reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

reklama
oooooo to leż leż. Ja też mam mdłości ale chyba nie aż takie jak Ty. Leż Leż
O ile możesz lezeć przy Twoim brzdącu:tak:
Ja mam mamę do pomocy na szczęście:tak:

RENIFER_24 ja bralam jakis lek na podniesienie hcg w mojewj drugiej ciazy czulam sie po nim tez masakra zaraz jak go zarzylam to wymioty wymioty wymioty

karola322 dziękuje Ci kochana, to zapisauje się na początek lutego :-)

Kroptusia zdowiej kobieto, bo to nie żarty, a 3 pierwsze m-ce to ponoć najważniejsze...

zeberka8 no właśnie, czytałam że jak już jest około 7 tygodnia to słychać serduszko i coś można już zobaczyć, dlatego poczekam tak jak mówisz z półtora tygodnia i dopiero pójde, planuje tak +- na 2-5 lutego.

Padme ja właśnie cierpliwa też nie jestem, i najchętniej to w trybie natychmiastowym bym poszła... ale tak jak piszecie: lepiej przy 7 tygodniu. Jasne jak bym ne wtrzymała i poszła wcześniej to napewno napisze.... :-)
Termin sama sobie wyliczyłam na 30 września, ale zobaczymy jak wg USG wyjdzie...

gabis dzieki za info, czyli nie zobaczyłaś swojej dzidzi dziś, szkoda, ae co 2 lutego nie wiele czasu zostało... :-)

kasiulka100 dzięki kochana, też właśnie tak myśle, że po co iść i płacić za nic, lepiej pójśc tydzien później i już coś zobaczyć...

jarzebinka tak to prawda z tym suwaczkiem, jakoś nie mogłam wcześniej do tego dojśc jak i co, zaraz się tym zajmę.... dzięki :-)

I znowu żeście naklepały:)
ja dzis czuję sie potwornie źle, ledwo co sie ruszę, to mdłości na całego, zaczynam sie powoli bać, bo ani coś zjeść, tylko bym leżała, a do tego dziecko wymagajace zabawy i opieki.....zachcianki jakieś tam mam ale co coś zjem, to rośnie mi w buzi....oj, rozgaszcza sie chyba dzidziuś perfidnie:) Dziś pochwaliliśmy się męża bratu i bratowej, podejrzewali, ale nie byli pewni, zaskoczeni, mile się ucieszyli i liczą, ze będzie synio(oni mają 3 córki i nasza jest czwartą wnusią w rodzinie).
Gabis, spokojnie czekaj na następną wizytę, napewno zobaczysz dzidziusia i będzie wtedy spokój, ja tez miałam iść dziś albo za tydz na usg i wolę chyba za tydz, bo jak wszystko będzie ok, to mój ginekolog pewnie będzie chciał nastepne zrobić w okolicach 20tyg. wiec wolę jeszcze ten tydz poczekac.
Kroptusia kuruj się porządnie i w razie jak nie ma poprawy a czujesz, ze się twoje zdrówko pogarsza to nie bój sie antybiotyku, sa 2 grupy bezpieczne w ciaży, ja brałam niestety z wielkimi wyrzutami sumienia juz ok 6 tyg ciaży:-(bardzo sie tym martwiłam, ale chyba lekarz wie co przepisuje i gorsze jest męczyć dziecko chorobą, kaszlem czy toksynami choróbstw jak wziąć lek i się wykurować, ja 2 tyg zwlekałam, najpierw przeziebienie, potem kaszel, a się szybko na oskrzela przeniosło, wiec trzeba dbac z rozwagą i sie nie bać.
Indygo według moich wyliczeń wychodzi mi 8-9 wrzesień, ale kto wie, może się spotkamy w szpitalu na porodówce:)
no nic, lecę się kłaść, jestem padnieta a jutro ciężki dzień.
buziaczki cieżaróweczki.......

Jarzębinko o kremach warto poszukać opini na wizażu:
Kosmetyk Wszech Czasów - recenzje kosmetyków i produktów kosmetycznych
Widzę, że lubicie sobie robić z M prezenciki :-)

dziękuję ślicznie :tak::-D:tak: co do prezencików to faktycznie nie mogę narzekać, bo kwiatka tak bez okazji to dostaje nawet, nawet a czasem i cos innego np. cos słodkiego, jakis drobiazg :tak:

a ja też przeleżałam cały dzionek:tak: ale tylko dlatego,że mały chory to tak do towarzystwa :tak: i pewnie do wtorku tak będzie, bo od wtorku mam opieke do niego więc wróce do pracy .............. czyste lenistwo :tak:

Dziewczyny, lekarz kazal mi brac jeszcze jakies witaminki. Co wy bierzecie?. Bo mi nic nie polecił. Powiedział tylko ze drogie nie znaczy najlepsze. Moze wy mi cos polecicie w rozsadnej cenie :sorry:

ja w pierwszej ciąży brałam PRENATAL i wszystko było OK, więc teraz pewnie też bede brała te same witaminki :tak: tylko nie wiem,czy czasem witaminek nie brałam dopiero od 2 trymestru, a w pierwszym tylko kwas foliowy :tak:

Ja biorę feminatal 800 metafolin, to już jest z kwasem foliowym więc nic poza tym nie biorę. Do 12 tyg. się je bierze a potem są inne z DHA.
Dobranoc wszystkim!

reklama
Kroptusia zdowiej kobieto, bo to nie żarty, a 3 pierwsze m-ce to ponoć najważniejsze...

Staram sie jak moge ale co poradze jak na niektore rzeczy nie ma sie wplywu,...stosuje wszystko i poki co gorzej, wiem ze pierwsze 3 mc najwazniejsze bo to moja 2 ciaza i w 1 tez chorowalam i wiem ze katar czy infekcja gardla moze byc szkodliwa a najbardziej goraczka wiec ZADNO przeziebienie w ciazy nie wskazane do 12 tyg....Od wczoraj na zwolnieniu i juz afera w pracy ale wale to, chrypa, zawalone gardlo, katar i zimna 3 w nosie wiec ciezko mi go smarkac...na szczescie tempa max 37,2

Jednak to nie jest najwiekszy powod do zmartwien jak Wam pisalam 2 noce wczesniej od 23-3 nad ranem mialam skurcze, wczoraj bylam u gina i ciaza zagrozona i dostalam luteine i do pn mam czekac jak nie przejda we wt do szpitala i walka o maluszka....Wszystko zalezy od organizmu i dziecka, duzo mam wypoczywac wiec wczoraj tylko wrocilam od gina, M walna mnie do wyra, polecial zrobil mega zakupy, obiad na dzis i zaja sie mala a ja lezalam , dzis musialam wstac i dac malej antybiotyk bo chora i narazie nic nie robie ale sie martwie i czasem niektore sprawy sa poza naszym zasiegiem i co by sie nie zrobilo nie ma sie czasem wplywu, z cora tez w 7 tyg lezalam wiec wiem jak to jest

Do góry