reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zespół policystycznych jajników

reklama
witajcie dziewczyny. mam ten sam problem co Wy. staraliśmy się o dzidzię ok 1,5 roku, po wizycie u gin i zwykłym usg okazało się że mam torbiel endometrialną. skierowano mnie na usg ginek, noo i załamałam się. nie dość że torbiel nie jest endometrialna, tylko jest to potworniak, to drugi jajnik policystyczny. :confused: nawet nie dostałam żadnych leków, tylko termin na laparoskopię. w ciągu miesiąca byłam u 4 ginekologów i żaden nie powiedział mi nic na temat ciąży,czy będę mogła zajść.. tylko "jak najszybciej to usunąć" przeszłam co przeszłam.. może któraś z was choć trochę mnie pocieszy?? termin mam na 21 lipca. jestem z krakowa

pozdrawiam i całuję

Witaj, wiesz co ja narazie jestem na etapie czekania na wyniki, u mnie wykryl gin na usg i zaraz mnie wysłał do szpitala na konkretne badania. Tez sie troche załamałam ale teraz stweirdziłam co bedzie to bedzię, ale pewnie jeszcze sie załamnie po wizycie u niego. wyczytałam że można zajsc w ciąże ale z czasem to róznie bywa. Niektóre po kliku miesiacach a nie które po kilku latach. nie mam pojecia od czego to zależy. A ogólnie to tu ci za duzo dziewczyny nie pomoga, bo żedko kiedy jest tu odzew. ale jak bede mogł to cie chociaz pociesze.
my tez z mężem siie od roku staramy i nic, a teraz jeszcze to.

Trzymaj sie , bedzie dobrze . Musi być.
Pozdrawiam

marzencia86 wiesz co przeraziłaś mnie tym że lekarz Ci powiedział że to potworniak-po USG bo to jest NOWOTWÓR-a PCO nie jest przecież formą nowotworu tylko przypadłością bo to też nie choroba.Czy na pewno miałaś postawioną taką diagnozę?Czytałam gdzieś ze wiele dziewczyn po usunięciu torbieli zachodzi w ciążę ale to różnie bywa-sama mam PCO synka po 2latach leczenia-teraz juz ponad 3lata walczę o drugiego smerfa i niestety nic z tego.Będę mocno za Ciebie trzymała kciuki by wszystko sie ułożyło pomyślnie.

Anulka59 ja na lewym jajniku mam nowotwór, a prawy poli.. napewno to jest prawidłowa diagnoza, skoro już mam termin operacji.

no i jak tu się nie załamać?

marzencia86 teraz to rozumiem nie doczytałam dokładnie że to chodzi o jeden a to o drugi jajnik i stąd moje pytanie o diagnozę.Na pewno w tej sytuacji zajście w ciążę będzie jeszcze trudniejsze ale może się uda???Może3 uda się tylko wyciąć potworniaka a jajnik zostawić drugi troszkę ponakłuwają i może akurat?

właśnie to może jest takie szerokie.. najgorsze to że ze wszystkim jestem sama. mąż nie rozumie moich zmartwień, parę razy już usłyszałam że przezemnie nie ma dzieci.. ;( a to wszystko tak boli. jedyną osobą która mnie pocieszyła jest kuzynka, która stwierdziła że zawsze zostaje in vitro... ;( ehhh momentami mi łez brakuje ;(

marzencia współczuję Ci bardzo...oby tylko operacja się udała!mam nadzieję,że mimo tego wszystkiego ,będziesz się cieszyła z bycia mamusią;).szkoda tylko,że mąż Cię nie wspiera,samemu trudno poradzić sobie z emocjami...
ja też miałam stwierdzone PCO,kiedy juz 7 m-cy straliśmy się o drugą pociechę.juz miałam teramin laparoskopii,a okazało się ,że jestem w ciąży.niestety straciłam maluszka;(((.ale widać ,że wszytstko jest możliwe,więc trzeba próbować i wierzyć ,że się uda,chociaż nie jest to takie proste.sama wiem...
pozdrawiam i życzę wszytskim powodzenia;)

Dziewczyny musimy sie podtrzymyać na duchu, bo na facetów nie mozna za bardzo liczyć, może nie którzy sie staraja. Ale mało kiedy im to wychodzi pozytywnie.
ja w piatek ide po wyniki i potem do gin ciekawe co mi zaleci czy odrazu laparoskopie czy najpierw leczenie.

marzencia trzymaj sie, nam wszystkim jest też bardzo cięzko i musimy sie wspierac nawzajem.
tylko kobieta kobietę tak naprawde portafi zrozumieć.

pozdrawiam i8 przesyłam dużo pozytywnych fluidkow:-D $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

reklama
DZIĘKUJĘ!!!bardzo mi pomogłyście swoimi słowami, duchem jestem z wami, wiem dokładnie co czujecie.. trzymam kciuki kasica88 aby obeszło się bez cięcia. osobiście jestem przerażona tą operacją. ale dobrze że wszystko szybko się rozegrało i nie mam zbyt czasu na strach

Do góry