reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

Dziękuje dziewczyny. Na pewno napiszę jak wróce od gina.
Tylko denerwuję się pracą bo od 1 marca zaczęłam i do 30/09 mam na okres próbny. Nie znacie się na tych przepisach co zrobić?

reklama
Jeśli zakończenie umowy wypada po upływie trzeciego miesiąca ciąży (12 tygodni), to umowa ta z mocy prawa ulegnie przedłużeniu do dnia porodu. - (Art. 177 par. 3 kp)

Hej. Bylam u gina w srode. Jest pecherzyk 8 mm szczescia i endometrium pogrubia sie. Za dwa tygodnie 24 kwietnia ide znowu zobaczyc czy jest zarodek i serduszko. Na dzien w ktorym bylam wszystko ok. :-).

Gratuluję Anke. Jeśli pracodawca przełuży Ci umowę tylko do porodu, to nie należy Ci się urlop macierzyński. Będziesz jednak dostawaćzasiłek macierzyński z ZUS.

Hej dziewczyny.
Ja tydzien temu dowiedzialam ze to puste jajo :-(((((. Takze czar prysl. Jak do 8 maja nie dostane @ to ide na zabieg.

Anke24 bardzo współczuję. Moja kuzynka miała taką samą sytuację. Ale nie martw się, szybko zaszła w kolejną ciążę i teraz ma 3 miesięcznego zdrowego synka!

Witam!
U mnie też postawiono diagnozę PCOS. Wszystkie klasyczne objawy. :-( Staramy się o Dzidzię i nie ma efektów. Teraz miałam 3 cykl z clo. Za chwilkę wyruszam na wizytę, by dowiedzieć się czy jest owu czy nie. Boję się strasznie! :-(

Dziewczyny dla Was jestem nowa chociaz juz "dzialam" na forum od 2010:sorry2: Urodzialm corke za pierwszym podejsciem po odstawieniu anty. Teraz sprawa sie skomplikowala. Moge Was prosic abyscie przeczytaly w wolnym czasie moj przypadek? Bede wdzieczna za wszystkie odpowiedzi ....Kilka tyg temu stwierdzono u mnie zespol policystycznych jajnikow. Staramy sie z mezem o drugie dziecko wiec lekarz przepisal mi clomid.Mialam zaczac brac pierwsza tabletke drugiego dnia miesiaczki.Miesiaczka opozniala sie tydzien wiec zadzwonilam do lekarza z pytaniem co robic. W miedzyczasie zrobilam test ciazowy ktory dal wynik negatywny. Lekarzwzial pod uwage moje wykresy temperatur I stwierdzil ze pewnie w ciazy niejestem bo nie bylo owulacji. Kazal zaczac brac clomid bez okresu po 7 dniach kiedy spoznila mi sie miesiaczka.
Bardzo sie martwie. Jestem po 3ciej tabletce, temperature codziennie w granicach 36.9C. Co jezeli byla pozna owulacja a ja jestem w ciazydlatego za wczesnie na wykrycie jej przez test? Bardzo sie martwie bo wiem ze clo nie mozna brac w ciazy. Moja dawka to 50 mg. Lekarz powinien chyba wykonactest z krwi zanim zlaecil branie clo:eek:
Niby najlepszy lekarz w tej czesci Au ....
Zobaczyc sie ze mna nie moze w przyszlym tyg bo ma cesarki I kupe pacjentek...wtedy juz bede po 5 ciu dawkach....
Mam do niego przyjsc za 4 tygodnie
Test dzisiaj z rana mialam znowu negatywny....
Tak sie martwie:-(
Pozdrawiam Was :* I dziekuje za wszelkie odpowiedzi.
aha bety z krwi nie mam jak zrobic bo tutaj w Australii bazuja jedynie na testach sikanych :(

Ostatnia edycja:
reklama
jaewa - na clo możesz mieć podwyższoną temperaturę, nawet gorączkę, jeśli tak jest to działajcie już teraz bo możesz mieć jak ja - owu w trakcie okresu jeszcze. A @ mogła Ci się z nerwów i pogody spóźnić ;-) Mi tak przy Karoli wyskoczyło - pierwszy cykl z CLO i dostałam temperatury, gin kazał wybrać te 5 dni. a w 10 dc. na usg stwierdził że już po ptokach bo owu była o_O - a mi się o dziwo chciało baraszkować wtedy więc pach - 2 tygodnie później pozytywny teścik.
Mi PCO zdiagnozowali 12 lat temu.

Do góry