wiolan
PODWÓJNA MAMA
pomierzyłam dziecko i wygląda tak:
wzrost- 78 cm
główka- 49 cm
stópka- 11 cm
DUŻY kAROLEK... ))
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
pomierzyłam dziecko i wygląda tak:
wzrost- 78 cm
główka- 49 cm
stópka- 11 cm
narysowałam kredą kreskę na podłodze, położyłam go, wyprostowałam i i odrysowałam drugą krechę, tam gdzie kończyła się nóżka, a później zmierzyłam Wiadomo, ze to takie mierzenie 'pi razy oko', ale mniej więcej wiem ile ma cm.estragon, w jaki sposob udało ci sie Karolka zmierzyc?
porównywalnie z Cypkiempomierzyłam dziecko i wygląda tak:
wzrost- 78 cm
główka- 49 cm
stópka- 11 cm
Estragon główka duża,moja Nadia ma 46 cm główkę,a Julia 52 cm,a stópka malutka,ale to pewnie po mamusi,ogólnie to całkiem duzy, a jak wagowo ??
kochana, ale moje dziecko jest szczupłe, co powoduje, że np ubranka wyglądają na nim jak rozciągnięte i spokojnie mieści się w 74. Powiem ci, że spodenki mamy nawet 3-6 miesięcy (62!!!), a większośc w rozmiarze 6-9 mies. Poważnieestragon to dziwne, że jeszcze ubranka 74 nosi. bo mój według mierzenia u pediatry- stał przy ścianie- wyszło, że ma 73 cm, a ubranka wszystkie nosi na 80.
obwód główki też wedłu mnie mały jest choć Tomek ma 45 cm a jak na niego patrzę, to wydaje mi się, że ma malutką główkę ;-)
a stopę ma 12 cm