reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zespół policystycznych jajników

abed leż, kuruj się i pij nawet take świństwa jak syrop z cebuli...bleeee...ale wszystko dla dzidziusia
bojąca daj znać czy znalazłaś!
Kalinia witaj :-) głowa do góry, każda z nas na początku miała chwilę zwątpienia i załamania ale poczekaj spokojnie, zrób badania, skonsultuj z innym ginem a potem z wiarą bierz chłopa i do roboty a sama zobaczysz jak szybko wam się uda doczekać tych upragnionych II
pozostałe nowe koleżanki też niech wezmą sobie to do serca

a dla wszystkich pco-wiczek do podziału ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
bojąca nie ma za co kochana ważne żeby pomogły!!! i pamiętaj - trzeba pić z wiarą :-)
Kalinia u mnie gin stwierdził pco na podstawie usg i długości moich cykli, do tego można by dodać problemy z cerą a co do leczenia to ja dostałam tylko duphaston i nic mi po nim nie było

Ostatnia edycja:
witam. zagladam ale nie pisze jakos ostatnio:zawstydzona/y: milo czytac pozytywne wiadomosci:tak::-) ja za staranka zabieram sie od nastepnego cyklu od stycznia:-D
ja zawsze mialam regularne miesiaczki ale problem byl jak zaczely sie mega bolesne robic. poszlam do pani gin...w gabinetach jeszcze usg nie mieli (mialam niepelne 18 lat wtedy). na podst badania tylko takiego macanka stwierdzila ze jest git i dala recepte na mefacit:confused2: 3 dni pozniej bylam w szpitalu na bloku operacyjnym. torbiel mialam wielkosci duzej pomaranczy i sam z siebie pekl:wściekła/y: pani gin najwyrazniej uznala ze to jakies inne moje wnetrznosci chyba:wściekła/y:
juz od paru lat okresiki mam ale tak od 23-31 dni wiec spora nieregularnosc. na usg wyszly paszkwile mialam hormony przez jakis czas bylo git. teraz jak rzucilam fajurki znowu dostalam okres tak bolesny ze ledwo chodzic moglam wczoraj:no: i po dzisiejszych ogledzinach mysle ze jais torbiel byl i sie wlasnie "czysci" z miesiaczka wiec dla tego tak bolalo wczoraj ehhh
ale jak widac amelkowna moja jest i upre sie zapre sie i bedzie miec rodzenstwo:tak::-) jak dalam rade amelkowne poczac bez lekow to moze i teraz sie uda jesli nie to zeby nawet wlosy na klacie mialy mi bujne urosnac to sie kaze naszpikowac lekami po sam czubek glowy byle sie udalo;-):-) trzymam kciukaski i sle pozytywne fluidki o zafasolkowanie dla wszystkich pragnacych:tak::-)

azorku oczywiście ze będziesz miała rodzeństwo dla swojej córuni :tak: trochę cierpliwości tylko a zobaczysz jaka będziesz szczęśliwa
na dobry początek trochę fluidków dla ciebie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

azorek84 aż uśmiałam się jak czytałam twój wpis mam nadzieję że twój optymizm i zapał zostanie nagrodzony 9 miesięcznym targaniem brzusia i nieprzespanymi nocami ;-)

jamis ja musze z poczuciem humoru bo inaczej to juz dawno bym sie wieszala na zyrandolu;-):tak:amelkowna nam wyszla tak troche wpadkowo;-):-D jak planowalismy i sie staralismy to nic nie wychodzilo. zlozylam podania na studia i wzielam mase nadgodzin zeby kasa byla i plum nagle dwie kreseczki na tescie hehehe uznalam ze studia nie zajac choc bym miala 60 lat to moge robic wiec luzik:-D teraz zrobilam dwa kursy na uniwerku i planuje sobie powoli kolejna dzidzie a co tam:-) moge zamiatac podlogi badz serwowac sniadania przez kolejne 10 lat byle miec rodzinke w domku:tak::-D nie jest latwo pogodzic szkoly nauki w domu dziecka obowiazkow domowych i pracy ale mezasty mie wspiera na maxa we wszystkim (choc czasem zawala i ma w nosie ale to jak kazdy chyba;-)) jestesmy tu sami bez instytucji zwanej babcia wiec jest ciezej ale z imprez zrezygnowalam wycodze z kolezankami sporadycznie i na zmiane z mezastym:-) damy rade hehehe bo chcemy wiecej dziecuff:-D i nadal trzymam kciukaski za wszystkie chcace i wiem ze kazdej sie uda w najodpowiedniejszym momencie badz jak u mnie z tzw "partyzanta";-):-)

Hejka dziewczynki! Ja tez borykam sie z PCO...pierwsze dziecko poczelo sie normalnie, bez problemu, a po skonczonej laktacji zaczelismy marzyc o 2gim bobasku, nie wychodzilo rok, dwa i zaczelismy sie martwic. Poszlam do ginka, on stwierdzil, ze wszystko gra, cierpliwosci... Po drodze plamienia srodcykliczne, niekompetentni ginkowie:wściekła/y:itd. Trafilam do nowej ginki, starala sie wywolac owulke z clo, ale tworzylo sie duzo pecholkow bez dominujacego. Ta terapia chyba z 6 cykli.Wyslala mnie do kliniki nieplodnosci. Tam dostalam puregon, zastrzykowalam sie kilka cykli, pojawila sie i owu, a teraz wyszlo, ze mnie przestymulowali i lewy jajnik mam powiekszony i duzo cyst, torbieli, ktore same sie nie wchlaniaja i potrzebna jest laparoskopia...Mam mieszane uczucia...miala ktoras laparo?

witaj Gwiazdeczko :-) ja niestety nie umiem ci pomóc bo sama nie zaszłam tak daleko z leczeniem ale z pewnością znajdziesz na bb zorientowane dziewczyny w tej kwestii, jak nie na tym wątku to na innym
trzymam kciuki &&& i ślę fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Do góry