reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zespół policystycznych jajników

krakowianka85 nie mam pojęcia o co chodzi z tym jajnikiem.najgorsze jest to że właściwie nie mam swojego lekarza i nie wiem nic. "moj" były na wizycie zapytał mnie co powiedział lekarz robiący usg i stwierdzil,że jeśli on tak mówi to tak trzeba.. no i straciłam do gościa zaufanie. no chyba że robiłam usg u prof.dr.hab. itp ale raczej nie wydaje mi się.bierze mnie coraz gorsza załamka, zostało mi 11 dni...

reklama
Marzencia86 - matko święta... No przecież nie można tak bez solidnej konsultacji! A co, musisz mieć ten zabieg (jeśli jest naprawdę konieczny w CO WĄTPIĘ!) już za 11 dni? Z jakiego miasta jesteś? Trzeba Ci jakiegoś porządnego, WIARYGODNEGO lekarza znaleźć i przekonsultować sprawę! Przecież nie mówimy tu o usunięciu nadżerki tylko jajnika! Nie można tego tak zostawić...

EDIT: Zgłupiałam z emocji. Skoro pytałaś o Ujastek, to pewnie z Krakowa jesteś, prawda? To ja Ci nawet moją babeczkę mogę polecić (ona też pracuje w ujastku, ale chodzę do niej prywatnie) albo lekarza, który z nią pracuje w tym gabinecie.

kochana byłam u samego ordynatora na ujastku. on będzie operował. nie ma wyjścia, co do usunięcia jajnika okaże się w trakcie, a nóż nie będzie to konieczne. no i przy okazji zrobi porządek z drugim jajnikiem, tak że za jednym zamachem dwie rzeczy

Marzencia, ja trzymam mocno! :* Myślę, że jesteś w dobrych rękach, więc trzeba lekarzom zaufać. Wszystko będzie dobrze. Daj znać, jak wrócisz ze szpitala. Ciepłe myśli masz gwarantowane. :)

Dziewczyny trzymam ogromnie mocno kciuki za Was i pozbycie się tego paskudztwa! Sama miałam policystyczne jajniki a lekarz stwierdził je 4 lata. Jak widzicie u mnie wszystko jest na dobrej drodze, 1 kwietnia test pokazał dwie kreski i najzwyczajniej w świecie "wpadliśmy" z mężem :-) Nie wiem czy to wina tabletek ziołowych, które brałam czy szczęścia ale zyczę z całego serca tego samego.

ja już w domu po operacji. wyczyścili wszysko co się dało. po odebraniu wyników hito pat mam się zgłosić do swojego lekarza, wtedy dowiem się co dalej. narazie czuję się dobrze, oprócz okropnego bólu rzeber, ale to podobno reakcja na narkozę :)

reklama
Do góry