reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zęby mleczne-kiedy wypadają

Mojej Weronisi 2 dolne jedynki wypadły jakieś 3 czy 4 miesiące temu (teraz ma 5 lat i 7 miesięcy). Obie są już w połowie wyrośnięte. Prawą dolną dwójkę zgubiła 2 dni temu. Bardzo się cieszę, że wypadają same i bez problemu. Ona je najczęściej zjada, a potem się dziwi że jest krew na bułce lub jabłku.:-D Do tego jak miesiąc temu byłyśmy u dentysty, to dowiedziałam się, że Weronika ma już wszystkie 6tki normalnie wyrośnięte. Widzę że ma to po mnie, bo ja wszystkie 8mki miałam w wieku 15tu lat.:-(

reklama
Witam! Moja Zuzia w marcu kończy 6 lat i wszystkie mleczki są na swoich miejscach. Ani drgną. I zaczynam się zastanawiać kiedy nadejdzie ta wiekopomna chwila. Fakt że pierwszy ząb wyszedł jej jak miała 14 miesięcy więc bardzo późno, więc może i wypadać będą późno.

Witam.Mojej córce właśnie w poniedziałek zaczął się ruszać pierwszy ząbek (na dole).najpierw był strach i płacz oraz odmowa jedzenia.Ale teraz już czeka na zębową wróżkę i pierwszą wizytę u dentysty.Bo jak dotąd wszystkie ząbki były zdrowe i nie było takiej potrzeby:-)

witam mojemu synkowi wypadły już dwa ząbki na dole pierwszy w styczniu miał wtedy 5 lat i dwa miesiące to było całkowite zaskoczenie ,bo wcześniej nic nie mówił że sie ruszał.A drugi trzy dni temu .Długo się ruszał i mój synek postanowił mu pomóc i codziennie nim ruszał.No i w końcu wypadł.Bez żadnego bólu i problemu,ciesze sie z tego.:-):happy:

nie o wypadaniu ale o zębach mlecznych. moja córka ma ułamaną jedyneczkę (niestety wypadek podczas nauki chodzenia). teraz mam wrażenie że ten ząbek zaczyna ciemnieć. czy z mleczkami jest tak jak ze stałymi zębami że od uderzenia ząvb może zrobić sioę martwy i potem zacząć ciemnieć? czy powinnam z nią pójść do dentysty?

wizyta u dentysty na pewno nie zaszkodzi,ja już byłam z moim 5-cio latkiem bo niestety jego ząbki pozostawiają wiele do życzenia :-(i zaczęły go pobolewać,teraz ma "zrobioną" jedna piąteczkę a z resztą czekamy z nadzieją ze zaczną wypadać niebawem:eek:.Fifi ma skazę białkowa praktycznie od urodzenia wiec z nabiałem jest na bakier i myślę,ze to braki wapnia dają o sobie znać:-(!!na szczęście to tylko mleczaki i o stałe będziemy dbać jak o złoto!!

Kajetan ma 5 lat i 7 miesięcy, wszystkie zęby mleczne na swoim miejscu, w piątek byliśmy u stomatologa i dowiedzieliśmy się, że zanim zęby mleczne zaczynają wypadać najpierw robią się między nimi przerwy. Znaczy to, że szczęka dziecka rośnie i robi się miejsce na stałe zęby.
No u nas niestety nic się nie rusza i nic nie rośnie:((
Poczekamy, nigdzie się nam nie spieszy:))

reklama
He, he, he... ja mam 31 i dwójki stałe wogóle mi nie wyrosły... Po jedynkachod razu trójki, dlatego teraz musimy przyglądać się zębom Kaja, bo jak odziedziczy zgryz po mamusi to katastrofa i aparat:(

Do góry