reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Witam Was kochane widzę, że ostro działacie-> i tak trzymać:-).
Ja w piątek 13 miałam biopsję, ale jak się okazało ten dzień był dla mnie szczęśliwy:-D.
Biopsję przeszłam bez problemów, a później na wizycie u doktorka dowiedziałam się, że pobrano mi 21 jajeczek :szok:. Razem z M byliśmy w szoku i pod ogromnym wrażeniem moich umiejętności :-D. Do tego u mojego M były żołnierzyki, więc już w piątek 6 komóreczek miało sex na szkiełku:laugh2:. Resztę komóreczek zdecydowaliśmy się zamrozić, bo stwierdziliśmy, że w razie niepowodzenia będzie z czego brać bez kolejnej stymulacji. Koszt zamrożenia + rok przechowywania w Invikcie to 900 zł, więc i tak mniej niż w razie czego kolejny koszt leków (u mnie 1800 zł). Teraz czekam na poniedziałek, bo mają do mnie dzwonić z laboratorium i dowiem się jak tam moje maluchy. W środę 18.09. jedziemy z M po naszą kruszynkę, a w sobotę mamy wizytę weryfikacyjną i sprawdzimy jak wszystko się rozwija. Teraz tylko czekam do środy.
Miłej niedzieli kochane!!!

dostałam odpowiedź z MZ w sprawie WIZYTY KWALIFIKACYJNEJ:

[FONT=Times New Roman, serif]Szanowna Pani,[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]W odpowiedzi na Pani maila w sprawie wizyty kwalifikacyjnej do programu zdrowotnego
pn. ,,Program – Leczenie Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego na lata
2013 – 2016” Departament Matki i Dziecka uprzejmie informuje, że świadczenia udzielane w ramach Programu dla par są udzielane nieodpłatnie. Wszystkim realizatorom została przekazana ta informacja przed rozpoczęciem realizacji Programu.
[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]Wizyta albo porada podczas, której dokonywana jest analiza przedstawionej dokumentacji przez parę pod kątem spełniania kryteriów kwalifikacji określonych Programem, zakończona deklaracją o zakwalifikowaniu pary do Programu, jest wizytą kwalifikacyjną. Jest to świadczenie udzielane w ramach Programu. Jeżeli lekarz zakwalifikował parę na wizycie kwalifikacyjnej, jest to równoznaczne z przyjęciem pary do Programu. [/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]Z poważaniem[/FONT][FONT=Times New Roman, serif]
Dagmara Korbasińska
[/FONT][FONT=Times New Roman, serif]
Dyrektor
[/FONT][FONT=Times New Roman, serif]DepartamentuMatki i Dziecka[/FONT]

Ostatnia edycja:
@mika ale z Ciebie kura nioska, niezła drużyna piłkarska z zawodnikami rezerwowymi się uzbierała. Napisz mi proszę kochana jak biopsja wygląda w Invikcie tak po babsku (możesz na priv jeżeli nie chcesz na forum). Czyli od środy będziesz w ciąży, super :-):tak::-)

Witam czy mogę do Was dołączyć? Właściwie kwalifikacji jeszcze nie mam, ale lekarz powiedział, zlecił nam badania, teraz czekam na @ i startujemy.

Ostatnia edycja:
@mika ja tez bardzo bym poprosila Cie o opis jak wyglada biopsja w invikcie.ja w piatek mam podgladanie jajeczek i umawiam sie wtedy na biopsje.u mnie leki wyszly narazie 2300zl

Witajcie dziewczyny :) Baardzo dawno mnie tu nie było. Z moim M. zakwalifikowaliśmy się już jakiś czas temu. Wszystko miało się zacząć już w Sierpniu , no ale u mnie nie może być normalnie:) Przez miesiąc pobrałam tabletki anty i wszystko ponoć jest oki. Dziś jest czwarty dzień na Gonalu 225 i 1 dzień na cetrotide 0,25. Jutro z samego rana powtarzam gonal i cetrotide, a we wtorek do mojego doktorka.Mam nadzieję że cokolwiek się tam w środeczku ruszyło. Chcialabym im pomóc jakoś rosnąć , ale nie mam pomysłu jak ..... Czy jest tu już ktoś komu się udało? Kto jest już po?

reklama
Do góry