reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Holandii 2011

Ja tak z doskoku. Dzisiaj Majka mi nie daje żyć. Chyba mi się już poważnie miednica rozszerza, bo spojenie łonowe mnie napieprza, że hej no i odcinek krzyżowo-lędźwiowy kręgosłupa też. Chodzę, jak skrzyżowanie kaczki z pingwinem, no i mnie boli, jak stoję. Do tego teraz zaczęła sobie jakieś harce urządzać... :eek:. Najgorsze jest to, że opiłam się przed snem i ciągle chce mi się do toalety. Boję się wstać, bo mnie mówiąc ogólnie tyłek boli. Chyba jeszcze nie rodzę :rofl2:

A co do masy ruchu, rowerów itd. Ja przez ponad połowę ciąży śmigałam ostro na rowerze, potem robiłam sobie długie spacery i w ogóle byłam w ruchu. Dopiero od tego tygodnia przystopowałam. Wkurza mnie to, ale nic z tym nie zrobię.

reklama
Dzien dobry z rana!
alez okropna pogoda :angry: a my mamy za godzine-dwie do baby-dump jechac w tym deszczu, autobusem oczywiscie bo auta niet :( no ale sie poswiece, nie ma bata, trzeba 50% off wykorzystac :)

Mgd ja jestem jak najbardziej chetna na ten kupon rabatowy z H&M! Az mi sie oczy zaswiecily, lol

Ayni tak tak, ja mam termin na 20 pazdziernika -rowno miesiac po Tobie, ale we wrzesniu to dobiero zaczne narzekac jak mi ciezko i nie wygodnie - dlatego napisalam wrzesien ;-)zamotalam troche, przepraszam :)

Przypomne wam w srode jeszcze o tym C&A jakby co :tak:

Ja tez mam numer alarmowy do swoich poloznych. Jakby sie cos dzialo w godzinach w ktorych przyjmuja- to mam 2 minuty drogi do nich, jezeli poza- to i tak do mnie przyjada.
Poznalam na razie cztery z nich, mam nadzieje,ze przed porodem uda mi sie jeszcze poznac ta piata :)
a wizyte mam w dzien usg ;)

witam i ja wszystkich, ale straszna pogoda, już mi się spacerkowania odechciało jak na razie :crazy:

Mgd to np link do moich położnych:
https://www.babyboom.pl/forum/mamy-z-holandii-f143/porod-w-holandii-2011-a-49285/index278.html
i tam na dole jest właśnie spoed tylko one mi tłumaczyły że to na recepcje i potem dopiero przekierowują do tej co ma dyżur czy jakoś tak,ale mam nadzieję że mi to jednak nie będzie potrzebne aż do porodu

Astrid Ty nie narzekaj że sie zbytnio ruszać nie możesz, i tak przez całą ciążę mogłaś w sumie poszaleć jaki rower i spacery. Mi tylko spacery służą, rower już niestety odpadł bo potem źle się czuje

Dzisiaj mi mąż nakazał leżeć i nigdzie nie łazić :baffled:. Ale mi to tam wisi, bo jest pogoda do kitu. Właśnie zjadłam swoje śniadanie marzeń: polską chałkę na ciepłym polskim mleku mmmm :-D. Szkoda, że Holendrzy nie chcą robić pieczywa drożdżowego. Ale za to mają czaderskie sery. Wczoraj nam kolega przyniósł z targu. Zakochałam się w tych serach mniam. Oczywiście nie podam nazw, bo nie ma na nich nalepek, a tak na oko to się jeszcze nie znam.

Oj link mi nie wskoczył ale to jest verloskundigenpraktijk Almere Stad/Haven

Astrid spytaj następnym razem znajomego i się podziel, bo ja tutaj jak zaczynam szukać jakiś dobrych to na same dziwne trafiam i potem mi się odechciewa na dłuuugi czas

Ja to bym zjadła ciasto truskawkowe z polskich truskawek, moja mama mi ostatnio smaku narobiła bo takie właśnie jadła, aż przez słuchawkę mi pachniało:-D

Oj link mi nie wskoczył ale to jest verloskundigenpraktijk Almere Stad/Haven
Astrid spytaj następnym razem znajomego i się podziel, bo ja tutaj jak zaczynam szukać jakiś dobrych to na same dziwne trafiam i potem mi się odechciewa na dłuuugi czas

Ja to bym zjadła ciasto truskawkowe z polskich truskawek, moja mama mi ostatnio smaku narobiła bo takie właśnie jadła, aż przez słuchawkę mi pachniało:-D
No będę musiała zanotować na przyszłość, co on tam przyniósł. Wiem, że wśród nich mam Old Amsterdama :-D.

W ogóle będąc wczoraj na Rijswijku i szukając marketu polskiego, natknęliśmy się na jakiś festyn. Nie wiem z jakiej okazji, ale mieli tam dwa koszyczki truskawek po 2€. Truskawki takie dobre, jak nasze polskie. Walczę ze sobą, żeby nie zeżreć wszystkiego. A ciastem bym nie pogardziła ;-)

Bobry. Zasnelam o 6(!!!). Dalej w lozku gnije bo jeszcze jakas mnie alergia zlapala

ASTRID my tez wczoraj kupilismy truskawy za 2€ na targu :D

YOKASTA wysle Ci na priva ten kod ;)

KALLIE no to chyba inne polozne jednak moje to : http://www.zorggroep-almere.nl/verloskunde/verloskundigenpraktijken.php
4 od gory.
Zycze Ci kochana zebys z tego spoed numeru nie musiala korzystac :)

Alez wredna pogoda .... Butelkowa wrecz ;)

Witam sie jeszcze w dwupaku, ale... nie wiem jak długo bo sie paskudnie czuję...
Wczoraj sie przemęczylam, nachodziłam sie jak nie wiem, naschylalam i dziś ledwie zipię. Kręgosłup boli, plecy bolą spojenie boli, mała szaleje...........
Myslę że jeszcze 2 tyg wytrzyma...
No chyba, że będzie chciala mamę tak męczyć aż do 1 1lipca ;-)

Witam wszystkie panie !

Astrid & Iskra no no ale was polamalo, ale nie macie czego zalowac, co tu robic w taka pogode, popcorn i film , ewentualnie spac. Wspolczuje wam, wiem, ze mnie to tez czeka ...

Kallie jak tam dzidzia, cos sie rozruszala ?

Yokasta ach tak, ja zapomnialam ,ze przeciez ty jestes rowno miesiac po mnie, jeszcze pisalam niedawno. Ach moje zdolnosci umyslowe ulegaja skurczeniu poprzez ciaze :D Podobno macierzynstwo tak juz dziala , ze troche odmozdza :D ja jestem jarig 30-pazdz wiec musze teraz jakos zapamietac :D.

Moj maly tez podkopuje nawet w nocy jak sie budzilam 3!! razy na siusiu to cos tam sobie robil , w dzien oczywiscie spi, prowadzi nocny tryb zycia niczym koczownik jakis :D mleko jest op , a tak chcialam kakao...
Chyba zrobie sobie czajnik herbaty i bede zalegac z kocem przed tv caly dzien .Ewentualnie odswieze puzzle 1000 elementow, bedzie jak znalazl na cala niedziele :D

reklama
Astrid & Iskra no no ale was polamalo, ale nie macie czego zalowac, co tu robic w taka pogode, popcorn i film , ewentualnie spac. Wspolczuje wam, wiem, ze mnie to tez czeka ...
Dziekuje za wspólczucie.
U mnie popcorn odpada, wole ciastka które zostały od wczoraj. Spać nie umiem, a w TV nie ma nic ciekawego...
Siedz eprzed kompem i czekam na mame na skypie, no i mam zajęcie - haftuję sobie obrazek :-) Przynajmniej mi sie nie nudzi...

Do góry