Mam problem i mam nadzieję że coś mi pomożecie zrozumieć. W grudniu 2009r. odstawiłam tabletki anty i dostałam @. Od tamtej pory nie miałam @ aż do maja 2010 roku, która została wywołana przez tabletki. Zrobiłam usg oto wynik:
Uzyskano echo macicy o wymiarze trzonu: długości 68mm, grubości 27mm, echogeniczność jednorodna. Obraz endometrium o szerokości echa do 4mm z zatartym echem centralnym i widocznym regularnym halo w mięśniówce. Oba przydatki bez cech torbieli. Jajniki drobno pęcherzykowate: prawy 39x21mm z 9 mm pęcherzykami Graafa, lewy 30x15mm z 6-7 mm pęcherzykami Graafa. Cech wolnego płynu w dole jamy brzusznej nie zarejestrowano. Całość obrazu przemawia za narządem rodnym z niski endometrium i brakiem cech dojrzewania pęcherzyków Graafa w obu jajnikach. Badanie robiłam w wrześniu 2010r. prywatnie bo lekarka nie chciałam mnie zbadać, a o skierowaniu na badania już nie wspomnę.
Zmieniłam lekarza. Pierwsza wizyta była w październiku. Stwierdził że mam PCO i dał skierowanie na badania. A oto wyniki:
Estradiol 230,3 pmol/l - w fazie folikularnej, owulacyjnej i lutealnej w normie
FSH 3,46U/l- w fazie folikularnej poniżej normy, owulacyjnej poniżej normy i lutealnej w normie
Prolaktyna 174,8mU/l - w normie.
Brałam luteinę przez 10 dni, 2 dni po ostawieniu luteiny dostałam @ i trwała 5 dni.
Do dnia dzisiejszego nie dostałam @. I co mam dalej robić? Wizytę mam 14 grudnia