reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Za szybko mi się nacisnęło:baffled:
Czyli u Was wszystko w porządku. Jakoś chyba wytrzymacie bez przytulanek;-)Myślę, że jak zobaczycie córcię to wtedy będziecie wiedzieć, jak ma na imię:-)

Byłam w bibliotece ( bliziutko domu).Przynajmniej zaczerpnęłam troszkę świeżego powietrza.Teraz już grzecznie leżę:happy:

reklama
czesc dziewczynki:)
ale u nas pieknie:-)wlasnie wrocilam ze spacerku!!przy okazji zrobilam male zakupy i jakos mnie naszlo na salatke sledziowa w smietanie:-pdzidzius odzywa sie coraz czesciej, niektore pukniecia sa juz coraz mozniejsze wiec nie moge sie z nich wprost nacieszyc:)
Antilko, lez grzecznie, rozumiem, ze czas sie wlecze, ale coz zrobic - czytaj ksiazeczki, zagladaj do nas i badz dobrej mysli! beta ladnie przyrosla, za 2 tyg. zobaczysz pieknie bijace serduszko! tak wlasnie masz myslec!
Ewus, a my sie tu juz martwimy gdzie ty sie podziewasz! wspolczuje u was tej zimy, ja juz mam dosyc zimnicy... co do przytulanek, to dacie rade, skoro masz lozysko przodujace to musicie uwazac, ale moze jeszcze sie przesunie... u nas na pewno mialabys z tego powodu zwolnienie i nakaz oszczedzania sie. chodzisz dalej do pracy?
moniolek, super, ze prace postepuja:) zazdroszcze ogrodka:) a z dzidziolkiem u nas tak samo, jak tatus przyklada reke to maluch jest cicho a jak wezmie to sie odzywa:) przekorne te dzieciaczki;-)
anus, vonka, monik, majeczko - jak sie czujecie mamuski?
Aleczku - co nowego u ciebie?
sensi, caluski dla Kubusia:tak:
onna, udanego remontowania:) zdawaj relacje z postepu prac:tak:mam nadzieje, ze plamienie pojdzie sobie w koncu precz i wszystko sie unormuje. wazne, ze masz dobrego lekarza:)
Najeczko, pewnie smigacie z Ewunia na spacerki, cio?
udanego, slonecznego popoludnia babeczki:)

Witam was trzydziesteczki...

U mnie nic ciekawego.. Tylko sie lekko zdolowoałam bo wczoraj byłam u koleznki i coś mnie podkusiło wleźć na wage.. Załamałam się.. Przytyłam prawie 7 kilosów..:szok: A obiecałam sobie uwazac na zdrowa ciazowa diete i nie przytytć wiecj niz 13 -14 kg. A tu na 18 tydzien z kawałkiem i prawie siedem kilo...:no: łudzę sie tylko że byłam po jedzeniu i że może powinnam jednak wazyc sie na tej samej wadze co zawsze czyli u połoznej ( bo moja szwankuje - pokazuje tyle ile chce:tak:)No zobaczymy.. W kazdym razie żadnych ciasteczek i słodnich pogryzek po 30 niestety przemiana moooocno spada i wrocic do normy nie bedzie tak łatwo..:no:

Goss - witamy na naszym szczęsliwym forum ;-)Co do bólów głowy to ja w ciązy miewam okropne pomaga mi akupresura czyli uciskanie karku i srodka czoła jak i zimny kompres. Tabletek nie polecam - zawsze mają wpływ na dzidzie. Jeśli chodzi o leczenie migren i wszelkich bólów głowy to ja z całą odpowiedzialnością polecam akupunkturę !!! Te malutkie drewniane igiełki potrafa czynic cuda!!!!!! Dzieki nim wyleczyłam potwornie bolesne @ i bole głowy a nawet notorycznie zatkane zatoki.

Maniołku -, zazdroszcze że męzulo może poczuć malucha.:-) Ja swojego czuję, ale na zewnatrz ani nie widac ani jeszcze nie czuć..:sorry2:

Witajcie,

A ja wlasnie siadlam sobie do kompika... bylam w kuchni caly czas i gotuje dla mezusia gulasz - jutro ma urodzinki. Musze Mu kupic jeszcze prezent i torta, szampana... a najgorsze ze nie mam pomyslu co Mu kupic :-:)szok:

Ewcia jak dobrze ze sie odezwalas bo juz zaczely mi czarne mysli chodzic po glowie!!!:szok::szok::szok:
No i bardzo dziekuje za te piekne fluidki!!!!!!
A kiedy rodzice do Ciebie przyjezdzaja??

Moniolek jak ja Ci zazdroszcze tych kopniaczkow... :-(

Antila nie przesadzaj z tymi spacerami!!!! :angry:

Kajda oj... narobilas mi smaka ta salatka sledziowa :-D:-)

Majeczko zobaczysz ze po ciazy szybko znikna te kilogramy: karmienie, opieka nad dzieckiem, spacery....

Onna to jak duzo Wam jeszcze zostalo tego remontu??

Esch już nigdzie nie łażę:-DTorcik będziesz kupować, masz jakąś sprawdzoną cukiernię?

Esch już nigdzie nie łażę:-DTorcik będziesz kupować, masz jakąś sprawdzoną cukiernię?

Bede kupowala bo ja mam dwie lewe rece do pieczenia ciast... moge robic salatki, mieska, zapiekanki itp... ale nie ciasta :szok:
A kupuje zawsze od Michalskich albo w Carrefourze na Zakopiance na hali - maja bardzo dobre ciasta, ludzie nieraz z drugiego konca Kraq przyjezdzaja po ciasta

Dzień Dobry:-)
Chętnie wróciłabym już do pracy, bo mnie wykańcza to siedzenie w domu. Wiem, wiem dzidziuś najważniejszy:happy:Zresztą sama zaobserwowałam, że gdy za dużo kręcę się po domu brzuch zaczyna mnie boleć:baffled:
Dzisiaj śniło mi się, że moja mama pchała wózek z bliźniaczkami:-D
Napiszcie proszę coś, bo nudzi mi się niemiłosiernie:happy:

Witam :-)

Antilo leż grzecznie a spacerowanie zostaw sobie na później

Kelner dla starających każdy kolejny miesiąc to oczekiwanie, ale wierzę że trzeba mieć nadzieję i nie wolno się poddawać. Kiedyś podchodziłam bardziej pesymistycznie do "sprawy", ale teraz nic i nikt nie jest w stanie zabić optymizmu.

Ewo no nareszcie jesteś :-) ile razy można Cię wołać :-p

Anuś hop hop - jak bóle? Mam nadzieję, że wszystko minęło

Kajduś teraz korzystaj ze spacerów, bo w upalnych miesiącach będziemy się okładać lodem i wlewać w siebie hektolitry wody mineralnej. Ja nadal mam nadzieję, że to lato będzie bardzo łagodne jeżeli chodzi o temperatury ;-)

Oluś jak w pracy - nadal nie masz chwili wytchnienia?

Sensi, Leyna się gdzieś zapodziały.

Monik, Vonka też się zgubiły

Eschen jaki prezent kupiłaś?

Onna a kiedy finiszujecie z remontem?

Majeczko nie przejmuj się kilogramami teraz, na pewno później będziemy niedojadać i niedosypiać - już nie mogę się doczekać :-D

Najeczko ucałowania dla najmłodszej kruszyny forumowej. Mam nadzieję, że po kolkach nie ma śladu.

Uff się posta wywaliło ;-)teraz czekam na pochwały :-D A ja dzisiaj w nocy miałam jeden z moich koszmarków. Obudził mnie po pierwsze własny krzyk po drugie mąż, który pokazał mi ślad moich paznokci na jego łopatce :zawstydzona/y: ale to naprawdę nie moja wina, że się mocowałam we śnie, przewróciłam się a napastnik zaczął mnie dusić. Żadnej wyrozumiałości.

reklama
Moniolku współczuję takich strasznych snów.Mi też czasami się śni, że mnie ktoś gonie. Na szczęście budzę się zanim mnie złapie:-D
Jeszcze Carioca gdzieś się schowała:confused:
ps oczywiście chwalę Twojego długaśnego posta:happy:

Do góry