reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

reklama
Emka , a więc dziś ma wysypke na przedramionach i trochę na buzi... poczekam aż zejdzie i znów spróbuje , może ryżowy dla odmiany
Milan dzisiaj po raz pierwszy przekręcił się z brzucha na plecy , żeby sprawdzić czy to aby nie jakiś jednorazowy kaprys , położyłam go kolejny raz i odwrócił się tak w sumie trzy razy pod rząd :) Super!

czarna ale masz małego zdolniache w domu:) Mała jeszcze o tym nie myśli,póki co wygina się do tyłu i obserwuje co ma za plecami-myślałam,że to coś złego,bo taki rogal robi,a to wiązane jest ze złym napięciem mięśniowym,ale kumpele mówią,że ich juniorki też tak robią...Za to uwielbia siedziec jak się ją przytrzyma. A ja wczoraj dałam pół miarki kleiku kukurydzianego i wszystko jest ok,dzisiaj dodałam jedną miarkę,zobaczymy co dalej. Jutro musze kupić słoiczek marchewki i też wypróbujemy...

Ostatnia edycja:
Milan dzisiaj po raz pierwszy przekręcił się z brzucha na plecy , żeby sprawdzić czy to aby nie jakiś jednorazowy kaprys , położyłam go kolejny raz i odwrócił się tak w sumie trzy razy pod rząd :) Super!
Gratulacje :-)
Kamcia, w drugą stronę kombinuje z kręceniem się, tzn. z pleców na brzuch :-) Na brzuchu to ona do tej pory mało leżała, bo nie lubiła i zaraz się wkurzała - nie pomyślała, że zamiast ryczeć można się przeturlać ma plecy

Emka: Jak by Ci to wytłumaczyć...Z grubsza to widać na tym filmiku, ale musisz przewinąć do momentu gdy dziecko trzyma główkę: podnoszenie dziecka.mp4 - YouTube
Mi pokazywała jeszcze tak, że trzymam rękę na pupie i obracam. Jak znajdę filmik to Ci pokażę.

Jakby to powiedzieć....
zaskoczył mnie wygląd dziecka :-D

Co do obracania dziecka to fajnie to pokazuje Zawistowski w którymś fragmencie Mamo tato co ty na to - do znalezienia na youtubie. Przy Szymku mi się to przydało, bo w ten sposób mu pokazałam, że się obracać można ;-) i potem szybko sam załapał przewracanie

No nie ukrywajmy,ze w pośpiechu dziecko chwyta się przeważnie inaczej,czyli źle...a i faktycznie wygląd dziecka z filmiku jest zaskakujący:-D:-D

a i zapomniałam napisać, że oczywiście dziecka nie podnoszę prawidłowo
w ogóle porównując opiekę nad pierwszym, a drugim dzieckiem to to drugie jest dość "sponiewierane" ;-)

reklama
Do góry