reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zespół policystycznych jajników

Dziękuje dziewczyny. Na pewno napiszę jak wróce od gina.
Tylko denerwuję się pracą bo od 1 marca zaczęłam i do 30/09 mam na okres próbny. Nie znacie się na tych przepisach co zrobić?

reklama
Jeśli zakończenie umowy wypada po upływie trzeciego miesiąca ciąży (12 tygodni), to umowa ta z mocy prawa ulegnie przedłużeniu do dnia porodu. - (Art. 177 par. 3 kp)

Hej. Bylam u gina w srode. Jest pecherzyk 8 mm szczescia i endometrium pogrubia sie. Za dwa tygodnie 24 kwietnia ide znowu zobaczyc czy jest zarodek i serduszko. Na dzien w ktorym bylam wszystko ok. :-).

Gratuluję Anke. Jeśli pracodawca przełuży Ci umowę tylko do porodu, to nie należy Ci się urlop macierzyński. Będziesz jednak dostawaćzasiłek macierzyński z ZUS.

Hej dziewczyny.
Ja tydzien temu dowiedzialam ze to puste jajo :-(((((. Takze czar prysl. Jak do 8 maja nie dostane @ to ide na zabieg.

Anke24 bardzo współczuję. Moja kuzynka miała taką samą sytuację. Ale nie martw się, szybko zaszła w kolejną ciążę i teraz ma 3 miesięcznego zdrowego synka!

Witam!
U mnie też postawiono diagnozę PCOS. Wszystkie klasyczne objawy. :-( Staramy się o Dzidzię i nie ma efektów. Teraz miałam 3 cykl z clo. Za chwilkę wyruszam na wizytę, by dowiedzieć się czy jest owu czy nie. Boję się strasznie! :-(

Dziewczyny dla Was jestem nowa chociaz juz "dzialam" na forum od 2010:sorry2: Urodzialm corke za pierwszym podejsciem po odstawieniu anty. Teraz sprawa sie skomplikowala. Moge Was prosic abyscie przeczytaly w wolnym czasie moj przypadek? Bede wdzieczna za wszystkie odpowiedzi ....Kilka tyg temu stwierdzono u mnie zespol policystycznych jajnikow. Staramy sie z mezem o drugie dziecko wiec lekarz przepisal mi clomid.Mialam zaczac brac pierwsza tabletke drugiego dnia miesiaczki.Miesiaczka opozniala sie tydzien wiec zadzwonilam do lekarza z pytaniem co robic. W miedzyczasie zrobilam test ciazowy ktory dal wynik negatywny. Lekarzwzial pod uwage moje wykresy temperatur I stwierdzil ze pewnie w ciazy niejestem bo nie bylo owulacji. Kazal zaczac brac clomid bez okresu po 7 dniach kiedy spoznila mi sie miesiaczka.
Bardzo sie martwie. Jestem po 3ciej tabletce, temperature codziennie w granicach 36.9C. Co jezeli byla pozna owulacja a ja jestem w ciazydlatego za wczesnie na wykrycie jej przez test? Bardzo sie martwie bo wiem ze clo nie mozna brac w ciazy. Moja dawka to 50 mg. Lekarz powinien chyba wykonactest z krwi zanim zlaecil branie clo:eek:
Niby najlepszy lekarz w tej czesci Au ....
Zobaczyc sie ze mna nie moze w przyszlym tyg bo ma cesarki I kupe pacjentek...wtedy juz bede po 5 ciu dawkach....
Mam do niego przyjsc za 4 tygodnie
Test dzisiaj z rana mialam znowu negatywny....
Tak sie martwie:-(
Pozdrawiam Was :* I dziekuje za wszelkie odpowiedzi.
aha bety z krwi nie mam jak zrobic bo tutaj w Australii bazuja jedynie na testach sikanych :(

Ostatnia edycja:
reklama
jaewa - na clo możesz mieć podwyższoną temperaturę, nawet gorączkę, jeśli tak jest to działajcie już teraz bo możesz mieć jak ja - owu w trakcie okresu jeszcze. A @ mogła Ci się z nerwów i pogody spóźnić ;-) Mi tak przy Karoli wyskoczyło - pierwszy cykl z CLO i dostałam temperatury, gin kazał wybrać te 5 dni. a w 10 dc. na usg stwierdził że już po ptokach bo owu była o_O - a mi się o dziwo chciało baraszkować wtedy więc pach - 2 tygodnie później pozytywny teścik.
Mi PCO zdiagnozowali 12 lat temu.

Do góry