reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

Czesc dziewczyny, ja tez mam PCO a za miesiac zostane mamusią :tak::-):happy: O ciaze staralismy sie z M 2 lata, przez caly ten czas leczylam sie luteina, duphastonem, CLO... 9 listopada, rowniutki rok temu mialam laparoskopię, po ktorej rowniez bralam CLO i w marcu dopiero sie udalo:-) w kwietniu zobaczylam 2 kreski na tescie ciazowym.
Nie da sie opisac slowami szczescia jakiego doznaje kobieta ktora ma napisane czarno na bialym ze jest bezplodna a dowiaduje sie ze bedzie miala dziecko. Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i trzymam kciuki zeby i Wam wszystkim rowniez sie udalo.

reklama
Hej takie nowinki fajnie sie czyta,że panie z PCO bedą mamusiami.M był wczoraj na badaniu nasienia i nie jest zbyt fajnie miałam dzis ustalać termin laparoskopi ale jeszcze wybiore sie do endokrynologa ginekologa aby sam ocenił jego wyniki i powiedział co dalej,mam takiego doła ja mam PCO a M złe wyniki jakis koszmar a 6 lat temu udało nam sie i jestem już mamą tyle czasu nie chcieliśmy 2 dzidziusia a jak teraz bardzo chcemy to sie nie udaje musze być dobrej myli bo inaczej oszaleje,ja też przez ponad rok leczyłam sie luteiną i duphastonem ale nic to nie dało zobaczymy co powie gndokrynolog,gorąco was pozdrawiam:-)

Grzegorz Gawryś przyjmuje w szpitalu wojskowym ale jest to tylko Endokrynolog moja siostra sie u niego sie leczyła jak miała mleko w piersi po 4 latach nie karmienia mówi że jest bardzo dobry i miły dusza człowiek .

siostra nie ma numeru ale wystarczy jak zadzwonisz do tego szpitalana ul Waigla i zapytasz o Gawrysia albo poszukaj w necie wpisz jego imie i nazwisko a powinno sie coś wyświetlić przyjmuje prywatnie Pozdrawiam

Hej dziewczynki!

Ja tez mam pco...staramy sie o kolejna dzidzie juz od 3 lat i nic. Bylam w klinice, dostalam puregon, bo po clo nie bylo pech. dominujacego. Po 150jednostkach byla owu przed 2 miesiacami. Od tego czasu nie dostalam zastrzykow, bo na lewym jajniku wiele cyst. Prawy czysty. Narazie biore duphaston. Pije tez przywrotnik pospolity...podobno dziala cuda na hormony.

Hej może która z z was jest obyta z wynikami nasiena jak tak to napiszcie co myslicie o tych wynikach aja mam dopiero wizyte 28 u endokrynologa a do tego czasu oszaleje wiem że nie są za ciekawe ale cos dokładniej już poszperałam po necie i tez czekan na odpowiedzi od lekarzy ale jeszcze nic nie odpisali
Okres abstynencji 5 dni
Wygląd próbki Prawidłowy mleczno biały
Czas upłynnienia 15min norma<60min
Objetość 5ml norma>1,5
Lepkość (++) norma(+)
pH 7,4 norma 7,2
Ocena mikoroskopowa
Ogólny % ruchliwych
(A) Ruch szybki,linearny 35%
(B)Ruch wolny linearny i nielinearny 5%
(C)Ruch w miejscu 27% norma A+B>32%
(D)Brak ruchu 33%
(A)+(B) 40% norma A+B+C>40%
(A)+(B)+(C) 67%

Komórki okrągłe(ilość w polu widzenia)
Test na obecność Granulocytów 1 (w,p.w)

UWAGI:
Ocena mikroskopowa;Zwiekszona lepkość nasienia,widoczna aglutynacja klasy A.Morfologia plemników wady główki o charakterze amorfii(23%),wady wstawki(25%).Test eozynowy=52%

Alex niestety nie znam się na tych badaniach. Ale daj znac jak już coś będziesz wiedziała. Ja mojego S cos nie mogę przekonac do badań.
Dziś rano przywitała mnie @. W sumie jestem bardzo zdziwiona, bo minęło 35 dni,a a zawsze min. 40 a nawet więcej. Jeszcze kilka dni temu miałam nadzieję na ciążę, które to niedawno mi sie rozwiały. Zastanawiałam się czy czekac do 40 d.c. i wykluczać wówczas ciążę i wywoływać lutką czy jak? Czekałam z tym testem, bo pierwszej ciąży w 34 d.c. mi nie wykryło.
Cóż zaczynam kolejny cykl z CLO.
Powodzenia

reklama
abed, kasia co u was, jak rosną maluszki u mnie okej po za przeziebieniem i czekam na owulacje mam adzieję, że będzie szczęśliwa

Ostatnia edycja:
Do góry