reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zielona Góra i okolice

Wesolutka tylko nie wiem czy u ciebie te zdjecie wejdzie ,bo masz już dwa suwaki i zdjecie te malutkie obok suwaka i to już sa trzy rzeczy i tylko tyle mozna mieć ,ale spróbuj ,

Jak pokaze sie taki komunikat u góry po angielsku tzn. ze musisz cos usunąć z podpisu ,żeby dac zdjęcie:tak:

reklama
Agutka ,a ty sie nie wygłupiaj ,tylko wracaj do nas ,już tyle czasu nie czytałam twoich pieknych postów i Zuzki nie widziałm już tyle czasu ,pewnie z niej duza panna jest

hejcia -jestem szczesliwa bo malemu sie polepszylo nie ma juz takiej duzej asymetrii :-D:-D:-D Teraz jeszcze musimy mu pomagac sie przewracac ma brzuszek i z powrotem.
Teraz kontrola za m-c :-)
wesolutka musialam isc do neurologa bo maly ma podwyzszone napiecie miesniowe i asymetrie. Ale juz jest lepiej-na szczescie ale to dzieki cwiczeniom ktore mialam zalecone :-):-):-)
No wlasnie gdzie ta Agutka-dlugo juz jej nie ma,a Lilka to samo tez sie nie odzywa :no::no::no:
Ja probuje juz malego powolutku odstawiac od cycka narazie karmie tylko w nocy a dzien juz nie. Mysle ze do 6-7 tak zostanie a pozniej juz raczej koniec z karmieniem :tak::tak::tak:.
Aha i chyba juz powoli nadchodza zeby-mam nadzieje ze sie niebedzie meczyl i mnie przy okazji :-) papa

Witam w tak piekna, sloneczna niedziele:-)
Kurcze taka pogoda to az sie humoresik poprawia. Trzeba koniecznie zaliczyc dzisiaj jakis spacer. Poza tym nosi mnie juz kilka dni, wkoncu moge sie powloczyc z malym :tak:

ewelincia a jak sie objawialo to namiecie i asymetria???

Jajniki bola co miesiac :nerd: Dobrze ze w tym mam juz to za soba:happy:

ewelincia i jeszcze jedno, czym karmisz swoje malenstwo w dzien i czy to troche nie zawczesnie takie odstawienie?Mi lekarka do 6 miesiaca kazala podawac tylko piers..dlatego pytam

hej
Karolina G http://twojmaluszek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=29&limit=1&limitstart=0
Kliknij sobie w to i poczytasz o napieciu miesniowym , co do karmienia lekarze zawsze tak mowia zeby karmic do 6 m-ca najlepiej ale ja juz powolutku oduczam malucha i tak mi jest lepiej. Moj Wiciu strasznie w dzien wariowal przy cycku i sie nie najadal zabardzo i ciagle plakal prawie wiec w dzien daje mleko sztuczne i roznego rodzaju obiadki itp a w nocy cycka.
Cwiczenia pomagaja i to bardzo :tak::tak::tak:. Pogoda super wiec my wychodzimy na spacerek rano i popoludniu. Ale jutro musze isc znowu do tego lekarza bo maly czesto ma stan podgoraczkowy chyba na zeby ale wole isc sprawdzic czy czasami jakis wirus znowu nie przylazl do Nas :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Pozdrawiam papa

czesc dziewczyny
długo mnie tu nie było bo wogole zrobiłam sobie przerwe,przestałam sie udzielac na forum ...ale mi minęło troche
ale nie chodzi o was wiec luz ;-) nie stresowac sie hehehe

wogole masakrycznie sie czułam w tamtym tygodniu i nie miaalm sil na nic :sick:
teraz jest lepiej choc....no wlasnie
wczoraj myłam wszystkie okna w mieszkaniu,prałam firany i wieszałam,a mam tak wysoko ze sie niezle nagimnastykowałam no i w efekcie brzuszek mnie strasznie pobolewa i sie martwie :zawstydzona/y: dobrze ze jutro ide do gina uffff
a tak wogole to wpadłam sie w sumie pozegnac :-)
jeszcze zajrze ale nie wiecie ze... nad ranem w niedziele wyjezdzamy na lotnisko do Berlina z Milenką a stamtąd fruniemy do tatusia na całe 17 dni :-) :-) :-) :-)
jestem mega happy :-D :-D :-D WRESZCIE !!!!!!!!

a tak pozatym to Mili powoli powoli zaczyna mowic :-) z czego jestem dumna
bardzo sie do siebie zblizyłysmy odkad przestałam pracowac
mała podchodzi do mnie is ie tuli,spimy razem :-)
zawsze byłysmy zżyte ale etraz to widze jak dziecku brakowało mamy :zawstydzona/y:
jak ktos do nas przychodzi to leci do drzwi jak oszalała z nadzieja ze to tata....:zawstydzona/y:
szkoda mi jej
ale jeszcze 3 dni i w niedziele o 12.30 juz sie zobaczymy :-)
wreszcie bede mogła sobie pospac hehehehe bo tata zajmie sie coreczką

Ewelinka a ty wiesz ze jaksie mijałysmy wtedy kolo koscioła to ja szłam do fryzjera ? hehehe
mialam wlosy az do pasa prawie :szok: a teraz mam rozjasnione i za ramiona
od razu mi lzej :-D

no nic mykam spac bo jutro o 7 rano mam autobus do Poznania
jade odebrac nasze paszporty
wiec kochane do usłyszenia :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis:

Hej wszystkim dziewczynom a szczgolnie witamy Karoline w Naszym gronie:tak::tak::tak:

My bylismy dzisaj na szczepieniu no i maly w ogole nie plakal tylko sie smial :-) ale niestety bardzo sie zmartwilam bo Wiktorek byl wazony i niestety malo przybywa na wadze. Przez 6 tyg przytyl tylko 500gram i wazy tylko 6500kg. Pani doktor kazala nam zmienic mleko i teraz daje Bebiko 2 R zz kleikiem ryzowym-zobaczymy czy przytyje:dry:
Zobaczymy co jeszcze nam powie dzisiaj pani neurolog :-:)-:)-( papa

nic sie nie martw
mi tez tak głupio pieprzyli czasami
a Milena do dzis jest wysoka i szczupła

widocznie mały bedzie szczupłym dzieckiem
jak na ok. 5 miesiecy to waga 6500g to jest ok waga:tak:
nie sugeruj sie takim gadaniem
dziecko je?? jak je to sie nie przejmuj
moja Mili pochłania jedzenie a na wadze tego nie widac!!

ma 90cm czy 92cm wzrostu i wazy nie całe 12kg
a mojej kolezanki corka co jest o 7miesiecy mlodsza od Mili wazy 13kg i jest nizsza wiec....nie ma reguł!!

reklama
patrze w moja ksiazeczke zdrowia i Mili jak miala 4,5 miesiaca wazyła 6300g
6miesiecy--->7300g

czyli podobnie :-)

Do góry