką z cynamonem, imbirem, kardamonem, jest pyszna! Szczególnie z mleczkiem, rewelacja na zimne dni
no to ja kmuszę znaleźc gdzieś tą kawkę . Cynamon potrafię dodawać nawet do mięsa
dobry wieczór;
wczoraj moje dziecię zafundowało nam atak jakiejś histerii. Pierwszy raz coś takiego mu się zdarzyło. Zaczęlam z nim cwiczyć te cwiczonka co zleciła nam neurolog po czym chciałam go nakarmić bo już był czas ku temu. Tymczasem on zacząl strasznie płakac i nie mogliśmy go uspokoić. Piersi nie chciał a przecież musiał być juz głodny. w końcu zasnąl i jak sie obudził wszystko było juz ok. Nie wiem co mu było, może to brzuszek - dzien wczesniej zjadlam szpinak, albo ząbki powoli zaczynają o sobie znać... naprawdę zachowywał się nie jak nasz synuś. dzisiaj już tez wszystko po staremu.
ja od paru dni wybieram się na zakupy, przydałoby się jakieś butki na zimę kupić a i płaszczyk jakiś też by mi dobrze zrobił...w ogóle coś dla poprawy nastroju... ostatnio też trafiłam na sklep interentowy z ładną bielizna dla mam karmiących Alles ale boję się kupować biustonosz bez przymiarek... no nic, moze coś upoluję na zakupach jak się w końcu wybiorę...
miłego wieczoru!
kajda, może dziecko sie po prostu zmęczylo ćwiczeniami????
Powodzenia w zakupach. Jeśli biustonosze w iternecie masz sporo tańsze, to proponuje odwiedzić sklep, przymierzyć i potem juz kupować nie na ślepo. Ja tak czasem robiłam i staram sie wszystko z internetu sprawdzićw normalnym sklepie jak tylko mogę.
moniolek, a oponki zimowe już zalożone? U nas operacja wczoraj byla...
Na badania czekamy, no wlaśnie moze zadzwonie zaraz do przychodni sprawdzić jak z zapisami na przyslzy rok, jeszcze przyspieszą i wylądujemy w połowie roku..
dziś wstalam rano żeby jeszcze załatwić skierowanie na urografię. Ale się zdenerwowałąm. LEkarz twierdzi że nie może takiego skierowania wypisać, bo nie mają umowy, i że to się robi w szpitalu, więc skierował mnie do lekarza szpitalnego. W zakłądzie RTG gdzie pytałam mowią że można mieć skierowanie od urologa, jakies z numerkiem (umowa) - badania są współfinansowane, czy jakoś tak. No i kto tu ma rację??? Musze się choroba zapisać do innego lekarza, pewnie jakieś paręmiesięcyu czekać, a tam robią te badania prawie od ręki. A niech to. I tak juz z pół roku mi się ciągnoie, gdybym wiedziała że tk będzie to zapisalabym się jak tam bylam ostatnio (zapisy były chyba wtedy na koniec listopada - no i juz mamy listopad) Niestety wszystko trwa a nasza slużba zdrowia jest pokoćkana jakaś. A może te "współfinansowane" oznaczają,że część płaci przychodnia i dlatego min nie chcą tego dskierowania dać, tylko odsylają od jednej przychodni do drugiej?????eeeech, badaj sie tu czlowieku. ..
sensi, gratuluję wyygranej!
Podajesz tu takie ciekawe informacje, ja się już wiele razy zastnawialam czy nie robić samocdielnie pieczonego mięska zamiast wędliny ze sklepu, ale czy mięso z uboju jest lepsze niż gotowe wedliny? Nie "ulepszają go jakoś" Jak to sprawdzić, ew. gdzie nie kupować?
W domku czeka CIę pewnie spotro pracy i nerwow, no chyba że nie jesteś perfekcjonistką, która wszystkie elementy wykończenia musi miec dopasowane. Ale z wybieraniem i jeżdżeniem po sklepach też można kręćka dostać, więc życze Ci cierpliwości na ten etap przed zamieszkaniem

antilka. u nas rtez slonko dziś wyszło, choć powietrze mroźne. Dzieciaki z pracy mnie chca na lodowisko ciagnąć, ale nie wiem czy sie zgodzę, bo sama kiepsko jeżdże to jak bym ich ratowala??? A jak się które przewróci, nogi polami czy co to ja niestety mam problem potem. Tak to już jest...
Ja dziś urządzam prasowanko. Mam troche papieró tez do przygotowania, powoli wszystko nadrobię mam nadzieje.Wyniosę pudła, bo częśc rzeczy udało mi się uporządkować, powoli nasze życie się ustabilizuje. Mam nadzieję,że do Świąt już wszystko sie uspokoi i będzie inny etap.