reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

NO NIE!!! zmuszacie mnie do pisania posta pod postem :wściekła/y: gdzie sie podziewacie? nie wierze ze kazda nie ma 10 minut w ciagu dnia zeby chociaz sie przywitac, napisac jaki humor czy cokolwiek...
przeciez nie musimy tu tylko rozmawiac o pco!!!
juz mi tu wracac i wiecej aktywnosci!!!

reklama
Agusia ja sie dopiero ucze prowadzic obserwacje wiec nie chcialabym sie wypowiadac na temat twojego cyklu ale mysle ze trzeba poczekac...
super ze sie odezwalas :-)

Wiesz ja teraz nie mam głowy to tych wykresów, bo za 3 i pół miesiąca wychodzę za mąż i każdą wolną chwilę poświęcam na przygotowania :). To w takim razie pooglądaj moje cykle. A Ty masz swoje wykresy cykli?

no ja w tym tygodniu nawet 5 min nie miałam niestety :-( moje kochanie miało operację w poniedziałek, niby nic poważnego tylko przegroda nosowa ale się denerwowałam, no a teraz siedzi w domku i nic nie może robić, tzn dźwigać itd. no i taki zmęczony jest bo spać w nocy nie może ponieważ oddychać nie może przez nos...

a tak przy okazji zastanawiam się czy możemy się dalej starać po narkozie?? czy powinniśmy zrobić przerwę? nie zapytałam lekarza bo jakoś o czymś innym myślałam... wiecie coś na ten temat??

a no i w środę byłam u lekarza, dał mi na badania w 21, 28 dniu cyklu żeby sprawdzić czy owulacja wróciła więc zobaczymy...

abed pielegnuj meza i niech szybko wraca do formy bo moim zdaniem to tylko jego samopoczucie moze przeszkadzac wam w staraniach
trzymam &&& za owu!!!
ja jutro jade z mezusiem nad jeziorko wiec prosze o &&& no i odezwe sie we wtorek jak wrocimy wiec piszcie duuuzooo zebym miala co czytac!!!
trzymam &&& za wszystkie!!!

Dbam, dbam już ma się lepiej;-) jutro chcę wrócić do pracy mimo że ma jeszcze dwa dni zwolnienia, już mu się nudzi...
no to Kasiu trzymam kciuki:-)

Witam,

Mam 32 lata, staramy się z mężem o dziecko półtora roku.

Ginekolog podejrzewa u mnie pcos, ale kazał mi jeszcze zrobić progesteron i prolaktyne aby to potwierdzić.
Wydaje mi sie ze powinien mnie skierowac na testosteron i fsh i lh, chyba zmienie lekarza.

Smutno mi bo wiem ,ze pcos długo się leczy a ja nie jestem juz taka mloda.

reklama
Witaj Iwonko:-)
Po pierwsze jak napisałaś to lekarz podejrzewa więc nic pewnego póki co ;-) wiec miejmy nadzieje że nie. A po drugie to trzeba mieć nadzieje chociaż to czasami trudne.
Może od razu nie zmieniaj lekarza tym bardziej jeżeli chodzisz do niego długo i uważasz że jest dobry. Może wybierz się po opinię do innego lekarza prywatnie żeby potwierdzić, wiem że zapłacisz ale przynajmniej będziesz miała pewność co i jak. I zobaczysz jak podejdzie do tego inny lekarz. A i moja rada to jak pójdziesz do nowego lekarza to dodaj z rok do waszych starań, zauważyłam że wtedy traktują cię poważniej.
Ja mam trochę inaczej bo mieszkam w Anglii i chodzę do lekarza pierwszego kontaktu. On postawił diagnozę, mimo że mam wątpliwości, biorę tabletki od niego, schudłam mimo że nie mam nadwagi... na razie nic... w tym miesiącu idę w 21 i 28 dniu cyklu na badania krwi żeby sprawdzić czy owulacja wróciła a później ma mnie wysłać na konsultację do ginekologa. No i jak będę w sierpniu w Polsce to idę do swojego ginekologa zobaczymy co powie. Po chodzeniu tu do lekarza jak mi się cykl wydłużył a mówiłam że się staramy 4, 5, 6 mc nikt nie traktował mnie poważnie. Dopiero jak wróciłam z Polski z podejrzeniem torbiela na jajniku wysłał mnie na badania i postawił diagnozę PSCO:baffled: No cóż ponieważ nie kłamałam z czasem starania muszę czekać do roku ( w Anglii po roku uznaję się parę za nie płodną ) a póki co to leczymy PSCO i zobaczymy co będzie... i tak na to większego wpływu nie ma... :-(

Do góry