reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Holandii 2011

cześć dziewczynki :) widzę że jeszcze komplet jest:)
Ja się martwię trochę bo coś moje maleństwo się zbuntowało i od wczoraj mało co się odzywa:-( Więc próbowałam dzisiaj troszkę na spacerki, troszkę na słońcu bo wtedy się wypina i w ogóle M. naciągnęłam na zrobienie dodatkowych półek w kuchni więc miałam sprzątanie do teraz i kolacja ok 22 yhh

A maluszek nadal słabiutko, kilka razy w ciągu dnia to mi jakoś mało i może trochę panikuje ale jak w nocy też tak będzie to jutro chyba na spoed się wybiorę :/ chlip

reklama
Matko jedyna, nie ma czlowieka kilka dni i ma czytania ze hej ;-) podejrzewam,ze i tak nikt nie zauwazyl,ze mnie nie ma :-D dopiero co sie przecie na forum pojawilam :)

temat zarla bardzo mi bliski!

Ja tez sobie odbije te wszystkie sushi watrobki i inne zakazane rzeczy po ciazy, uwielbiam!

Ostatnio z malzonem bylismy w greckiej knajpie i wzielam sobie talerz dobrze wysmazonych owocow morza...a pozniej mnie zzeraly wyrzuty sumienia,ze moze jednak nie powinnam...nie jem przeciez tak czesto, wlasciwie to pierwszy raz w tej ciazy....

Mgd
pisalas chyba cos o tym,ze znalazlas jakies chusty w NL, strone czy linka- nie pamietam juz dokladnie, podziel sie! :)

Taaa, ja mialam wyklady od znajomych w PL na temat jezdzenia na rowerze w ciazy :tak:

Jutro wybieram sie do baby-dump , bo jest ostatni dzien wyprzedazy. Jade po Jeansy (50% off) i stroj kapielowy tez 50% off :) przy okazji odbiore sobie gratisa i pomacam wozki :tak: bo mnie juz glowa boli od ogladania na necie....

a w poniedzialek usg polowkowe ! Trzymajcie kciuki za zdrowe dziecie! No i zeby sie nie obrocilo plecami , bo mam nadzieje,ze dowiemy sie kto tam mieszka!

przy okazji- w srode od 17 do 21 w C&A promocja od 20 do 50% na wszystko, plus dodatkowe 25% znizki na ciuchy ze stickerami.

Dobry Wieczor:)
melduje sie ze jeszcze 2in1;p
ale dzisiaj strasznie sie czulam do poludnia...
tak mnie wszystko bolalo iz myslalm ze to juz koniec;p
potem kawka u kolezanki i niedawno duzzzze pyszne lody i teraz znowu mnie cos zaczyna strzykac w plecach... ehh

Ja tez nie jadam owoców morza, chociaz chcialabym sprobowac ale jakos nie mam odwagi;p mam ochote zrobic sobie sama ale jakos nie mam kiedy:)

Mi jak babcia zaczela wymieniac czego nie wolno w ciazy to sie za glowe zlapalam skad to jej sie wzielo;p
jak by wszystko bylo prawda to trzeba by bylo sie polozyc i lezec bez ruchu, bez dostepu do niczego:)
kazda z nas zna swoj organizm i wie czego mu brakuje, jedna wypije mleko druga juz nie;p

JA nie nawidze mleka, zadnego nie wypije ale teraz staram sie go choc troche wypijac, ale tylko na cieplo i poslodzone;p

MGD haha widzisz zdaniem niektorych lekarzy to w makreli sa jakies metale ciezkie cuda wianki, ja juz mam ich powoli dosyc :sorry: ale jeszcze 15 tyg i dam rade. Swoja droga naszla mnie taka refleksja, ze ciaza procz tego jedzenia nie jest taka zla jak myslalam, spodziewalam sie , ze bedzie gorzej :-D

Kobranoc, ja juz lece na dol :) doei doei panie

Yokasta - ja zauwazylam i nawet myslalam gdzie sie podziewasz, czy juz z nas nie zrezygnowalas, pisz czesciej ;)

Ostatnia edycja:
Ayni- ja tak szybko nie rezygnuje :) I rzeczywiecie pisac musze regularnie, bo pozniej mi sie nadrabiac nie chce :)

ja chyba tak samo przechodze ciaze jak Ty, i tez jestem w szoku, bo nastawialam sie na 9 miesiecy w dzikich bolach:-D a ja jestem zwinna jak sarenka (jeszcze) i mam energii za pieciu (jeszcze) mopj malzon juz planuje kolejne dzieci- ale to wariat jest, nie wie co mowi :-Dno bo skoro tak lajtowo przechodze ciaze to nic tylko rodzic!

zobaczymy co bede mowiec we wrzesniu hehe

yokasta dzięki za info o baby dump, jak moje maleństwo w końcu zacznie wywijać i odetchnę to też się może wybiorę na te jeansiaki
A tak odnośnie jedzenia to też jakbym słuchała wszystkich dookoła to prawdopodobnie już by wymienili wszystkie produkty jakie kiedykolwiek spożyłam tak więc "żyj powietrzem i jednocześnie odżywiaj się zdrowo".
Jakiś czas temu na przykład jak moja znajoma zobaczyła że wzięłam sobie łyka coli od M. bo nie miałam nic do picia to zrobiła mi wykład na temat tego że to najgorsze co mogłam zrobić i w ogóle otrułam siebie i dziecko i takie tam yhh
Za mną w sumie wątróbka chodzi najbardziej ale jak Ayni powiedziała, "jeszcze 15 tyg można wytrzymać";-)

Mozna wytrzymac mozna ;)
Moja ciaza do tych lajtowych w sumie nie nalezy ale dziekuje Bogu ze po pierwsze jest,a po drugie ze nie mam nakazu lezenia plackiem ;)

YOKASTA zaraz bede kopac w tej gazecie i zapodam linkami :)
Kciuki za poniedzialkowe podgladanie ssaka :)
Ja tez mam usg,takiego kontrolniaka szybkiego.

KALLIE jesli Twoja ciaze prowadza polozne,to masz w tym segregatorze od nich numer na komorke,czynny 24h. ZAWSZE mozesz zadzwonic i powiedziec o swoich obawach. Jestes juz tak daleko w ciazy ze na bank przyjadzie pani do Ciebie i posluchacie serduszka,jesli bedzie miala watpliwosci pojedzie z Toba na spoed.

No to na srode zaplanuje napad na C&A :D
Jeszcze H&M na mnie czeka,bo mam korting 50%.
Aaa wlasnie apropo. Jesli ktoras chce to odstapie kod na 50% off na on-line zakup w H&M(dzieciowe rzeczy). Ja mam bana na zakupy w sieci :p

Oto właśnie chodzi że chyba nie mam, tylko że się na recepcję dzwoni w razie wu i one dopiero kierują do położnej ale to weekend więc wątpię, ale coś maleństwo zaczyna się kręcić na szczęście, radosna nieprzespana noc mam nadzieję:-)

Yokasta a na kiedy masz termin dokładnie jeśli można wiedzieć bo mi się nie chce przez posty przekopywać czy się chwaliłaś

Mgd nie kuś bonami, ja już dzieciowe to w sumie komplet mam a mimo wszystko oglądam jak tylko mam okazję hehe

Hahha i ja mam juz wszystko ale macam nalogowo w sklepach :D

z ta polozna to dziwnie masz..przeciez powinnas miec numer alarmowy...
Ja jestem pod opieka lekarza i jesli cos sie dzieje,lub mam pytania to musze do szpitala dzwonic...
Ale pamietam jak dzis,jak w pierwszej ciazy zaczelam krwawic, to dzwonilam wlasnie do nich,i wtedy przyjechala ta co miala dyzur...
moze na kolejnej wizycie sie dopytaj o taki numer.
A mozesz podac nazwe Twoich poloznych? Jesli to byly te same co u mnie to dam Ci nr.

reklama
właśnie yokasta a ty nie październik? ja jestem wyliczona na 20września a to już 25 tydzień mi leci. oglądaliśmy sobie festiwal opolski kabaret ach ale fajnie w tym roku powrót do przeszłości mają w tym festiwalu. najlepsze hasło do premiera : czy polska w budowie to hasło aktualne. - tak, ale polska w kudowie ; na leczeniu, po tym co jej zrobili ;D

ale nie dam rady dalej wykruszam się z widownia i idę spać .

Do góry