reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Smerfeta, dziękuję. U mnie wszystko dobrze. Czuję się dobrze. Tylko przeziębienie mnie rozbiera. Skończyłam już flaszencję Penalenu, ale wieczorem pojawił się stan podgorączkowy.

A jeśli chodzi o toxo, to nic bardziej mylnego, że koty i psy roznoszą tę chorobę. Oczywiście można się zarazić, ale jest to bardzo złożony proces. Po pierwsze kot, czy pies musiałby zjeść zarażone mięso, po drugie Ty musiałabyś "wysmarować" się jego odchodami i brudnymi rękoma przygotowywać jedzenie i później je zjeść. Większe prawdopodobieństwo zarażenia jest to zjedzeniu surowego mięsa, np tatara.
Także widzisz, że zarażenie od zwierząt domowych nie jest takie proste.

reklama
Angella a przypomnij czym się stymulujesz?

Darka, ja na razie mam gonapeptyl. 18 wizyta więc myślę, że coś jeszcze mi dojdzie. A Ty widzę ekspresowo działasz, idziesz jak burza :-) Powodzonka!

Lawendowy, masz rację w 100% jeśli chodzi o toxoplazmozę, bardzo ciężko jest zarazić się toxo od zwierzaka. Pytałam nawet weta i potwierdził, że prędzej zarazimy się jedząc surowe lub niedogotowane mięso niż od kota! Nie wiem dlaczego niektórzy ludzie szerzą te plotki i tak panikują w tym temacie, moje koleżanki kazały mi się pozbyć mojego Rycha (kocurka :) z domu jak usłyszały, że staram się o dzidzię. Paranoja normalnie. Chociaż nie powiem, z drugiej strony przezorny zawsze zabezpieczony i toxo oczywiście zrobiłam przed kwalifikacją (na własny koszt).

Ostatnia edycja:
Angela, ja również się przebadałam pod kątem toxo i cytomegalii i jak się okazało przeszła te dwie choroby.
Nie wiem nawet kiedy mogłam się zarazić, ale na pewno dawno (klasa IgG na stałym poziomie), a przeciwciała są obecne we krwi przez cale życie i chronią mnie przed oponowym zarażeniem. Nie robię tego z wielkiego halo.
W domu mam dwa koty, co prawda dopiero od 7 lat, ale nie pozbędę się ich na pewno. Ale one są zdrowe. Zresztą uważam, że dziecko tym bardziej powinno wychowywać się ze zwierzętami, a nie w sterylnych warunkach kloszowych.
A swoją drogą ciekawe skąd teraz tylu alergików wśród dzieci?!

WITAM WAS KOCHANE :-):-)Parę dni mnie nie było bo tylko praca dom praca dom:szok:
Lawendowy-życzę szybkiego powrotu do zdrowia:-)
Gizas-kochana współczuje tylu zmartwień naraz ale musisz być silna i dobrze,że masz mężusia który cię wspiera.
Dziewczynki życzę wam wszystkiego dobrego udanej stymulacji oraz jajkobrania.
Ja czekam jak się @ pojawi i zaczynam przygotowania od października do transferku mojej kruszynki:tak:
MIŁEGO WEEKENDU:-):-)

moja @ jednak się nie rozkręciła mam nadzieje, że przyjdzie jutro planowo. Wczoraj zadzwoniłam do mojej lekarki alergolog i się bardzo wkurzyłam, zapytałam ją o nazwę leku na alergię, który można stosować w ciąży bo mi kiedyś o nim wspomniała a,że pracuje w służbie zdrowia to nie mam problemu z załatwieniem recepty a ona na to,że nie może mi go podać bo musi się ze mną spotkać no i wyciągnąć 150 zł za wypisanie recepty sobie pomyślałam czy tym lekarzom to już tylko kasa w głowie :wściekła/y:

Hej!
Zapewne macie rację z toxo ale ja miałam na myśli zwierzątka na wsi :-) Jako dziecko wyszukiwałam kociaki na strychu, takie pół dzikie, słodziutkie ;-) A kuzynka z którą chodziłam na poszukiwania miał?a toxo właśnie w ciąży, więc tak jak piszecie, przezorny zawsze ubezpieczony. 3 lata temu wynik miałam niejednoznaczny - jeden czynnik świadczący że mam drugi, że nie. Ginka zakręcona powiedziała że to CHYBA świadczy o tym że miałam. Więc bezpieczniej dla mnie sprawdzić ;-)

Miłego dnia!!!

Agusia fajnie Cię czytać :-) mam nadzieję że @ przyjdzie szybko :-D

Lawendowy masz na myśli syrop *spam*? Mi pomagał, ale na temp w tak wczesnej ciąży to nie wiem co można brać, mam nadzieję jednak że nie będzie to konieczne bo zaraz wszystko przejdzie

Kachna mi alergolog przepisał Rhinocord na czas starań i tak już 3 lata na nim jadę a w razie ciąży miałam to jeszcze z ginem konsultować.

Ostatnia edycja:
Hej laseczki i @ przylazla pełna para poł nocy nie spalam tak boli
od wtorku gonal +0,5amp gonapeptylu i w pt pierwsze podgladanie jak myslicie w pt juz cos bedzie widac jakies pecherzyki?

reklama
WRZESIEŃ

wrzesień - Genna piękna betka
16 wrzesień - darka85 podglądanko jajeczek
18 września -@mika in vitro
18 września - Gizas wizyta kontrolna
20 września - darka85 - udane jajkobranie

20 wrzesnień - Kwiatuszekq20- pierwsze podglądanko

PAŹDZIERNIK

2pazdziernik- @ mika wysoka beta:)
9 październik - Kasik36 udana wizyta kwalifikacyjna (Invicta Gdańsk

mika jak tam?