reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Cześć Dziewczęta ;-)

Ja dziś mam dzień bez mierzenia choć rano i tak musiałam skontrolować. Na czczo 88 więc granica...

Kulka ja też tak miałam w pewnym momencie, ze im później mierzyłam tym lepszy cukier :tak: Chyba jakiś tydzień trwała u mnie ta anomalia. Chudniesz, bo dzidziuś wyciąga z Ciebie wszystko co się da! Ja tak sobie to tłumaczę ;-) Ja chudłam choć póki co waga stanęła...ciekawe tylko na ile dni? :confused: Ja też spisuję sobie pytania, bo mam ich za dużo a że moja pani dr jest straszną gadułą i w międzyczasie gadamy o wczasach i kolorach paznokci :-D to po prostu mi pytania ulatują :-D

Aniolek te 107 to rzeczywiście jakiś kosmos!!! :szok: Ale to chyba dla nas, bo moja kuzynka dzień w dzień miała na czczo w okolicach 120 :baffled: Myślę, że to wina Twojego długiego snu! Ja sprawdziłam na sobie, że jak zjem na noc to mogę spać 8h i czas wstawać mierzyć cukier. Ale to trwa np. 1-2 tyg. i znowu mi się coś przestawia :/

Dzisiaj mam kontrolną wizytę diabetologa i muszę też zrobić listę tych pytań, których nie zadałam pani dr w piątek.

reklama
Kulka taką mi ochotę narobiłaś na czereśnie, że kupiłam i były pyyyycha! Zjadłam 7 sztuk i czekam do 14 na pomiar, którego się trochę obawiam, bo gdzie nie poczytam to rzeczywiście mają moc podnoszącą :-D

Hehe :-Dno i jak cukier po czereśniach?Ja jadłam po kilka, ale już nie wzięłam ze sobą do domu, żeby nie kusiły:-)Mam za to malinki i trochę ich zamrożę i jak już będę mogła, to zrobię ciasto z malinami, mniam! :-)

Kulka nie możesz malin, bo Ci cukier podnoszą? Ja mogę w nieograniczonych ilościach. Nawet pokuszę się o stwierdzenie, że mi maliny cukier obniżają. Po czereśniach też luzik, bo 80 :)

Malinki mogę, jak najbardziej:-)Tylko przywiozłam sobie tak więcej i trochę zjem, a resztę zamrożę i kiedyś będą do ciasta:-)Bo ja tak już planuję, co będę jadła, jak się już skończy ta dieta...:-D

Ja po wizycie u diabetologa. Nie powiedział mi nic więcej niż moja pani dr poza tym, że przy takim odżywianiu jak teraz mogę mieć wyższą hemoglobinę glikowaną, ale nie za wysoką. Zobaczymy za jakieś 2 tygodnie jak pójdę na badanie...

Dzień dobry Cukiereczki :-D

U mnie na czczo 88 więc cały czas się obijam o granicę :eek: W dodatku nie mam zielonego pojęcia co zjeść dziś na śniadanie. Może zrobię omlet z warzywami :)

Hejka :-)
U mnie dziś na czczo ok, na wynik po śniadaniu jeszcze czekam. Ale miałam omleta;-)po omlecie zwykle jest w porządku.
Już drugi dzień jakoś tak brzuch mnie ciągnie, zwłaszcza z rana, jak wstanę...Mam nadzieję, że to tylko Mały się tak rozciąga:-)
Wczoraj cały wieczór robiłam leczo, więc obiad dziś już mam:-)

reklama
Ja też dziś zjadłam omleta. Pierwszy raz :-) i też czekam na wynik, jestem ciekawa co będzie :)
Kulka nie boisz się leczo? Ja się trochę boję, bo mi papryka podnosi cukier a muszę mieć w leczo i żółtą i czerwoną :-D Hmmm, może w piątek wypróbuję.
Na dziś mam rosół z wczoraj, bo dostałam od babci męża wiejską kurę i wczoraj od rana ją patroszyłam :-D Ale jaki rosół mi z tego wyszedł...marzenie. Oooo! Zrobię sobie jeszcze galaretkę z mięsem :)

Właśnie mnie olśniło, że pan dr wczoraj mi powiedział, że zdarza się, że glukometry mają 10% błędu. Czyli jak mam 110 to mogę mieć w rzeczywistości 120 lub 100. No i dodał, że mój Optium Xido ma tendencję do zawyżania.

Do góry