reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zlot Babyboomowych Mamusiek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Anineczko ja nawet jakbym chciała to nie mogę się teraz zdeklarować bo nasz przyjazd zależy od tego czy dostaniemy Grant na wakacje czy nie , z tego co mówią wszyscy dostają ale ja jakoś sceptycznie podchodzę do takich rzeczy i uwierzę jak zobaczę na koncie :tak::sorry::sorry:
Didi mój koćzy o 17 jak dojeżdża do domu to już jest 17:30 a jeszcze jego wykąpanie się i musi coś zjeść czyli pewnie jakaś 19 byśmy wyjechali zanim byśmy dojechali na miejsce to jakaś 22 przy dobrych wiatrach :sorry::confused2:

reklama
my jednak jakbysmy przyjechali to też z noclegiem...
bo lepiej być na miejscu niż z małym dzieckiem się tułać po Dublinie ...
więc sobie zaplanowaliśmy że jak już to pojedziemy na ten zlot i później znajomych odwiedzimy w kolejny dzień;-) i spędzimy z nimi trochę czasu a niż sam nocleg sobie robić;-)

jak można to prosze zmienić...
ale jak móię jeszcze sam myjazd nie jest na 100% najpierw musze urodzić...
ale wiem ze jesteśmy bardzoooooo na TAK żeby jechać:-p

kurcze sprawa się trochę komplikuje,bo ilośc miejsc jest ograniczona,no i Kamcia w poniedziałek ma dac znac ile osób na self catering,ale jak coś jest jeszcze B&B do dyspozycji :tak:

ViKamcia to pisac na jeden nocleg,tak ? z soboty na niedzielę?

a wy na ile noclegów chcecie tam być ??
bo ja nawet dokładnie nie wiem co i jak:-p

rozumiem że ma być weekend.. w sobotę przyjeżdzamy tak?? a w niedzielę wieczorem kazdy jedzie do domu??

Pauletta a P nie może sie serwać wcześniej z pracy, jakby już teraz szefowi powiedział to pewnie sie zgodzi..?:)
Tak wogóle to ja chyba będe sama bez Oliviera na zlocie, bo mama go zabiera do PL. Ale to nic zaopiekuje sie cudzymi dziećmi haha
No trzeba sie określić ile na ile itp żebym wiedziała jakie cyfry podać

ViKamcia my chcemy na 2 noce przyjazd w pt wyjazd w niedziele, ale możez oczywiście na jedna noc z sob na niedziele, wszystkie detale sa we wcześniejszym poście:)

Ostatnia edycja:
Hello
Witam z wiadomościami:) Dzwoniłam przed chwilą do tych Dublin cottages ale bez odzewu , napisałam tez emaila że mieli mi odzwonic i podać informacje o dostepności itp. Więc zobaczymy, ale skoro mają to w D... to prosić sie nie będe.

Druga dobra wiadomość:
Dzwoniłam w to miejsce co podała Didi Self Catering Arklow Farmhouse Accommodation in County Wicklow i tak sie składa że moga nam wynając na sobote 2 lipca , ponieważ dopiero im w niedziele przyjeżdza kolejna grupa wiec maja wolne. Sa domki:
-sleep 6 (możliwe dołożenie ekstra 2 dzieci -czyli 8 soób) cena domku za noc 150euro(2 noce 230euro)
-domki 4sleep (i tak samo można dołożyc 2 dzieci czyli 6 os.)- za noc 120 euro , 2 noce 200euro
To jest cena sellf catering, można zamówić sniadanie 8 euro za dorosłą osobe , a połowa ceny za dziecko. Mają dużo ilość cot bed dzięki czemu nie musimy wozic swoich.
Mają basen, gym i tenis wszystko za darmo.
Mają też miejsce na grilla z kominkiem do smażenia kielbas
Pytałam sie też o dwie noce ponieważ co niektórzy są chętni na wypad 2 dniowy(2 noclegi) więc jest możliwość przyjechać w piątek i zostać do niedzieli (w południe trzeba sie wymeldować).
Pani prosiła żeby potwierdzić ewentualną rezerwację do poniedziałku i depozyt wynosi 100euro.

Mi sie podoba ten pomysł.
Prawda jest taka że Dublin jest wielki a żeby sie spotkać w jakimś fajnym miejscu to nikomu nie dogodzimy bo wszędzie daleko..
Więc te osoby które są chętne na nocleg niech piszą jak im sie podoba ta propozycja, to w danym miejscu sie zalokujemy.I najwyżej w któryś z umówionych dni dojedziemy do Dublina na spotkanie gdziekolwiek Wam(dziewczynom z Dublina) będzie pasowało(kawiarnia, park , monkey busines, walterfall). Jest nas tak dużo i ciężko każdemu dogodzić, ale my mamy najdalej do dojechania i nocleg musimy znaleść w dobrej cenie i już bookować nim będzie za póżno. A skoro możemy mieć komofort i spokój w około zieleni i blisko siebie w takich cottage to czemu nie. Rok temu byliśmy w hotelu i było mało miejsca, porozrzucali nas po całym budynku, grillować nie można było wiec myśle że te opcje są dobre. No a to że dalej od Dublina to już nic nie poradzimy...

Zrobimy sonde i bedziemy sie organizować

tutaj masz wszystko napisane,jest możliwośc przyjechania już w piątek.

mój M na bank weźmie urlop na piątek ;-)
Kamcia to może moimi? :-D:-D

hahaha zrobie im musztre to wieczorem raz dwa do łóżka pójdą:))
Coś średnie te cottage a ta ostatnia drogo:/

Ostatnia edycja:
a spotkania kiedy będą ? sobota i niedziela tak??
jesli tak to raczej lepiej już w pt jechać niż w sobotę i wszystko na szybko..
więc myslę że nocleg na 2 nocki byśmy wzięli ..
no i jak mówicie że bedzie można pogrillować.. to fajnie by było :-)

reklama
aż mnie zżera no!ale na wesele musze jechac bo daty nie zmienicie:-( a wracamy kolo 10 lipca

tichonek rozumiem cie,przykra sprawa,mam nadzieje ze tym razem nie będziesz sie tak męczyła:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry