reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zgaga w ciaży

zgaga na pewno nie jest zwiastunem zbliżającego się porodu:-) a dobre na tą uciążliwą dolegliwość jest korzen imbiru. Kup świeży , ukroj z 2-3 plasterki i zalej wrzątkiem razem z herbatką jakąś . Pomaga :tak:Abo kuo herbatkę imbirową, powodzenia i szczęśliwego rozwiązania :-)

reklama
witam jestem w 38 tyg ciazy i od 2 tyg mam zgage z ktora sobie nie moge poradzic:-( piecze jak cholerka juz nie daje rady nawet w nocy spac nie moge:-( prosze podpowiedcie jak z tym sobie poradzic? i czy to moze byc zwiastun zblizajacego sie porodu
nie nie jest to objawem zblizajacego sie porodu, bo i ja teraz na zgage cierpie.....
zazwyczaj po jedzeniu mam mega zgage, ale jak narazie pomagam sobie mietowkami, ale dziewczyny mowia ze dobre sa migdaly i inne bajerki ;)...

Na zgage jest pelno sposobow na kazda dziala cos innego na mnie dziala zimne mleko. A jak jestem gdzies w miescie to tic tac mietowy lub typowo na zgage pomaga renni. Takie uroki bycia w ciazy maluszek rozpycha sie i uciska nam zoladek. Tym bardziej jestes juz w 38 tyg i jest mu napewno ciasno przez to zgaga.

Ja polecam mleko sojowe. Odkryte przypadkwo dzięki mojemu mężowi:) Na mnie działają 3 łyki i mam spokój. wcześniej próbowałam migdały, herbatki mietowe itp-bezskutecznie. Po sojowym efekt natychmiastowy(tylko nie wolno przesadzać z ilością-gdzieś tak wyczytałam):-)

Cześć, dziewczyny :-)
Mam do Was takie pytanie. Jak radzicie sobie ze zgagą? Mnie pomagały jakiś czas migdały, ale jakoś im się odwidziało. To już końcówka ciąży, a tak mnie wszystko pali, że nie mogę normalnie funkcjonować... Chodzi mi nie tylko o "domowe" sposoby, ale też bardziej farmakologiczne. O ile takie są ;-)

Tylko MIGDAŁY, ale bez brązowej skurki, bo ta skurka coś niedobrego ma w sobie i za dużo takich migdałów w skurce nie można jeść. Ja stosowałam płatki z migdałów. ze dwie szczypty i po sprawie.

Pozdrawiam!

reklama
Faktycznie chyba migdały najlepsze. Ze sposobów bardziej farmakologicznych słyszałam o proszku zasadowym. Odkwasza organizm i pomaga na zgagę. Jeśli Cię to interesuje, to możesz sobie wejść na stronę langsteiner.com i sobie poczytaj.

Do góry