reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Dzień Dobry:-)
U nas dzisiaj piękne słonko, chyba wybiorę się na jakiś spacerek.
Sensi fajnie , że wygrałaś konkurs 50zł piechotą nie chodzi a książki są bardzo drogie.
Carioca odczyn Coombsa można zrobić w każdej chwili, ale musi być jakiś czynnik immunizujący. Koniecznie wyjaśnij sprawę grupy krwi Stasia. To poważna sprawa, jeżeli ma rh + a Ty nie dostałaś immunoglobuliny, powinnaś poprosić szpital o wyjaśnienie. To byłoby poważne zaniedbanie z ich strony:baffled:

reklama
Kobitki odkryłam coś pysznego- kawę Inkę świąteczną, taką z cynamonem, imbirem, kardamonem, jest pyszna! Szczególnie z mleczkiem, rewelacja na zimne dni :tak:
no to ja kmuszę znaleźc gdzieś tą kawkę . Cynamon potrafię dodawać nawet do mięsa ;)

dobry wieczór;
wczoraj moje dziecię zafundowało nam atak jakiejś histerii. Pierwszy raz coś takiego mu się zdarzyło. Zaczęlam z nim cwiczyć te cwiczonka co zleciła nam neurolog po czym chciałam go nakarmić bo już był czas ku temu. Tymczasem on zacząl strasznie płakac i nie mogliśmy go uspokoić. Piersi nie chciał a przecież musiał być juz głodny. w końcu zasnąl i jak sie obudził wszystko było juz ok. Nie wiem co mu było, może to brzuszek - dzien wczesniej zjadlam szpinak, albo ząbki powoli zaczynają o sobie znać... naprawdę zachowywał się nie jak nasz synuś. dzisiaj już tez wszystko po staremu.
ja od paru dni wybieram się na zakupy, przydałoby się jakieś butki na zimę kupić a i płaszczyk jakiś też by mi dobrze zrobił...w ogóle coś dla poprawy nastroju... ostatnio też trafiłam na sklep interentowy z ładną bielizna dla mam karmiących Alles ale boję się kupować biustonosz bez przymiarek... no nic, moze coś upoluję na zakupach jak się w końcu wybiorę...
miłego wieczoru!
kajda, może dziecko sie po prostu zmęczylo ćwiczeniami????
Powodzenia w zakupach. Jeśli biustonosze w iternecie masz sporo tańsze, to proponuje odwiedzić sklep, przymierzyć i potem juz kupować nie na ślepo. Ja tak czasem robiłam i staram sie wszystko z internetu sprawdzićw normalnym sklepie jak tylko mogę.

moniolek, a oponki zimowe już zalożone? U nas operacja wczoraj byla...
Na badania czekamy, no wlaśnie moze zadzwonie zaraz do przychodni sprawdzić jak z zapisami na przyslzy rok, jeszcze przyspieszą i wylądujemy w połowie roku..
dziś wstalam rano żeby jeszcze załatwić skierowanie na urografię. Ale się zdenerwowałąm. LEkarz twierdzi że nie może takiego skierowania wypisać, bo nie mają umowy, i że to się robi w szpitalu, więc skierował mnie do lekarza szpitalnego. W zakłądzie RTG gdzie pytałam mowią że można mieć skierowanie od urologa, jakies z numerkiem (umowa) - badania są współfinansowane, czy jakoś tak. No i kto tu ma rację??? Musze się choroba zapisać do innego lekarza, pewnie jakieś paręmiesięcyu czekać, a tam robią te badania prawie od ręki. A niech to. I tak juz z pół roku mi się ciągnoie, gdybym wiedziała że tk będzie to zapisalabym się jak tam bylam ostatnio (zapisy były chyba wtedy na koniec listopada - no i juz mamy listopad) Niestety wszystko trwa a nasza slużba zdrowia jest pokoćkana jakaś. A może te "współfinansowane" oznaczają,że część płaci przychodnia i dlatego min nie chcą tego dskierowania dać, tylko odsylają od jednej przychodni do drugiej?????eeeech, badaj sie tu czlowieku. ..

sensi, gratuluję wyygranej!
Podajesz tu takie ciekawe informacje, ja się już wiele razy zastnawialam czy nie robić samocdielnie pieczonego mięska zamiast wędliny ze sklepu, ale czy mięso z uboju jest lepsze niż gotowe wedliny? Nie "ulepszają go jakoś" Jak to sprawdzić, ew. gdzie nie kupować?
W domku czeka CIę pewnie spotro pracy i nerwow, no chyba że nie jesteś perfekcjonistką, która wszystkie elementy wykończenia musi miec dopasowane. Ale z wybieraniem i jeżdżeniem po sklepach też można kręćka dostać, więc życze Ci cierpliwości na ten etap przed zamieszkaniem :)
antilka. u nas rtez slonko dziś wyszło, choć powietrze mroźne. Dzieciaki z pracy mnie chca na lodowisko ciagnąć, ale nie wiem czy sie zgodzę, bo sama kiepsko jeżdże to jak bym ich ratowala??? A jak się które przewróci, nogi polami czy co to ja niestety mam problem potem. Tak to już jest...

Ja dziś urządzam prasowanko. Mam troche papieró tez do przygotowania, powoli wszystko nadrobię mam nadzieje.Wyniosę pudła, bo częśc rzeczy udało mi się uporządkować, powoli nasze życie się ustabilizuje. Mam nadzieję,że do Świąt już wszystko sie uspokoi i będzie inny etap.

Dzień dobry :-)
No świeci dzisiaj pięknie, ale zimno jest, jak nie wiem co :baffled:
Antilko tylko ubierz się ciepło na spacerek ;-) Ja się tak zastanawiam, w czym będę chodzić za miesiąc, bo w kurtce zimowej już zapinam się na styk :baffled: A nie będę na 2 m-ce kupować jakiegoś namiotu :-D
Sensi super, że wygrałaś! :-) Gratulacje :-) Mnie zawsze cieszą, takie nawet symboliczne wygrane :tak: Niestety nigdy nic ,,poważniejszego'' nie udało mi się wygrać :-D
Carioca, Moniś :-)
Kajduś dzięki, będę pamiętać :-) Na zakupy wybierz się koniecznie, mi to bardzo poprawia humor :tak: Niestety teraz coraz szybciej się męczę i nie mogę pochodzić tyle, ile bym chciała. Ograniczam się tylko do wybranych sklepów. Poza tym te tłumy ludzi mnie przerażają, więc jak mam zamiar połazić to jadę w normalny dzień przed 17 :-D
Vonko, Monik co u Was?? :-)

Zaraz zmykam do dentystki, a potem podjadę do sklepu po mięsko na obiad :-) Miłego dnia 30-stki :-)

No to po kolei;-)

Onna podpatruję cichaczem Twoje zmagania remontowe:sorry2: i widzę ile energii ładujesz w wykończenie. Plany dotyczące wykończenia domu w głowie mi się powoli rysują, ale co z tego wyniknie-zobaczymy. czasu jak zwykle nie mam za dużo, a planuje siedząc wieczorem w wannie:rofl2: I żałuje niezmiernie, że nie mam chwili żeby popisać o swoim domu na forum muratora, bo można tam uzyskać cenne porady.No ale inspiracji wciąż poszukuję:happy:
A teraz mój ulubiony temat:-D ubój: mięso po uboju nie jest niczym wspomagane i naprawde warto robić wyroby domowe-służę radą na temat peklowania, pieczenia itd. itp:tak:

Antila zamówienie książek dokonane: potraktowałam je bardzo luźno (zupełnie niemedycznie:-)) i wybór padł na:

Za całość oddzielnie zapłaciłabym 116 zł., a łącznie + moja wygrana = 5 zł. do zapłaty:-D

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 63
  • 2.jpg
    2.jpg
    7,6 KB · Wyświetleń: 66
  • 3.jpg
    3.jpg
    7,1 KB · Wyświetleń: 57
sensi, dzięki za odpowiedź, chetnie posłucham rad nt przygotowania sobie wędlinki w domu z dostępnego w sklepie mięsa. JA zwykle "marynuję" w oleju z przyprawami a potem do piekarnika, może śa jakies fajniejsze sposoby???

A co do urządzania domu to służe radą - sama zdobylam już pewna wiedzę, a poza tym ten temat to mój konik, więc może cos pomogę :)Jak chcesz mozesz zadać pytanie w moim watku, dziewczymy tam też juz conieco robily, albo ja to przeerzucę dlej .
buziaki dla Kubusia wraz z glosem w konkursie ( a taka wogóle to o co chodzi w tym konkursie? bo nijak mi się informacje na ten temat nie otwierają...)

heloł
sensi, gratuluję wygranej:) co do wędlin, to ja od czasu jak karmię kupuję w sprawdzonym miejscu szynke i schabik naturalną w cenie powyzej 30zl/ kg albo sama upiekę schabik i potem na zimno wcinam na chlebku. ostatnio moj sklep byl zamkniety i kupilam jakś tansza szynkę i do tego z kurczaka... oj nie podeszła mi wyraznie, nie wiem jak młodemu... ma od paru dni troche krostek znow, ale może od masła ktorego troche ostatnio zjadlam albo od dżemu śliwkowego:baffled:
onna, no wlasnie nie wiem gdzie w moim miescie maja te biustonosze.. a na jezdzenie po calym miescie nie mam czasu:-pchcialabym jutro sie na troche wyrwac
alek, wlasnie jutro chce sie gdzies kolo poludnia wybrac na zakupy, potem mogą być tlumy a też tego nie lubię
młody śpi, jak sie obudzi to karmionko i zmykam na spacer. chyba dopada nas kryzys laktacyjny, piersi sflaczale, maluch wkurza sie przy ssaniu... no nic, musze przetrwac...
miłego dnia!

Onna toja będę Cie zadręczać:ninja2::ninja2:
A jezeli chodzi o konkurs, to szczerze mówiąc ja sama nie wiem o co w nim chodzi tzn. w jaki sposób naliczane są głosy he,he. Jakaś przedziwna maszynka je zlicza.

Ostatnia edycja:
Sensi okładki wyglądają zachęcająco:-)
Co do konkursu to dopiero dzisiaj zorientowałam się, że głosy można oddawać codziennie.

reklama
Ach zawsze marzyly mi sie blizniaki, chociaz jak juz mam jednego i wiem z czym to sie je, to mniej mi sie ich pragnie. Witajcie mamy bliźniaków, jak się czujecie?

Ewa-Krystyna - gdzieś Ty??
Sensi - właśnie naszpikowałam cielęcinkę czosnkiem i natarłam przyprawami i oliwą, teraz się marynuje do jutra. podziel sie swoimi pieczeniowymi tajemnicami :)

Ostatnia edycja:
Do góry