reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotuj z wrześniowymi mamusiami czyli kulinaria:)

U mnie dzisiaj makaron z sosem serowo-brokułowym, a na kolację chyba tarta z makreli z brokułem. Kurcze brokuła jem co najmniej co drugi dzień - jak nigdy. Miłego dzionka ( w tak brzydkim pogodowo dniu).

reklama
dosia - możesz podać przepis na tartą z makreli z brokułem ? my z K uwielbiamy tartę i bardzo chętnie spróbuję tartę z rybką jakąś a do tego brokuł w sam raz :), ja dziś nie mogłam się oprzeć i zamiast zdrowego domowego obiadku była knysza z warzywami i żółtym serkiem... ale poprawię się jeszcze

dora a co to knysza?? pierwszy raz słysze:-)
Ale co niektóre wymyślają potrawy...ja w tygodniu w ogóle nie mam czasu na robienie jedzenia..zawsze coś na szybko..spagetti, jakiś makaron z mieskiem i warzywami, mielone albo paluszki rybne. No i staram się robić zupki, bo lubię, moje dziecko też. Ale jak mi się wieczorem nie chce przygotowywać to jest dzień bez zupki..i czasami pomysłów na zupy brak..

aniawos - knysza to taki fast food, ale ja mówię, ze trochę zdrowy - taka bułka jak na pitę (tylko trochę większa) w środku różne warzywka - kapusta czerwona, ogórki zwykłe i konserwowe, pomidorki, kapusta pekińska, kukurydza, i dodatki (typu kotlet, parówka, albo tak jak ja lubię - żółty starty serek) do tego sos jogurtowo majonezowy... mniam, jak mam straszną ochotę to jedziemy do "miasta" i jemy knysze - średnio raz w miesiącu. Warzywa mogą być różne, zależnie od baru.
dosia - ciągle liczę na przepis na tartą z makreli z brokułem...

A mnie dzisiaj wzięło na rybę (panierka z mąki kukurydzianej) w sosie musztardowym (musztarda francuska+majonez+śmietana 18%). Mniam ! A Oskar jak widział, ze kupuję musztardę francuską to mu się buzia śmiała od ucha do ucha. To mój sposób na przemycenie ryby - w innej postaci nie je w ogóle...
Dosia zapiekanka wygląda przepysznie !

dosia - bardzo dziękuję, nie wpadłabym nigdy sama na takie połączenie - w weekend będzie moja :)
Ja niestety do makreli szybko nie wrócę. Dzisiaj małż zrobił mi niespodziankę i kupił makrelę a mnie na sam zapach zemdliło i jak tylko pomyślę to jest mi niedobrze:-( Ale Tobie życzę smacznego:)

reklama
A ja mogę zaproponować jeśli ktoś lubi zdrowe sałatki, kolorową sałatkę z tuńczyka, czerwonej cebulki, kukurydzy i czerwonej fasolki. Miesza się po trochu wszystkiego, doprawia papryką ostrą, skrapia sokiem z cytryny i podaje na liściu sałaty i z tostem. Jak dla mnie PYCHA!! Mężulek ugościł mnie dziś taka i jeszcze bym zjadła, ale już nie ma:-p

Polecam.

Do góry