Dziewczyny 3 razy lezalam na patologi w zielonej górze. nasluchalam sie od pacjentek ktore rodzily w sulechowie... nie bede wam zachwalac zielonej gory...ale po tym co mi mowiono o sulechowie i co kolezanki mi opowiadaly... to odkad umarl rzepka ktory ten oddzal zalozyl to wcale tak dobrze sie tam nie dzieje.
dwie mpje kolezanki miały tam na siłe wyciskane dziecko.. czego robic nie mozna. jedna z pacjentek ktore ze mna lezaly an patlogi w zielonej ma neistety dziecko z uposledzeniem tez po takim wyciskaniu (miala wskazania do cc i jej nie zrobili)
Nieprawda jest ze dzieci przewoza do poznania... oddzial ratunkowy dla malusich jest jednym z najlepszych i z sulechowa dzieciaki sa przewozone do zielonej góry. tylko w przypadku braku miejsc na oddziale dla dzieci jest podejmowana decyzja o przewozie dzieci do innych miast. a ze najblizej jest poznan to wlasnie tam wtedy dzieciaki sa przewozone.
Moim zdaniem sulechow jest przereklamowany. do tego z taka iloscia kobiet rodzacych moze was spotkac to co moja kolezanke... odeslanie do zielonej.. mimo ze chodzila do lekarki z sulechowa. ledwie zdazyla dojechac do zielonej a w sulechowie nawet jej nie zbadali na jakim ejst etapie porodu.
Prawda jest taka.. sulechow jest przereklamopwany a zielona gora ma zła opinie z poprzednich lat. kolorowe sale to nie wszystko....
Ja rodzilam na boksie, nie bylam zaniedbywana przez nikogo. dostalam i oksytocyne i dolargan i wczesneij pytali czy na to pozwalam. pytano czy chce lewatywe, pytano czy trzeba golic, pytano mnieo zgode na wsyztsko. proponowali rozne pozycje przy porodzie...polozna byla znajkomita (nie oplacona).
Poprosilam o małe naciecie i mam tylko 3 szwy, ktorych wogole nie czuje
Nie mam na co narzekac.. przezylam, porod wspominam znakomicie, wychodze z zalozenia ze wole rodzic niz isc do dentysty.
Proponuje isc i obejrzec szpitak w zg.. ejst taka mozliwosc zeby zajrzec na porodowke i sale po porodzie. dopiero jak zobaczycie to sie wtedy decydujcie.. bo tak z opowiesci to mozna 5 ksiazek napisac...
Ja nie bylam w sulechowie ale o Zielonej i opiece tutaj zlego slowa nie moge powiedziec