reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zlot Babyboomowych Mamusiek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
tichonek na poprzednim zjeździe dojeżdzałam i w sobote i w niedziele godzine miałam na dojazd i to nie jest tragedia:-) żałuje tylko ze mam akurat wesele brata w PL 2 lipca i razem z K jesteśmy świadkami,więc mnie nie będzie bo napewno bym była,nawet gdybym miała na 1 dzień przyjechac

reklama
Hello
Witam z wiadomościami:) Dzwoniłam przed chwilą do tych Dublin cottages ale bez odzewu , napisałam tez emaila że mieli mi odzwonic i podać informacje o dostepności itp. Więc zobaczymy, ale skoro mają to w D... to prosić sie nie będe.

Druga dobra wiadomość:
Dzwoniłam w to miejsce co podała Didi Self Catering Arklow Farmhouse Accommodation in County Wicklow i tak sie składa że moga nam wynając na sobote 2 lipca , ponieważ dopiero im w niedziele przyjeżdza kolejna grupa wiec maja wolne. Sa domki:
-sleep 6 (możliwe dołożenie ekstra 2 dzieci -czyli 8 soób) cena domku za noc 150euro(2 noce 230euro)
-domki 4sleep (i tak samo można dołożyc 2 dzieci czyli 6 os.)- za noc 120 euro , 2 noce 200euro
To jest cena sellf catering, można zamówić sniadanie 8 euro za dorosłą osobe , a połowa ceny za dziecko. Mają dużo ilość cot bed dzięki czemu nie musimy wozic swoich.
Mają basen, gym i tenis wszystko za darmo.
Mają też miejsce na grilla z kominkiem do smażenia kielbas
Pytałam sie też o dwie noce ponieważ co niektórzy są chętni na wypad 2 dniowy(2 noclegi) więc jest możliwość przyjechać w piątek i zostać do niedzieli (w południe trzeba sie wymeldować).
Pani prosiła żeby potwierdzić ewentualną rezerwację do poniedziałku i depozyt wynosi 100euro.

Mi sie podoba ten pomysł.
Prawda jest taka że Dublin jest wielki a żeby sie spotkać w jakimś fajnym miejscu to nikomu nie dogodzimy bo wszędzie daleko..
Więc te osoby które są chętne na nocleg niech piszą jak im sie podoba ta propozycja, to w danym miejscu sie zalokujemy.I najwyżej w któryś z umówionych dni dojedziemy do Dublina na spotkanie gdziekolwiek Wam(dziewczynom z Dublina) będzie pasowało(kawiarnia, park , monkey busines, walterfall). Jest nas tak dużo i ciężko każdemu dogodzić, ale my mamy najdalej do dojechania i nocleg musimy znaleść w dobrej cenie i już bookować nim będzie za póżno. A skoro możemy mieć komofort i spokój w około zieleni i blisko siebie w takich cottage to czemu nie. Rok temu byliśmy w hotelu i było mało miejsca, porozrzucali nas po całym budynku, grillować nie można było wiec myśle że te opcje są dobre. No a to że dalej od Dublina to już nic nie poradzimy...

Zrobimy sonde i bedziemy sie organizować

tichonek im mniejszy dzidziuś tym lepsza podróż a godzinka szybko zleci:-)wiem z doświadczenia ze dzidziuś lepiej śpi w foteliku:tak:rozumiem ze problem z kaską:baffled:niestety teraz to chyba każdy ma problemy:baffled:ale może warto tak po troszku odłożyc,kurcze jak ja żałuje ze mam te wesele w tym samym czasie:baffled:ale jedziemy juz koło 15 czerwca na dłużej jeśli dalej bez roboty będziemy:baffled:

Ja już pisałam kiedyś że mam specjalną skarbonke i wrzucam tam po 5 euro od jakiegoś czasu i po kilku miesiącach sie uzbiera sumka na wyjazd. I polecam każdemu takie oszczędzanie na specjalny cel:)

Ja się piszę Kamcia na 2 dni w tym miejscu. :tak::tak:

Prawda jest taka,że nie dogodzi się wszystkim.Dublin jest tak rozległy,że z jednego końca na drugi droga może zając 1,5h a o korkach nie wspomnę :no:

dokładnie tak jak Marta pisze,przecież miesięczne dziecko śpi w fotelku,u nas z kasą też raz z górki raz pod górkę ,ale damy radę uzbierac,no ale nie będę namawiała.:sorry:

p.s po za tym jest jeszcze czas,to dopiero za 3 miesiące...

Ostatnia edycja:
ja jestem za ta ofreta i taniocha..moj P powiedzial ze nawet chetny na 2 noce... i jesli jakas rodzinka chcialaby to mozemy wynajac taki wiekszy domek wsponie i koszta niebeda takie duze.. :) tylko czy mozna zabrac zwierza tak..oto jest pytanie :dry:

Dzwoniłam poraz kolejny można zwierzaka , np psa żeby spał w aucie, i na zewnątrz żeby był na smyczy.

no to gitara..:) wiec my bedziemy haha

no to moze lista teraz kto zostaje na 2 noce a kto na jedna...nawet mysle jak ktos na jedna noc to tak oplaca sie wziasc domek w 2 rodziny bo wychodi taniej jak za jedna noc 1 rodzina

reklama
Kamcia ile jest tych domków?
Mamy 12 dorosłych (liczę Paulettę też,choc nie wiem czy ona chce na noc) i 12 dzieci.
Domek 6-8 osobowy 230 za 2 noce i 150 za noc (dwie rodziny na dwie noce to wychodzi 115 e od famili czyli 57,5 za noc od famili)
domek 4-6 osobowy 200 za 2 noce i 120 za noc (dwie rodziny się zmieszczą?) :eek:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry