reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

A na jakiej podstawie byla ta wczesniejsza dziagnoza? na podstawie obrazu jajników po usg?

W ciążę zaszłaś bez żadnych wspomagaczy?

Też słyszalam że ciąża moze wyleczyc, ale nie jest to regułą. Ja bym nie czekała aż rok tylko upomniała się o swoje dla własnego spokoju i zdrowia o usg jajników, nie ma co bagatelizować takich spraw, tym bardziej jeśli zależy Ci by mieć w przyszłości więcej dzieci.

reklama
Ja nie czekałam roku od razu gdy trafiłam do mojego obecnego gina zaczął mi robić badania diagnozę postawił po komplecie badań hormonalnych i USG więc raczej na pewniaka ją postawił nim zaczęłam leczenie pod kontem ciąży to chciałam unormować poziom prolaktyny bo z problelmm z piersiami trafiłam do niego Zrobił mi też w miedzy czasie badanie drożności jajowodów.Niestety musiałam mieć przerwy w lekach bo robiły mi się torbiele a zaszłam w ciążę przy takich lekach jak metformax clostilbegyt i bromergon

Ok rozumiem, a powiedz mi jeszcze czy kiedy zaszlas w ciaze mialas jakies torbiele czy akurat wszystkie powchalaniene byly, albo w trakcie ciazy sie wchlonely?

No to super :) tez sie ciesze ze sie udalo i masz przy sobie juz swoja kruszynkę.
Anulka dzieki za info jak porobie badania to dam znac co mi tam wyszlo w tych hormonach, poki co czekam na @ , dzis 27dc

cześć kobietki
wink.gif
opowiem wam moją historie

po roku bezowocnych starań,braku owulacii(nawet po clo)stwierdzono PCO,pozostała laparoskopia...przeprowad zono ją w lipcu tego roku,do tego udrażnianie jajowodów oraz pobrano mi wycinek jajnika który potwierdził PCO,nadal miałam nadzieje...pierwsze 2mce bez monitorowania cykli,mieliśmy nie myśleć itd,nadal ciąży brak.w kolejnym cyklu w monitorowanym okazało się że jes owu,ale dopiero w 23dc,kilka dni póżniej było ciałko żółte,oczywiście luteina od owu i czekanie..@przyszł 15 dni po owu.a teraz ten cykl mnie zadziwił i Was pewnie też.to mój terażniejszy cykl okres 22.10 owu miałam 13.11(monitoring)14.11 było już widoczne c.żółte i się okazało ż e w drugim jajniku jest gotowy pęcherzyk do pęknięcia mimo owu .16.11 miałam drugą owu a dwa dni póżniej 2 ciałka żółte w obu jajnikach,lekarz powiedział że jest szansa na bliźniaki dwujajowe
wink.gif
dodam że żadnych leków nie brałam.okres mi się spóżnia już 4 dzień,piersi bolą temp nie spada(a mierze od kilku cykli)luteine biore od 14.11 i cisza...test wczoraj negatywny.nie wiem co myśleć...może jes szansa jeszcze ?co myślicie?może ktoś miał podobnie?będe wdzięczna za odp.pozdrawiam

Justynko czytając Twoją historię miałam nadzieję że nna końcu będzie oinfo że ujrzałaś 2 kreseczki. Kochana jeszcze nic nie przesądzone póki @ nie ma to dobrze. Poziom beta hcg nie u wszystkich wzrasta szybko i może poprostu test jeszcze nie wylapal. Jesli chcialabys sie szybko dowiedziec czy jest cos na rzeczy pojdz na bete to bedzie najpewniejsze.
W koncy mialas w tym cyklu 2 szanse, wiec moze chocicaz jedno jajeczko zaplodnione zostało.

Trzymam za Ciebie kciuki, zostań z nami na forum, w kupie sila :) pozdrawiam

dziękuje za słowa wsparcia,naprawde ;) @nadal brak i mam nadzieje że już nie przyjdzie;)poczekam do jutra i pójde na bete.jeszcze raz dziękuje i gorąco pozdrawiam:blink:

reklama
Do góry