reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

znaczy się tak: chodziłam do kliniki w Poznaniu, ale musiałam się przeprowadzić- co wiązało się ze zmianą lekarza bo musiałabym dojeżdżać 100km w 1 stronę. Co moim zdaniem za drogo by wychodziło, i wybrałam lekarza bliżej i żałuje :no: lekarka dobra do czasu... i niestety nie pomogła mi gdy zaczęłam krwawić bo nie chciała mnie przyjąć ...

reklama
Hej. Dzięki za miłe powitanie:).
Jak się dowiedziałam ze mam PCO czuje się jakaś forsza nie wiem czemu, taka brudna. A Wy dziewczyny przytyłyście bo ja niestety 10 kg w przeciągu pół roku. Próbuje zrzucić ale nie jest proste. Ja nie mam żadnych tabletek narazie brać oprócz duphastonu na wywołanie. Na czym polega zabieg laparoskopii. Ja jak dostanę @ mam dzwonić do gina i umawiać się na monitoring cyklu.

Asaiczek przykro mi..ale pewnie jak już zaczęłaś krwawić to i tak nic pewnie by się nie dało zrobić. Kiedys sporo o tym czytałam, po historii mojej koleżanki i niestety jak już się dzieje cos złego, to co już ciężko to zahamować (najwyżej można próbować dać dodatkowe ilości progesteronu, ale to też rzadko pomaga).
A znalazłaś już jakiegoś lepszego lekarza? czy cały czas nie?

Na czym polega zabieg laparoskopii.

Masz zrobione 3 malutkie nacięcia. W moim przypadku przy PCO zrobiono elektrokauteryzację jajników (nakłuli je, przez to się zmniejszyły i otoczka zrobiła się chudsza). Przy zabiegu okazało się, że mam też endometriozę (o czym nie miałam pojęcia), więc usunięto jej ogniska. Więcej strachu niż to warte. Zabieg szybki, prostu i przyjemny (bo śpisz sobie smacznie). Ja już dzień po byłam na zakupach ;-)

Witam nowe dziewczyny :-)

Ja brałam metformin i po trzech miesiącach byłam w ciąży.... nie brałam tego w ciąży od razu przestałam... tak mi lekarz kazał... ja też trochę przytyłam ale nie dużo... więc jak się dowiedziałam o chorobie to dieta plus ruch.... i wszystko pomogło... razem staraliśmy się rok... na pewno wam się dziewczyny uda :-) tym bardziej że jak któraś tu trafi to wcześniej czy później jest w ciąży :-) taki szczęśliwy wątek :-)

teraz czekamy na małą od kasia.natka :-) nie mogę uwierzyć że to już 40 tydzień :-) czekam z Tobą kasiu ;-) będzie dobrze ;-)

azorek84 mały super :-) w nocy jak uśnie ok 22 to śpi do 4 czasami nawet do 5 :-) tylko w dzień ostatnio ciężko mu 2 godziny wytrzymać bez jedzenia, a wcześniej nie było problemu nawet do 4... nie wiem czy mam za mało mleka, czy on więcej potrzebuje... ale rośnie więc karmimy się co 2 godzinki ;-) czasami tylko nie ma jak na spacer wyjść bo ledwo się zbierzemy a tu już by trzeba było coś zjeść ;-) no i uśmiechać się zaczął :-) po prostu super :-)
a jak ty się czujesz?? jak mąż? znalazł już coś??

a wszystkiego naj dla mamuś naszych :-) dla tych co są w ciąży też :-) a dla pozostałych dziewczyn żeby za rok też obchodziły to święto :-) wierzę że tak będzie :-)

dziękuję abed :-) ty nie możesz uwierzyć...a co ja mam powiedzieć ;-) ale ten czas tak zasuwa że szok - właśnie zauważyłam że twoje szczęście za chwile będzie miało dwa miesiące :szok: a ja przecież pamiętam jak "tydzień temu" prosiłam cię żebyś informowała czy już rodzisz czy jeszcze nie :-D

azorek84 mały super :-) w nocy jak uśnie ok 22 to śpi do 4 czasami nawet do 5 :-) tylko w dzień ostatnio ciężko mu 2 godziny wytrzymać bez jedzenia, a wcześniej nie było problemu nawet do 4... nie wiem czy mam za mało mleka, czy on więcej potrzebuje... ale rośnie więc karmimy się co 2 godzinki ;-) czasami tylko nie ma jak na spacer wyjść bo ledwo się zbierzemy a tu już by trzeba było coś zjeść ;-) no i uśmiechać się zaczął :-) po prostu super :-)
a jak ty się czujesz?? jak mąż? znalazł już coś??
ja sie kulam jakos raz lepiej raz gorzej....mloda sobie tupta po mojej kosci lonowej to srednio moge czasem chodzic najgorzej wstac rano z loka i dojsc chocby na siku:dry:mam lozysko na przedniej scianie i troche suie stresuje choc tutejsza pani od usg powiedziala ze se lozysko moze isc do tylu lub na boki ale nie na dol i ze nie zablokuje "wyjscia"...dla pewnosci w 30-32 tyg smigne na prywatny skan bo mi to sen z powiek spedzi chyba:confused2:
maz nadals zuka:(( nadal zalatwiamy zasili i jak zawsze na wszystko tzreba czekac a kasa wyplywa:zawstydzona/y:

reklama
kasia.natka no między naszymi dzieciaczkami 2 mc różnicy... ja nie mogę uwierzyć że to już dwa miesiące minęły... i że on już taki duży...

azorek84 spokojnie coś znajdzie... a tu na szczęście nie dają zginąć jak się nie ma pracy... no ale trzeba czekać aż przyznają coś... ja miałam łożysko z przodu i mi nikt nie mówił żeby sprawdzić czy się podniosło... też to że on niby w ostatniej chwili wysunął tą głowę to mi się wierzyć nie chce... sprawdzali macając głowa na dole... to dobrze... może na usg by wyszło że jest źle ułożony i zaoszczędziło by mi to cierpienia...

Do góry