reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Dziewczyny a ze mnie to jakiś pechowiec normalnie jest. Wczoraj wieczorem dostałam znowu jakiegoś uczulenia- byłam cała czerwona. Wpadłam w panikę. Na szczęście mój małżonek zachował rozsądek, wziął wapno i mi kazał je wypić. No i z tego żalu, rozpaczy i płaczu w końcu zasnęłam. Obudziłam się rano i już nie było tych okropnych plam. Na szczęście.

reklama
Gabis: super że wszystko w porządku!!!
Ninonka: z pierwszą wizytą poczekaj jeszcze jakieś 1,5 tygodnia, jak się umawiałam na wizytę to moja gin telefonicznie wszystkiego wypytała i ustaliła datę wizyty na 28.stycznia, bo wtedy to już będzie prawie koniec 7 tygodnia i podobno wszystko już będzie widać i słychać

Masz rację Reniferku, lepiej chyba poczekać z wizytą, wtedy nie ma takich męczarni. Pamiętam, że tylko siedziałam i czytałam fora czy powinno już być serduszko czy nie... i się denerwowałam a przecież każda ciąża jest inna i może być zwyczajnie za wcześnie ... a nerwy też są nie wskazane.

wg suwaczka jestem w początku 5 tygodnia ciąży.
Poradzcie kochane! Kiedy mam iść? Tak, żeby gin mogła stwierdzić, że dzidzia jest i żebym mogła już coś zobaczyć np bijące serduszko

najlepiej jak pisza dziewczyny poczekac do skonczonego 6 tygodnia :tak::-D:tak:

ninonka, a jak wejdziesz w ustawienia, edytuj sygnaturę i tam wkleisz sobie ten adres suwaczka, to nie bedziesz musiała go każdorazowo wklejać, bo będzie wklejany automatem - bo teraz wklejasz każdorazowo, prawda ????

a ja właśnie załatwiłam sobie opieke do małego na przyszły tydzien :tak: bo przedszkole odpada, dzisiaj gorączka do 39 stopni, więc tydzien musze mu odpuścić a w pracy terminy gonią więc tym razem nie mogę sobie z nim posiedzieć :tak: ale na szczęście dolnyśląsk na ferie, więc mój młodszy brat zamiast w domu ponudzi sie w Poznaniu :tak::-D:tak: mam tylko nadzieje,że ja nic nie podłapie :tak:

miłego wieczorku :rofl2:

Ostatnia edycja:
Rezeda wapno jest najlepsze na takie problemy. I spokojnie można je brać w ciąży :tak:

Szyszunka ja też idę na wizytę 30 stycznia i na USG (mam nadzieję że mi zrobi). A na kiedy masz termin? Ja w okolicach 20 września. Może się spotkamy na porodówce? Bo pewnie wybierzemy ten sam szpital :-D

Jarzębinko o kremach warto poszukać opini na wizażu:
Kosmetyk Wszech Czasów - recenzje kosmetyków i produktów kosmetycznych
Widzę, że lubicie sobie robić z M prezenciki :-)

Ja dzisiaj przeleżałam dzionek w łóżku i czuję sie ciut lepiej. Zwlekam z wizytą u lekarza bo boję się że zapisze jakiś antybiotyk, który zaszkodzi fasolce.

Grzecznie leż jak się da i bierz duphaston:) ja jak pisałam biorę go od początku . Jaką dawkę ci przepisał?

A Duphaston przepisal mi 2x po 1 tabletce. A ty jak beirzesz? I w jakichs okreslonych godzinach, po jedzeniu, czy to obojetne? Bo nie wyczytalam tego nigdzie w ulotce.

gabis - to super! a na kiedy sobie wyliczyłaś termin?
dobrze ze Cie gin trochę przytrzymał, ja byłam w połowie 6 tyg - i serduszka nie było widac, w związku z czym męki straszne teraz przechodze...

Tez tak mysle, ze moze i lepiej ze nie robil tego USG, bo jakbym nie uslyszala serduszka to bym miala zmartiwenie do kolejnej wizyty, a tak to bede czekac z niecierpliwoscią... A termin kalkulator mi wyliczyl na 19 wrzesien.:-)

Dziewczyny, lekarz kazal mi brac jeszcze jakies witaminki. Co wy bierzecie?. Bo mi nic nie polecił. Powiedział tylko ze drogie nie znaczy najlepsze. Moze wy mi cos polecicie w rozsadnej cenie :sorry:

Gabis ja biorę tak samo 2 x po jednej tabletce. Chyba nie ma takich regół jeśli chodzi o jedzenie, ale najlepiej rano i wieczoram. Ja biorę o 8 i 20. To profilaktyczna dawka i napewno pomoże :)

jarzębinko - zdrówka dla młodego!

kobietki ja biorę duphaston 2 x 2 dziennie... mam nadzieje ze jeśli dzidzi w poniedziałek będzie wszystko biło co bić musi to gin mi to mniejszy, bo ja koszmarnie to znosze...

reklama
no to będziemy kciukasy trzymać w poniedziałek za Naszego Reniferka;-);-);-);-);-)
Oby Ci zmniejszył. Masz mdłości po tym??? A może to fasolka??:-)

Do góry