reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zwolnienie L4 ciąża

Warto to dbać o rozwój dziecka przez 9 miesięcy a nie dzień czy dwa :)

Większość lekarek pracuje praktycznie do końca ciąży. Chesz powiedzieć, że osoby wykształcone medycznie, ginekologicznie nie dbają o rozwój dziecka?

Bardzo chętnie poczytam badania (mogą być w języku polskim, angielskim lub po łacinie), które o tym mówią, że leżenie, zwolnienie w fizjologicznej ciąży pozwala dbać o dziecko. Mam teraz słaby czas więc chętnie zajmę głowę, możesz podesłać na priv :)

reklama
Ja wezmę urlop bezpłatny a Pani przyjdzie da mi na życie i opłaci rachunki ;)
a dlaczego miałabym utrzymywać obcą mi osobę ? Typowe podejście. „Daj…”

nie chce tego robić - ani kiedy jest na urlopie ani na wyłudzonym dla 9 miesięcznych wakacji L4 (którego nikt magiczny poza podatnikami jej nie sponsoruje)

Ostatnia edycja:
Autorko idz juz sobie na to l4 i nie zakładaj wątków w których chcesz się doradzić, a i tak piszesz ze zrobisz co chcesz czyli pójdziesz na l4. Po co pytasz skoro wiesz co zrobisz i to wiesz najlepiej co i jak.

Większość lekarek pracuje praktycznie do końca ciąży. Chesz powiedzieć, że osoby wykształcone medycznie, ginekologicznie nie dbają o rozwój dziecka?

Bardzo chętnie poczytam badania (mogą być w języku polskim, angielskim lub po łacinie), które o tym mówią, że leżenie, zwolnienie w fizjologicznej ciąży pozwala dbać o dziecko. Mam teraz słaby czas więc chętnie zajmę głowę, możesz podesłać na priv :)
Po 1 ja lekarka nie jestem :) A po 2 czy ta lekarka nosi ciężkie rzeczy? Robi akord? Siedzi za biurkiem i operuje długopisem,a czasem kogoś zbada,przy takiej pracy sama bym pracowała do samego porodu ;)

a dlaczego miałabym utrzymywać obcą mi osobę ? Typowe podejście. „Daj…”

nie chce tego robić - ani kiedy jest na urlopie ani na wyłudzonym dla 9 miesięcznych wakacji L4 (którego nikt magiczny poza podatnikami jej nie sponsoruje)
Śmieszna Pani jest. Płace podatki różne ubezpieczenia to mi się chyba należy. Ma Pani dzieci? Bierze Pani 500+ i inne dodatki? Jak tak to dlaczego?

Po 1 ja lekarka nie jestem :) A po 2 czy ta lekarka nosi ciężkie rzeczy? Robi akord? Siedzi za biurkiem i operuje długopisem,a czasem kogoś zbada,przy takiej pracy sama bym pracowała do samego porodu ;)
hah, Ty to masz pewnie najcięższą pracę świata, skoro nawet lekarze mają łatwiej i tylko "czasem kogoś zbadają" 🙈 super leciutka praca, tylko odpowiadasz za czyjeś zdrowie i życie, ale co tam xD

Śmieszna Pani jest. Płace podatki różne ubezpieczenia to mi się chyba należy. Ma Pani dzieci? Bierze Pani 500+ i inne dodatki? Jak tak to dlaczego?
Ale co się należy? Urlop w ciąży?

Należy się Tobie zwolnienie chorobowe JEŚLI będą do tego wskazania medyczne - po stronie Pani lub ciąży/płodu jak np poronienie zagrażające, skracajaca szyjka itp.
Sama ciąża i chęć jej celebracji i urlopu przez 9 miesięcy takim wskazaniem noe jest.

Ale co się należy? Urlop w ciąży?

Należy się Tobie zwolnienie chorobowe JEŚLI będą do tego wskazania medyczne - po stronie Pani lub ciąży/płodu jak np poronienie zagrażające, skracajaca szyjka itp.
Sama ciąża i chęć jej celebracji i urlopu przez 9 miesięcy takim wskazaniem noe jest.No

reklama
Do góry