reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Dzieńdobrywieczór wszystkim:)
Dziekuje wszystkim za serdeczne powitanie, zalogowałam sie do Was dopiero przed wczoraj, więc na razie raczkuje na tym forum ;)
Mam nadzieje, że bedzie mi dane zabawic z Wami dłużej:) miałam dzisija potworną migrenę, trzymała mnie przez 14 godzin, w końcu poddalam sie i zażyłam ketonal, dopiro teraz moge patrzec na oczy. Tak naprawde to martwią nie moje bóle głowy dlatego, ąe w ciąży wszystkie leki p/bólowe są p/wskazane. Na razie nie jestem jeszcze w ciąży (chość bardzo tego pragnę) ale zabieram się do dzieła;) Powiedzcie mi prosze czy któraś z was miała lub ma bóle głowy w ciąży i jak sobie z nimi radzicie, czy wasi ginekolodzy zezwalają wam na zażywanie jakiś leków. Mi pomaga pyralgina albo ketonal.
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawim serdecznie wszystkie mamuśki, te prawdziwe, te oczekujace a szczgólnie starające się i planujace:)

reklama
Goss ja czesto mam takie bole... pomaga mi tylko ketonal albo sen - zawijam sie wtedy w koc lub koldre, klade sie na tej bolacej stronie i po przespaniu - nieraz wystarczy godzina snu - przewaznie przechodzi mi...
Ja w ciazy nie jestem ale wiem ze w ciazy mozna zazywac paracetamol...

Dzień Dobry:-)
Trochę słońca i od razu nastrój lepszy:happy:Oczywiście zapomniałam zmienić czas, dopiero po włączeniu telewizora zorientowałam się.
U mnie bez zmian od czasu do czasu pobolewa brzuch, plamienia nie ma.Czekam na to USG jak nigdy na nic.

Ale tu dzisiaj cichutko.
Mnie już bolą plecy od leżenia, korzystając z pięknej pogody posiedziałam sobie troszkę na balkonie:-) Przeglądnęłam wszystkie kalkulatory ciążowe.Wychodzi na to, że jestem dopiero 5t2d.

Witajcie

Antilko rzeczywiscie cisza na watku dzis okropna... ale pewnie wszystkie korzystaly z pieknej pogody....

A ja wlasnie pozegnalam ostatnich gosci... dzis mialam dzien odwiedzin poniewaz mieszkam blisko Sanktuarium Bozego Milosierdzia i wszyscy znajomi i rodzinka, ktorzy przyjezdzali do Sanktuarium postanowili nas odwiedzac :-D:-):tak:

No i mamy poniedziałek, dzień dobry :-)

Antilo czyli jest bardzo dobrze, bez plamien :tak::tak::tak::tak:

Eschen dzięki za informacje odnośnie Nie kłam kochanie, mieliśmy iść w piątek, ale jakoś nam zeszło i nie wiedziałam czy w tak krótkim czasie po Lejdis znowu uda się obejrzeć fajną lekką polską komedię.

Anuś jak tam? Bóle przeszły?

U nas weekend gospodarczy, w sobotę mąż z moim tatą odchwaszczali, odgruzowywali nasz ogródek, wywozili gruz i ogólnie robili drobne zamieszanie. Mamy już posadzone tuje i wrzos, do przeorania została 2/3 - ale jak żyję takich pokrzyw jeszcze nie widziałam, korzenie straszne. Na szczęście mój stan nie pozwala na rycie w ziemi więc mam zwolnienie usprawiedliwione z prac porządkowych na dworze :-p Za to moi rodzice nieocenieni jak zwykle jeżeli chodzi o ich pomoc.

Wczoraj wieczorem nasze dziecko dało popis jeżeli chodzi o kopanie - po raz pierwszy tak dobrze było widać na zewnątrz jego ruchy. Z moim mężem bawili się w ciuciubabkę tzn. dziecko udawało, że go nie ma i że to nie on kopie za każdym razem jak mój mąż położył rękę w miejscu w któym przed sekundą było ostre falowanie brzucha, jak tylko ręka zniknęła - szaleństwo rozpoczynało się od nowa :laugh2:

witam trzydziesteczki... Ledwo dziś mnie mąż dobudził, znów w jakiś sen zimowy zapadam czy coś? Cale szczęście że ktoś z nas idzie do pracy wcześniej niż po południu ;)
czytam na bieżąco ale nie pamiętam kiedy ostatnio pisałam i na co zareagowałam :
Antila, Anuś, trzymajcie się, wszystko się uspokoi i tak jak moniolek będziecie się bawić w ciuciubabkę z maleństwami - swoją drogą jak ja zazdroszczę, tez pewnie bym byla na tym etapie :(
Ja miałam ostatnio chwile grozy, bo myśłałam,że się coś niedobrego dzieje - krwawienie przedłużone, zaniepokoiło mnie to i inne atrakcje, aż zadzwoniłam do pani ginki prywatnie, głupio mi było, ale mnie uspokoila trochę. I wygląda na to że już się kończy, choć zobaczymy - tak to wygląda od jakiegoś czasu - niby koniec a znów wraca :( Jak ja bym chciala już żeby ten mój organizm wrócił do normy :( Nawet badania nie mogę zrobić przez to plamienie, a tak chciałabym już wiedzieć czy nie ma przeciwwskazań do dalszych starań...
Intensywnie też angażuje nas remont ;) to już calkiem niedlugo jak ruszymy z pracami, a tyyyle jeszcze trzeba wybrać. Jeśłi któraś ma ochotę zapraszam do współudzialu ;) :

Dzień Dobry:-)
Moniolku te kopniaczki to musi być super uczucie:happy:Jakie macie plany na zagospodarowanie ogródka?
Onna nie wiem, czy dobrze zrozumiałam. Masz jakąś przedłużającą się @?
Sensi pewnie strasznie zapracowaniaj :confused:
Vonko, Monik jak się czujecie?
Dzisiaj chyba złamię zakaz lekarza i wyjdę z domku. Taka piękna pogoda, przejdę się oddać książki do biblioteki.

witam... nie bylo mnie chwile a tu takie piekne wiesci :tak::-)
Antilo-jeszcze raz wielkie gratulacje i ani sie waz lamac nakazow lekarza i siedz w domu jak przykazal!
Vonko-wielgachne gratulacje dla ciebie rowniez! az sie prawie rozplakalam.... pisalam wam wczesniej,ze ten rok nalezy do fasolkujacych!
Esch i Alek- teraz to juz wasza kolej jak nic.... troche fluidkow: #######################
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
+++++++++++++++++++++
Onna-bardzo mi przykro.... juz wkrotce na pewno dolaczysz do starajaacych sie i zobaczysz jak szybko znowu bedziemy ci gratulowac :tak:
Moniolek-gratuluje pieknych kopniakow! niesamowite uczucie :-)
Goss-witaj wsrod nas :-)

a u mnie nic ciekawego sie nie dzieje... zrobilam sobie krotka przerwe od internetu... swieta minely nam spokojnie i tylko przez chwile bylo mi bardzo przykro ( to byl termin narodzin mojego Aniolka), ale szybko mi przeszlo.... moje dziecko mnie kopie i Joe juz poczul ja... niesamowite uczucie :tak::-).... stiwerdzil ( zreszta ja tez) ,ze rzeczywiscie cos - ktos tam musi byc :-D.... brzuch mi urusl w ostatnich dwoch tygodniach jak szalony,ale na wadze nie przybylo zbyt duzo... brakuje mi przytulanek -lekarz zabronil az do usg w 30tc bo na ostatnim w 19tc wyszlo,ze mam lozysko przodujace i ze wzgledu na moje podwyzszone cisnienie mam zakaz wszelakich zblizen i badan dopochwowych... troche ciezko czasami,ale chodzi o zycie malej wiec sie przemeczymy :-)... poza tym ciagle mam przerazajaca obawe zeby sie nie urodzila za wczesnie i jak zmilowania czekam na 28 tc,kiedy to w razie czego bedzie miec prawie 100% szansy na przezycie - troche dziwne myslenie z mojej strony,ale nic na to nie poradze.... ciagle nie mamy imienia - jakos nie moge nic znalezc coby nam obojgu na prawde przypadlo do gustu ... Adrianna jednak wiedzie prym,ale nie jest ostateczna decyzja.... poza tym u nas ciagle zima, tak obfitej w snieg i burze sniezne nie bylo od chyba 1917 roku.... na szczescie jeszcze z miesiac i powinno sie zrobic ladnie a w czerwcu-sierpniu bedzie nie do wytrzymania! milego dnia 30-tki!

reklama
Do góry