reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotuj z wrześniowymi mamusiami czyli kulinaria:)

Ja w sobotę planowałam zrobić coś z tuńczyka, ale jak go otworzyłam, to zapach niestety mnie zabił..i tuńczyk schowany w misce, stoi w lodówce..

reklama
haha. Ja też mam dzis ogórkową, tyle ze Ł ugotował bo chodziła za nim cały tydzień:-D czasem zastanawiam się kto tu w ciąży jest-ja czy on:-D

A ja wczoraj zrobiłam żurek, był przepyszny, z czosnkiem, białą kiełbaską i wędzoną kiełbaską, no i jajeczko. Mój mąż wcinał ją dodatkowo ze świeżą grahamką- mmmm pyszności. Rozgrzewająca i pożywna.

ja wczoraj robiłam gulasz z mielonego i warzyw, a że młody zażyczył sobie do tego makaron, wyszła mieszanka wybuchowa:-D
dzisiaj nie gotuję... chociaż raz ;-) jak kiedyś mogłam w garach grzebać, teraz jakiś catering by się przydał:dry:

Zrobiłam dzis tą zapiekanke z makaronu i wyszła super.Dziekuje za przepis.
Jak któras ma tak prosty i smaczny przepis to poproszę.

Jeszcze mam takie pytanie czy macie może jakies sprawdzone przepisy na zupy i nie chodzi tu o pomidorową czy ogórkową tylko może jakąs orginalną cos innego.

Ostatnia edycja:
Motyl

Ja kiedyś robiłam rosół indyjski, taki z curry pycha, poszukam przepisu to wstawię.

prostą i smaczną tez kiedyś robiłam zupke z cukini ( można tez z dyni) na 2 łyżkach masła ( koniecznie masła) podsmarzamy cukinie pokrojoną w kosteczkę, potem dolewamy wody tak żeby była przykryta cała i gotujemy do miękości, na koniec miksujemy wszystko na krem i dodajemy odrobine śmietany.

A ja polecam salatke z tunczyka. Jest idealnym posilkiem dla kobiet w ciazy i moj M tez ja uwielbia wiec wszyscy sa happy.
Robi sie w miare szybko tylko trzeba troche skladnikow.
Dla 2-3 glodomorow potrzeba:
-2 puszeczki tunczyka w sosie wlasnym. Lepiej wziac jakiegos lepszego tzn z cena ze sredniej polki, bo jak tunczyk zle smakuje to cala salatke diabli wzieli. W tych najtanszych to sa jedynie odpadki od tunczyka wiec nie polecam
-puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli/ zielonego groszku - dodaje naprzemiennie jak mi sie w danym dniu podoba, czasami nie dodaje w ogole
- 3-4 jajka ugotowane na twardo posiekane w kosteczke
-1-2 nieduze cebule drobno posiekane
-3-4 srednie ogorki konserwowe posiekane w drobna kosteczke
- maly majonez salatkowy

Tunczyk odcedzamy z sosu, bo od niego salatka robi sie potem wodnista i w misce rozbijamy go na drobne kawaleczki najlepiej widelcem. Dodajemy reszte skladnikow, sporo solimy i pieprzymy. Ja dodaje jeszcze drobno posiekany koperek, bo nadaje swiezosci i calosc mieszamy. Na koniec dodajemy kilka lyzek majonezu, ilosc zalezy od gustu wiec musicie po 3-4 lyzka sprawdzic czy taka konsystencja wam odpowiada. No i salatka gotowa, mniaaam juz mam na nia ochote. Chyba zrobie niedlugo sama :-)
SMACZNEGO :-D

Polecam rowniez ksiazke Heidi Murkoff i Sharon Mazel pt." Dieta przyszlej matki". Co prawda napisane przez amerykanki ale jest tam wiele dobrych rad jak sobie radzic zywieniowo w czasie ciazy i do tego bardzo duzo ciekawych przepisow :tak:

Ostatnia edycja:
Bluetooth - my robimy podobną sałatkę, różnica polega na tym, że dodajemy jeszcze makaron kokardki, jest wiec bardziej syta i można jeść ja samą

reklama
ja dziś gotuje rosołek na wołowym,a na drugie kurczaka w miodku i do tego ryż,
a jutro z wołowego będe lepić pierogi a z rosołku zrobie inną zupkę,chyba buraczkową

Do góry