reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

reklama
Witam dziewczyny:-):-):-) na pewno jesteście w temacie to mam pytanko,5,5 roku temu urodziłam synka,od 2.5 roku staramy sie o 2 dzidzie kilka dni temu stwierdzono u mnie PCO moja pani gin,kolejna zresztą od razu skierowała mnie na laparoskopie wykonała tylko cytologie no i usg dopochwowe gdzie stwierdziła PCO.Zaszczepiłam się na żółtaczke i we wtorek ide do szpitala ustalić termin operacji ,dziw mnie jednak fakt że nie przepisała mi żadnych leków czy to normalne powiedziała, jak ją zapytałam o jakies leki że tu tylko zabieg pomoże ja jeszcze nie bardzo orientuje sie w tym całym PCO poczytałam co nieco ale wszędzie piszą o leczeniu farmakologicznym bardzo prosze powiedzcie co o tym myślicie.

moim zdaniem prawdopodobnie masz zbyt dużo cyst wokoł jajników i dlatego dostałaś odrazu skierowanie ale to jest tylko moie zdanie i niekoniecznie mam rację

Dzieki wielkie;-) zobaczymy co powie mi jutro lekarz,mam jeszcze jedno pytanko tak sobie pomyślałam,że może warto sprawdzić mojego męża tak na wszelki wypadek jak tam z jego żołnierzami,ale czy jest to sens skoro mam już stwierdzone PCO

Witaj,
ja również mam PCO i mężulek na badania ma sie wybrać. Tyle, że u mnie na razie nikt nie wspominał o laparo.:confused:

No to dzisiaj jedziemy do Katowic na badanie nasienia,zobaczymy a jutro dopiero bede w szpitalu na umówienie zabiegu jak juz bede miała wyniki nasienia to się wykluczy?że cos może z plemnikami nie tak.Fajnie że jest takie forum my biedne
PCO musimy sie wspierać bardzo dzieki za zainteresowanie sie moja osoba dzięki:) pozdrawiam wszystkie Panie:-)

Hmm dowiedziałam się jakieś 3 lata temu. Zaczęłam wtedy stosować anty, bo ginka powiedziała, że po odstawieniu będzie mi łatwiej zajść. I tak tez było. Odstawiłam anty w styczniu i nie dostałam juz @, bo okazało sie, że jestem w ciąży. Nie staraliśmy się wtedy, tylko powiedzielismy sobie "co będzie to będzie". Poroniłam w kwietniu w 11 t.c. Trochę odczekaliśmy i od sierpnia mamy monitoring. Okazało się, że nie ma owulacji. Lecę teraz na wspomagaczach. Wczesniej luteina na regulację - nic nie dała. A teraz Clo. To mój pierwszy cykl. Jeszcze nie wiem, czy będą efekty.
Życzę powodzenia:-)

ojej ile tu nowych koleżanek :O super cieszę się ogromnie bo wątek lekko przymierał ;-)
ja już trzeci tydzień tak okropnie się czuję że nie mam nawet siły usiąść do kompa ale cały czas trzymam za was kciuki no i jestem żywym przykładem na to że z pco da się zajść w ciążę a nowym koleżankom które chcą zgłębić swą wiedzę na temat tej przypadłości polecam przeczytać ten wątek a przy okazji przekonacie się że dziewczyny z pco też są szczęśliwymi mamami &&&

reklama
hej dziewczyny ja tez mam pco i mialam torbie na jajniku i po 4 miesiacach stosowania tabletek anty torbiel zniknal....
jeszcze przez 2 miesiace bede brac te tabletki i potem razem z mezem bedziemy starac sie o dziecko..
wczesniej staralismy sie o dziecko rok czasu i nic ponniewaz nie bylo owulacji i mam 12 niepeknietych pecherzykow graffa...
mam nadzieje ze po nowym roku zajde w ciaze

Do góry