reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żłobek, niania, przedszkole

reklama
Potwierdzam slowa ewitki - przedszkoel panstwowe kosztuje dokladnie 214zl za miesiac. Stawka za wyzwienie to okolo 6-7zl za dzien (jak dziecko zachoruje i sie powiadomi przedszkole to sie nie placi za czas nieobecnosci). Zajecia dodatkowe - j.angielski, rytmika itp platne dodatkowo. Aha - i jeszcze Rana Rodzicow - w granicach 30zl (nie wiem czy na semestr czy na miesiac tyle jest). No i faktycznie widac od razu ze te 500zl to wcale nie jest az tak duzo..

Mamo Q - dowiedz sie jak to u Was jest - ile sie placi i co w tym jest bo jestem ciekawa :-)

Hejka

Wiecie co... Zapisałam Hanię do przedszkola od września... Nie miałam takiego zamiaru, ale okazało się że moja koleżanka będzie opiekunką grupy maluchów i wicedyrektorką przedszkola... No i że moge zapisać Hanię i Igulka do jednej grupy... No i nie mogłam się oprzeć pokusie :-)

Nie wiem co to będzie... Chyba będę musiała zacząć zarabiać $ żeby na czesne starczyło :-)

Pozdraiwam!

Aga

wow! :szok::-)mnie temat przedszkole (tym bardziej złobek) przeraża:-D
Ale faktycznie, sytuacja bardzo sprzyjająca!!! Szkoda by bylo nie wykorzystać takiej okazji
A to jest prywatne przedszkole, tak (bo od 2 l już przyjmją)?...choć Hania 2,5 już będzie miala:szok:ale ten czas zleciał

my kurde jeszcze nie zapisani i boje sie, ze juz dla nas zabraknie miejsca. tez chce dac do prywatnego jak kacper bedzie mial 3 latka,nniby sporo czasu zostalo, ale slyszalam, ze sa takie kolejki, ze ludzie czesto zaraz po urodzeniu zapisuja, ale jak to jest mozliwe? nie ma jakiegos limitu na to? to moze i dzieci jeszcze nienarodzone zapisywac mozna?

Cześć dziewczyny :-)
jak może pamiętacie,Marianka chodzi do żłobka.W piątek było zebranie,na które poszedł Piotr i przyniósł mi taką rewelację,że nie wiem,czy się śmiać,czy płakać.Otóż nasze dzieci urodziły się w dość złym terminie,bo jak mała skończy trzy latka,to chyba ją wyrzucą ze żłobka,bo od 3r.ż. ma być w przedszkolu.A tymczasem nabór do przedszkola trwa od marca/kwietnia do maja,w czerwcu są wyniki,od września zaczyna się rok przedszkolny.I tak sobie myślę,że chyba albo będę z Marianką do pracy chodzić,albo zrobię rozróbę,bo to nie tylko mnie dotyczy,przecież dzieci nie rodzą się tylko w drugiej połowie roku... Normalnie zeźliłam się i napisałam do dyrekcji żłobków o oficjalne stanowisko w tej sprawie i czekam.Może się doczekam :cool2:

reklama
o kurcze - nie wiedzialam ze jest cos takiego w ogoel - taki przepis... :szok: Wierzyc m isie nie chce zeby mieli Marianke i inne dzieci wyrzucic z przedskzola... :no:

Daj znac co zalatwilas :-)

Do góry