reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zwolnienie L4 ciąża

Warto to dbać o rozwój dziecka przez 9 miesięcy a nie dzień czy dwa :)

Większość lekarek pracuje praktycznie do końca ciąży. Chesz powiedzieć, że osoby wykształcone medycznie, ginekologicznie nie dbają o rozwój dziecka?

Bardzo chętnie poczytam badania (mogą być w języku polskim, angielskim lub po łacinie), które o tym mówią, że leżenie, zwolnienie w fizjologicznej ciąży pozwala dbać o dziecko. Mam teraz słaby czas więc chętnie zajmę głowę, możesz podesłać na priv :)

reklama
Ja wezmę urlop bezpłatny a Pani przyjdzie da mi na życie i opłaci rachunki ;)
a dlaczego miałabym utrzymywać obcą mi osobę ? Typowe podejście. „Daj…”

nie chce tego robić - ani kiedy jest na urlopie ani na wyłudzonym dla 9 miesięcznych wakacji L4 (którego nikt magiczny poza podatnikami jej nie sponsoruje)

Ostatnia edycja:
Autorko idz juz sobie na to l4 i nie zakładaj wątków w których chcesz się doradzić, a i tak piszesz ze zrobisz co chcesz czyli pójdziesz na l4. Po co pytasz skoro wiesz co zrobisz i to wiesz najlepiej co i jak.

Większość lekarek pracuje praktycznie do końca ciąży. Chesz powiedzieć, że osoby wykształcone medycznie, ginekologicznie nie dbają o rozwój dziecka?

Bardzo chętnie poczytam badania (mogą być w języku polskim, angielskim lub po łacinie), które o tym mówią, że leżenie, zwolnienie w fizjologicznej ciąży pozwala dbać o dziecko. Mam teraz słaby czas więc chętnie zajmę głowę, możesz podesłać na priv :)
Po 1 ja lekarka nie jestem :) A po 2 czy ta lekarka nosi ciężkie rzeczy? Robi akord? Siedzi za biurkiem i operuje długopisem,a czasem kogoś zbada,przy takiej pracy sama bym pracowała do samego porodu ;)

a dlaczego miałabym utrzymywać obcą mi osobę ? Typowe podejście. „Daj…”

nie chce tego robić - ani kiedy jest na urlopie ani na wyłudzonym dla 9 miesięcznych wakacji L4 (którego nikt magiczny poza podatnikami jej nie sponsoruje)
Śmieszna Pani jest. Płace podatki różne ubezpieczenia to mi się chyba należy. Ma Pani dzieci? Bierze Pani 500+ i inne dodatki? Jak tak to dlaczego?

Po 1 ja lekarka nie jestem :) A po 2 czy ta lekarka nosi ciężkie rzeczy? Robi akord? Siedzi za biurkiem i operuje długopisem,a czasem kogoś zbada,przy takiej pracy sama bym pracowała do samego porodu ;)
hah, Ty to masz pewnie najcięższą pracę świata, skoro nawet lekarze mają łatwiej i tylko "czasem kogoś zbadają" 🙈 super leciutka praca, tylko odpowiadasz za czyjeś zdrowie i życie, ale co tam xD

Śmieszna Pani jest. Płace podatki różne ubezpieczenia to mi się chyba należy. Ma Pani dzieci? Bierze Pani 500+ i inne dodatki? Jak tak to dlaczego?
Ale co się należy? Urlop w ciąży?

Należy się Tobie zwolnienie chorobowe JEŚLI będą do tego wskazania medyczne - po stronie Pani lub ciąży/płodu jak np poronienie zagrażające, skracajaca szyjka itp.
Sama ciąża i chęć jej celebracji i urlopu przez 9 miesięcy takim wskazaniem noe jest.

Ale co się należy? Urlop w ciąży?

Należy się Tobie zwolnienie chorobowe JEŚLI będą do tego wskazania medyczne - po stronie Pani lub ciąży/płodu jak np poronienie zagrażające, skracajaca szyjka itp.
Sama ciąża i chęć jej celebracji i urlopu przez 9 miesięcy takim wskazaniem noe jest.No

reklama
Do góry