Mój synek dziś płakał myśleliśmy, że może to dziura w zębie mu sie zrobiła a to się okazało , ze mu sie szóstki wyżynają.Ma skończone 6 lat i na razie nic mu się nie rusza. To normalne? Nie powinien tych szóstek mieć wcześniej?
reklama
nie o wypadaniu ale o zębach mlecznych. moja córka ma ułamaną jedyneczkę (niestety wypadek podczas nauki chodzenia). teraz mam wrażenie że ten ząbek zaczyna ciemnieć. czy z mleczkami jest tak jak ze stałymi zębami że od uderzenia ząvb może zrobić sioę martwy i potem zacząć ciemnieć? czy powinnam z nią pójść do dentysty?
witaj
moj dominik rowniez zaliczyl wypadek - ladowanie zabkami na chodniku.dzieki temu "stracil" obie jedynki i dwojki gorne. wyglada to tak, ze zabki sa ukroszone az do samego dziasla... sa lekko zbrazowiale, aczkolwiek tego sie juz nie leczy, tylko czeka az wypadnie.
jezeli u twojego malenstwa jest podobnie, zabki sa martwe, a nie bola, dentystka nic nie zrobi, tylko kaze czekac na czas, gdy wypadna same.
moj synek póki co jeszcze nie gubi ząbków...ani jeden sie nie rusza;-).
niestety niedawno musieliśmy mu usunąć jedna piątkę bo wypadła mu plomba i bardzo go bolało:-(,ale już po wszystkim na szczęście.
jeśli chodzi o 6-tki to one wychodzą tylko raz i trzeba uważnie je pielęgnować,żeby ich nie stracić za szybko;-)
niestety niedawno musieliśmy mu usunąć jedna piątkę bo wypadła mu plomba i bardzo go bolało:-(,ale już po wszystkim na szczęście.
jeśli chodzi o 6-tki to one wychodzą tylko raz i trzeba uważnie je pielęgnować,żeby ich nie stracić za szybko;-)
Witam dziewczyny!!! Jesli macie chwilkę na zagłosujcie na moją coreczkę Bierzemy udział w konkursie Pampers-a.
Z góry dziękuje!Codziennie można oddać 1 głos.
link: Ruch to rozwój www.cwiczZmaluszkiem.pl
Z góry dziękuje!Codziennie można oddać 1 głos.
link: Ruch to rozwój www.cwiczZmaluszkiem.pl
Kajetan też jęczał, że bolą go zęby z tyłu, a ponieważ ma dwa wypełnienia, to pomyślałam, ze może coś się zaczęło dziać... Patrzymy z mężem a tam dwie szóstki na raz, mało tego, trzecia u góry!!!! Kaj ma 5 lat i 9 miesięcy. Zadzwoniłam do mojego stomatologa i powiedział, że to cudownie, trzeba bardzo o nie dbać, a w przeciągu kolejnego roku Kaj zacznie gubić mleczaki
No, mamuśki, wszystko przed nami
No, mamuśki, wszystko przed nami
Witam Mamusie
Moj syn ma 6lat(i 5m),jakies 3m temu wypadly mu dwie jedynki na dole w odstepie 2tygodni moze,a wypadly bo juz stale szly i wybily mleczaki , u kazdego malucha jest inaczej,nie ma reguly,jemu juz 7 ida
Pozdrowionka
Moj syn ma 6lat(i 5m),jakies 3m temu wypadly mu dwie jedynki na dole w odstepie 2tygodni moze,a wypadly bo juz stale szly i wybily mleczaki , u kazdego malucha jest inaczej,nie ma reguly,jemu juz 7 ida
Pozdrowionka
reklama
NO to u nas sytuacja jest taka ze Maks w tydzien chyba po swoich 5 urodzinach zakomunikowal mi ze rusza mu sie dolna jedynka (wczesniej byla martwa) Po tyg zaczela sie ruszac duga jedynka . Zbey tego bylo malo za ta pierwsza jedynka wyszedl juz staly zab. A mleczak nadal nie wypadl. Bylismy u dentysty powiedziala ze moze go usunac ale to nic nie pomoze bo ten staly zab jest blokowany przez dwojke mleczaka :-----( Powiedziala ze jak nie wypadnie w ciagu 3 tyg to mamy przyjsc mleczaka usunac. Za to tydzien temu wypadla ta druga jedynka
Za tydzien jak sie nic nie zmieni idziemy wyrwac jedynke i pomyslimy co z tym stalym zebem robic.
Za tydzien jak sie nic nie zmieni idziemy wyrwac jedynke i pomyslimy co z tym stalym zebem robic.