reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Irlandzkie mamy 2011

Tichonek-no jeszcze coś pamiętam;)))W piatek mam iść do położnej na"sprawdzanie"to zapytam o to szczepienie:)
Vikamcia-jaka pomarańczowa książeczka?Co za książeczka?
Myślę,że te dzieciątka 2011 takie kochane są-grzeczniutkie i spokojne;)))))Jakbym na pozostałe dzieci mogła coś złego powiedzieć;)))

reklama
No to jak zadna nie chce ponarzekac na swoje dziecie to i ja nie bede ;-) Nie wyglada to u nas tak kolorowo, jak u Was, ale najgorzej tez nie ma, wiec narzekanie sobie odpuszcze ;-)
Z tym BCG u nas to wygladalo tak, ze musielismy zadzwonic do Health Centre i sie umowic na wizyte, a ze u nas w Galway kolejka spora, to sobie poczekalismy, az Mala miala chyba jakies 2 miesiace. Teraz juz sie ropka zbiera i strupek robi. Najgorsze jest to, ze ja nie potrafie Jej kapac tak, zeby tego nie zamoczyc i w rezultacie zawsze cos sie stamtad saczy... :/

Moja wlasnie juz powinna spac, ale cos nadal rzezbi i marudzi... az strach wyjsc na spacer, bo jak calkiem mi sie rozwrzeszczy...:szok:

lubioczanko a nie -masz takiej dla Danielka??:szok:
mi połozna na 1 spotkaniu dała taka pomarwańczową książeczkę i tam mam każdy bilans i jak chodzę na badania to wpisują wszstko ,
mam też wykresy wzrostu , wagi i główki...

nie wiem jak jeszcze wytłumaczyć:sorry2:
no i tam na początkowych stronach mam napisane kto jest położną małych (bo obie mają te książeczki) i własnie datę BCG wpisaną..
pewnie dostaniesz książeczkę na wizycie.. ale że dla Daniela nie masz to dziwne...
chyba że ma inną okładkę :-p

ViKamcia nie wszędzie dają książeczkę zdrowia dziecka.
W Galway młody dostał tylko książeczkę szczepień,a w Dublinie Matt dostał książeczkę zdrowia dziecka.To chyba zależy od HSE,nie wiem czemu tak dziwnie,ale tak jest :sorry2:

Ja tez nie mam tych ksiazeczek. Jedyne co dostalysmy to ksiazeczke szczepien i tam mamy daty itp

edit: dokladnie tak jak napisala anineczka ;-)

Ja mam tylko książeczke do szczepień,taką tzw.zdrowia dziecka niet:sorry2:
AsieńkoR ja wiem,że jeszcze AsieńkaM,Misia też na przykład,ale nie dopisuję nikogo kto sam nie wyrazi takiej chęci:sorry2:Bo może ktoś nie chcieć po prostu,czekam na privy od dziewczyn,które chcą dzieciaczki tu dopisać i wtedy dodaję:tak:
A ja się zastanawiam czy Mattowi przygoda z zębami się przypadkiem nie zaczyna:sorry2:

ViKamcia nie wszędzie dają książeczkę zdrowia dziecka.
W Galway młody dostał tylko książeczkę szczepień,a w Dublinie Matt dostał książeczkę zdrowia dziecka.To chyba zależy od HSE,nie wiem czemu tak dziwnie,ale tak jest :sorry2:
to ja nie wiedziałam....:szok:
bez sensu!!
ja się ciesze że mam książeczkę.. bo przynajmniej wsyztsko wiem .. i zawsze mogę zabrać książeczkę do pl lekarza i on również wszytsko wie..
a tak.. z samą książeczką szczepień to bez sensu:sorry2:

tak czy inaczej lubiczanko skoro nie masz książeczki:sorry2: to powinni ci na 1 spotkaniu powiedzieć o BCG i podać datę szczepienia :tak:

Vikamcia Ania też tylko książeczkę szczepień ma, całą dokumentację mają w HSE u nas w Rush i jakbym potrzebowała to mówiła nurse, że wypiszą, co tzreba
Tichonku spoko, jak Asia wróci to pewnie się dopisze

reklama
Vikamcia-no nie mam żadnej,szczepień też nie...ale np w przypadku Danielka po wszystkich szczepieniach(na 13mies ostatnie)przysłali mi taką kartę"kredytową"z datami wszystkich szczepień;)
Dranissimo-a może ponarzekaj to się poprawi;)Mam nadzieję,że spacer sie jednak uskuteczni:)
Tichonek-no co Ty?Ależ błyskawica-no struś pędziwiatr z zabkami(jesli przygoda się rozpoczyna)
Anineczko-wybij sobie z głowy rodzenie w styczniu-widzisz jakie kochanieństwa te Dzieciątka 2011:)))

Do góry