reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

asaiczek18 ale wiesz że możesz zajść w ciążę czasami warto zaufać naturze ..... mam koleżankę która z kilka lat starała się o dziecko zaszła w ciążę poroniła i się nie podłamała i teraz jest mamą ślicznego chłopca :tak:

reklama
Czesc dziewczyny, do ja też do Was dołączę jeśli pozwolicie. Mam PCO i od około roku staramy się o drugie maleństwo. Z pierwszym nie było łatwo, bo cykle mam długie i często i nieregularne. Ale po miesiacach brania Metforminy udało i zaszłam. Z Metofrminą jest tak że nie wolno jej przerywać jak się juz zajdzie, bo moze właśnie doprowadzic to do poronienia (niestety częste u dziewczyn z PCO)...

Witajcie, umieściłam to jakis czas temu na innym wątku ale pomyślałam że Wam też może się przydać, mam nadzieję, że będzie pomocne.

Mam do rozdania wejściówki do nowego portalu dla kobiet starających się o dziecko.
Można tam śledzić swoje cykle, system interpretuje czy cykle wyglądają prawidłowo, wyznacza dni płodne i jeśli się mierzy temperaturę system analizuje wprowadzane dane i wskazuje najbardziej prawdopodobny termin owulacji.
Bardzo ładnie zrobiony, przejrzysty portal.

Zeby móc się zarejestrować trzeba skorzystać z tego linka
OvuFriend - zwiększ szanse na zajście w ciążę

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie staraczki!

Asaiczek - tak Metformax i Metformina to to samo.
Josii - dzieki, już tam jestem. Bardzo fajny portal.

nie wiem dlaczego nie jestem lekarzem, brałam go na wyregulowanie cukru czy tam insuliny bo mam za wysokie wyniki :eek: i miałam podejrzenie cukrzycy. Ale i tak nic nie pomógł. Gdy zaszłam w ciąże lekarz kazał mi go odstawić .

No tak udałam się z tym pytaniem dlaczego....choć ja to zawsze o wszystko wypytuję lekarzy, pod tym względem jestem straszna. Mnie lekarz jak zaszłam wręcz podwoił dawkę, bo powiedział że przy PCO poronienia są dużym ryzykiem. Ale teraz sobie przypominam, że brałam tylko przez pirwsze 3 miesiące, później odstawiliśmy i było ok.

reklama
Ale strasznie mi przykro że straciłaś swojego Aniołka. Zobaczysz uda się jeszcze. Raz się udało, następny też się uda...

Do góry