reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Dziewczyny a ze mnie to jakiś pechowiec normalnie jest. Wczoraj wieczorem dostałam znowu jakiegoś uczulenia- byłam cała czerwona. Wpadłam w panikę. Na szczęście mój małżonek zachował rozsądek, wziął wapno i mi kazał je wypić. No i z tego żalu, rozpaczy i płaczu w końcu zasnęłam. Obudziłam się rano i już nie było tych okropnych plam. Na szczęście.

reklama
Gabis: super że wszystko w porządku!!!
Ninonka: z pierwszą wizytą poczekaj jeszcze jakieś 1,5 tygodnia, jak się umawiałam na wizytę to moja gin telefonicznie wszystkiego wypytała i ustaliła datę wizyty na 28.stycznia, bo wtedy to już będzie prawie koniec 7 tygodnia i podobno wszystko już będzie widać i słychać

Masz rację Reniferku, lepiej chyba poczekać z wizytą, wtedy nie ma takich męczarni. Pamiętam, że tylko siedziałam i czytałam fora czy powinno już być serduszko czy nie... i się denerwowałam a przecież każda ciąża jest inna i może być zwyczajnie za wcześnie ... a nerwy też są nie wskazane.

wg suwaczka jestem w początku 5 tygodnia ciąży.
Poradzcie kochane! Kiedy mam iść? Tak, żeby gin mogła stwierdzić, że dzidzia jest i żebym mogła już coś zobaczyć np bijące serduszko

najlepiej jak pisza dziewczyny poczekac do skonczonego 6 tygodnia :tak::-D:tak:

ninonka, a jak wejdziesz w ustawienia, edytuj sygnaturę i tam wkleisz sobie ten adres suwaczka, to nie bedziesz musiała go każdorazowo wklejać, bo będzie wklejany automatem - bo teraz wklejasz każdorazowo, prawda ????

a ja właśnie załatwiłam sobie opieke do małego na przyszły tydzien :tak: bo przedszkole odpada, dzisiaj gorączka do 39 stopni, więc tydzien musze mu odpuścić a w pracy terminy gonią więc tym razem nie mogę sobie z nim posiedzieć :tak: ale na szczęście dolnyśląsk na ferie, więc mój młodszy brat zamiast w domu ponudzi sie w Poznaniu :tak::-D:tak: mam tylko nadzieje,że ja nic nie podłapie :tak:

miłego wieczorku :rofl2:

Ostatnia edycja:
Rezeda wapno jest najlepsze na takie problemy. I spokojnie można je brać w ciąży :tak:

Szyszunka ja też idę na wizytę 30 stycznia i na USG (mam nadzieję że mi zrobi). A na kiedy masz termin? Ja w okolicach 20 września. Może się spotkamy na porodówce? Bo pewnie wybierzemy ten sam szpital :-D

Jarzębinko o kremach warto poszukać opini na wizażu:
Kosmetyk Wszech Czasów - recenzje kosmetyków i produktów kosmetycznych
Widzę, że lubicie sobie robić z M prezenciki :-)

Ja dzisiaj przeleżałam dzionek w łóżku i czuję sie ciut lepiej. Zwlekam z wizytą u lekarza bo boję się że zapisze jakiś antybiotyk, który zaszkodzi fasolce.

Grzecznie leż jak się da i bierz duphaston:) ja jak pisałam biorę go od początku . Jaką dawkę ci przepisał?

A Duphaston przepisal mi 2x po 1 tabletce. A ty jak beirzesz? I w jakichs okreslonych godzinach, po jedzeniu, czy to obojetne? Bo nie wyczytalam tego nigdzie w ulotce.

gabis - to super! a na kiedy sobie wyliczyłaś termin?
dobrze ze Cie gin trochę przytrzymał, ja byłam w połowie 6 tyg - i serduszka nie było widac, w związku z czym męki straszne teraz przechodze...

Tez tak mysle, ze moze i lepiej ze nie robil tego USG, bo jakbym nie uslyszala serduszka to bym miala zmartiwenie do kolejnej wizyty, a tak to bede czekac z niecierpliwoscią... A termin kalkulator mi wyliczyl na 19 wrzesien.:-)

Dziewczyny, lekarz kazal mi brac jeszcze jakies witaminki. Co wy bierzecie?. Bo mi nic nie polecił. Powiedział tylko ze drogie nie znaczy najlepsze. Moze wy mi cos polecicie w rozsadnej cenie :sorry:

Gabis ja biorę tak samo 2 x po jednej tabletce. Chyba nie ma takich regół jeśli chodzi o jedzenie, ale najlepiej rano i wieczoram. Ja biorę o 8 i 20. To profilaktyczna dawka i napewno pomoże :)

jarzębinko - zdrówka dla młodego!

kobietki ja biorę duphaston 2 x 2 dziennie... mam nadzieje ze jeśli dzidzi w poniedziałek będzie wszystko biło co bić musi to gin mi to mniejszy, bo ja koszmarnie to znosze...

reklama
no to będziemy kciukasy trzymać w poniedziałek za Naszego Reniferka;-);-);-);-);-)
Oby Ci zmniejszył. Masz mdłości po tym??? A może to fasolka??:-)

Do góry