kasiaa91
Fanka BB :)
A co jest w tym nierozsądnego?Mhm. U mnie to niespotykane. Swoją drogą nie jest to w mojej opinii rozsądne, no chyba że siedzi się zamkniętym w dyżurce i uzupełnia się dokumentację.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A co jest w tym nierozsądnego?Mhm. U mnie to niespotykane. Swoją drogą nie jest to w mojej opinii rozsądne, no chyba że siedzi się zamkniętym w dyżurce i uzupełnia się dokumentację.
Mhm. U mnie to niespotykane. Swoją drogą nie jest to w mojej opinii rozsądne, no chyba że siedzi się zamkniętym w dyżurce i uzupełnia się dokumentację.
Ale tak nie jest i nie muszę gdybaćNależy to się wtedy kiedy spełniasz kryteria.
Masz dzieci dostajesz 500+.
Jesteś chora to należy ci się zwolnienie chorobowe. Ciąża to nie choroba. Jakby na to nie patrzeć.
Chorobowe zależy od tego czy się ma zatrudnienie a nie od faktu czy się płaci podatki.
Co byś zrobiła gdyby zwolnienie na ciąże było bezpłatne?
A co jest w tym nierozsądnego?
Ale tak nie jest i nie muszę gdybać
Większości kobiet to są pewnie te które same poszły na L4 gdy dowiedziały się o ciąży a innym dupe obrabiaj,śmiech na saliAle na jakie pytanie?
O 500+? Tak, pobieram 500 plus należne na dziecko (nie na mnie) - bo takie są założenia programu i robię to w 100% zgodnie z przepisami (a że z programem się nie zgadzam i wolałabym by go nie było to inna sprawa). Różnica jest taka, że te pieniądze dostaje zgodnie z założeniami programu.
Założenie zwolnienia chorobowego jest takie że dostaje je kobieta ciężarna która ze wskazań zdrowotnych tego zwolnienia potrzebuje i tego nie neguje nikt. Neguje się korzystanie z niego w celu odpoczynku/celebracji ciąży/ lenistwa czyli wyłudzenia nienależnych zasiłków.
To trochę jak pobieranie 500+ na dziecko które by nie istniało.
A mi się należy L4Omg nie lubię tego hasła "500 plus". mogłabym rzec biore, bo mi sie należy... ch...j ze to moje pieniądze przemielone. A inne dodatki to jakie ?
To, że osoba po medycynie i znająca realia pracy w szpitalu powinna liczyć się z tym, że w każdej chwili może mieć kontakt z potencjalnie zakaźnym materiałem, pacjentem z HIV, HCV z rozkrwawioną śluzówką jamy ustnej, który postanowił sobie, że właśnie zacznie pluć na wszystkich dookoła, nielogicznym pacjentem, który w przypływie szału uderzy lub kopnie np. w brzuch lub rzuci się i zaciśnie ręce na szyi, itp., itd. To o czym piszę, to wcale nierzadkie przypadki, więc dlatego uważam to za brak rozsądku.
Sharon Tate nawet z domu nie wyszła.
Ochroniarze z urzędu dla każdej ciężarnej!
To, że osoba po medycynie i znająca realia pracy w szpitalu powinna liczyć się z tym, że w każdej chwili może mieć kontakt z potencjalnie zakaźnym materiałem, pacjentem z HIV, HCV z rozkrwawioną śluzówką jamy ustnej, który postanowił sobie, że właśnie zacznie pluć na wszystkich dookoła, nielogicznym pacjentem, który w przypływie szału uderzy lub kopnie np. w brzuch lub rzuci się i zaciśnie ręce na szyi, itp., itd. To o czym piszę, to wcale nierzadkie przypadki, więc dlatego uważam to za brak rozsądku.