reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zwolnienie L4 ciąża

A w praktyce jest tak, że pracodawca każe Ci znaleźć lekarza, który wypisze L4, bo Polacy kombinują jak tylko się da i nikt z pracodawców nie chce płacić za 8 miesięcy za pracownika widmo :p
Chyba, ze ktoś z Was zna przypadek, ze pracodawca się dostosował? Ja znam jeden mojej znajomej, pracodawcą był ZUS :D
A ja znam, moja pracownica miała dostosowane warunki pracy do 6 miesiąca ciąży i wtedy dopiero poszła na zwolnienie. Pracowała tylko 4h dziennie, płacone miala za cały etat. Zwolniona była z pracy z ekranem, z dźwigania itp. I nie, nie była to praca biurowa 🤷🏽‍♀️
I miała też swoje dedykowane krzesło, miękkie, obrotowe, na którym mogła sobie odpocząć wtedy kiedy potrzebowała.
Ja mam dostosowane warunki. I każda moja podwładna w ciąży.

reklama
Nikt tu nie pisze o zasiłkach bo to nie jest temat o zasiłkach?
Załóż taki temat i zobacz jakie będą reakcje 🤷🏽‍♀️

Spoko, raczej nie weźmie, bo po pierwsze w drodze mam syna A po drugie raczej nie będzie mieszkać w PL 🤷🏽‍♀️
To ciężko ci się postawić w sytuacji skoro masz syna. Bo juz wiadomo, że synowa wtedy będzie Twoim wrogiem biorąc l4.

To ciężko ci się postawić w sytuacji skoro masz syna. Bo juz wiadomo, że synowa wtedy będzie Twoim wrogiem biorąc l4.
Strasznie nadinterpretujesz i wyciągasz pochopne wnioski które raczej definują Ciebie a nie mnie 🤷🏽‍♀️ no ale ... to już Twój problem 🤷🏽‍♀️ z Twoimi przekonaniami nie będę dyskutować 🤷🏽‍♀️

Strasznie nadinterpretujesz i wyciągasz pochopne wnioski które raczej definują Ciebie a nie mnie 🤷🏽‍♀️ no ale ... to już Twój problem 🤷🏽‍♀️ z Twoimi przekonaniami nie będę dyskutować 🤷🏽‍♀️
Nie musisz, szkoda mi czasu na wasza frustrację na temat l4 autorki. Szczególnie jeśli nie mieszkasz w Polsce.

Autorko ja w okolicach 5 tygodnia miałam stwierdzona akcje serca, karte ciąży jeśli pójdziesz do lekarza z dobrym sprzętem to może już coś zobaczyć
Hehe a mi wyobraźnia podziałała na "lekarza z dobrym sprzętem" 😏😏😏
Jillian Bell Workaholics GIF by hero0fwar

reklama
Ja mam dostosowane warunki. I każda moja podwładna w ciąży.
O tym słyszałam, że np. można przenieść pracę do biura i część pracodawców tak robi i też znam takie historie, ale co jeżeli nie ma takiej opcji? No bo bardzo często nie ma.
Czy ktoś z Was zna pracodawcę, który wypłacał pensje kobiecie, która była w ciąży a nie ZUS? I nie mówię jak to powinno działać w teorii tylko z czystej ciekawości pytam czy ktoś zna taki przypadek w Polsce w praktyce?

Do góry