reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
Hej dziewczyny,coś nie zadziałało mi powiadamianie o aktywności na forum a tu musiałam Was nadrabiać ;) Ale to bardzo fajnie!
Byłam w czwartek na usg (ale nie u mojej lekarki) no i u malutkiej wszystko dobrze,leży sobie już główką w dół.
W 31 tygodniu waży 1800 :)
Wybraliśmy imię - będzie Karolinka
Poza tym chciałam się pochwalić że uruchomiłam pralnię i teraz na zmianę suszę i piorę co by jakoś to do przodu szło.
Ja do pupy kupiłam Linomag maść,mam też mały krem Penaten i jakieś próbki Bepanthenu.
Słyszałam od znajomej że podobbo do porodu nie można przychodzić z pomalowanymi paznokciami,nie wiem czy któraś z was słyszała takie rewelacje?Trochę się zdziwiłam bo wprawdzie mam hybrydę i nie jestem do niej jakoś szczególnie przywiązana to jednak nie zdejme jej ot tak,a gdyby przyszło mi nagle jechać to chyba w dzisiejszych czasach jest szereg możliwości oceny stanu pacjentki,nie tylko po paznokciach.No i nieco zgłupiałam :/

u mnie też nie można mieć pomalowane paznokcie więc ściągnęłam bo sie boję że mnie chwyci i nawet zębami nie ściągne i mam teraz ONE STEP powiem Ci super 2 tyg sie trzyma i normalnie zmywasz zmywaczem i nie ma przebarwień!!
już mam prawie wszystko poprane tylko ręczniki ale to jeszcze 3 latek używa (tak mi się wydaje) i prawie wszystko wyprasowane
ale nie mam jeszcze apteki i Rossmanna muszę sie zabrać i uzupełnić no i torbe sobie na tip top spakować na szpital

Nie wiem jak działa pulsoksymetr w przypadku hybrydy ale w razie pogorszenia twoich parametrów życiowych czy cesarski to raczej podstawowy sprzęt do oceny twojego stanu

Czyli jednak cos w tym jest,no to bede musiała pomyśleć o zdjęciu i tyle.Judy a jakiej firmy te lakiery są?
Właśnie staram się układać rzeczy małej w szafce i zrobiłam sobie taki bajzel dookoła jakby bomba pierdykneła haha...

Też właśnie się zastanawiam o te paznokcie . Tak jak piszę Maruda202 są inne przecież sposoby na Oce w stanu pacjentki a ja nie umiem mieć nie pomalowane paznokcie :(

reklama
Jak ja wam dziewczyny zazdroszczę że macie już prawie wszystko gotowe jakoś nie mogę się za to wszystko zabrać jestem na etapie pakowania narazie torby dla siebie i małej jakoś instynkt wicia gniazda u mnie albo się jeszcze nie obudził albo już sama nie wiem

Do góry