reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

wierzę, wierzę :tak:
Ja już się powstrzymać nie mogę :sorry2: ALe nad takim "usypiaczem" poważnie się zastanawiam.. Chyba że w ostatnim momencie jak dziecko będzie usypiać będe brała na ręcę, aby zasypianie z rączkami mamy kojarzyło... Znam to z doświadczenia, siostra ze szwagrem większy samochódkupowali, bo musieli wszystko ze sobą zabierać do czego dziecko było na tyle przezwyczajone, że usnąć (albo po prostu w ciągu dnia obyć się) nie mogło.. :baffled: Inaczej zamiast przyjemnych odwiedzin u babci był cały dzien płaczu i nerwów...:baffled:

reklama
No tak :-) ja rozważam kupno bo cały czas na ręcach nie będę mogła dzidzi nosić gdyż M wyjeżdza za granicę i będę sama musiała poradzić sobie z domem i wychowaniem Maleństwa

No tak :-) ja rozważam kupno bo cały czas na ręcach nie będę mogła dzidzi nosić gdyż M wyjeżdza za granicę i będę sama musiała poradzić sobie z domem i wychowaniem Maleństwa
Nie masz pojęcia jak macierzyństwo dodaje sił... Ja wychowywałam starszą córę praktycznie sama, bo M w rozjazdach, a rodziny w zasiegu 200km nie mam i nosiłam ją i po 3 i po 5 godz dziennie. Gdyby mi ktoś powiedział przed, że tak będzie pomyślałabym- nie dam rady- ale jednak jak trzeba... My kobiety jesteśmy (w większości, choć znam i wyjątki :baffled:) tak silne że, przed narodzinami, nie zdajemy sobie sprawy nawet po części ze swych sił i możliwości do poświęceń dla swego dziecka... :tak:

emih skoro tak mówisz , to tak na pewno jest :-) ja sie troche boje zostac sama, mam 21 lat i zadnego doswiadczenia z dziecmi bo wszystkie kuzynki i kuzyni sa mlodsi ode mnie albo juz w zwiazkach malzenskich i za granica, wiec to bedzie dla mnie nie lada wyzwanie

Rozumiem Twoje obawy :tak: Ja co prawda miałam lat 27 rodząc pierworodne, ale też komplernie żadnego doświadcenia- nawet dziecka trzymać na rękach nie umiałam, ale okazało się że jestem "cudownie zaprogramowana" i naprawdę nie ma co się martwić na zapas :tak::-D

A wracając do huśtawek- nie jestem przeciwna, sama faktycznie myślę o takiej (tylko że takiej która posłuży 3 lata a nie 3 miesiące z leżaczkiem) bo nie ma jak jakiekolwiek odciążenie mamy. Robotami nie jesteśmy :-D

piekne ciuszki dziewczyny- no po prostu przeslodkie :tak::-) my ustalilismy ze jednak dopiero po poznaniu plci zaczniemy kupowac :-(
emih ten hulahop swietny-sama bym chetnie sobie taki sprezentowala :tak:

reklama
Do góry