reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
estragon, w jaki sposob udało ci sie Karolka zmierzyc?
narysowałam kredą kreskę na podłodze, położyłam go, wyprostowałam i i odrysowałam drugą krechę, tam gdzie kończyła się nóżka, a później zmierzyłam:) Wiadomo, ze to takie mierzenie 'pi razy oko', ale mniej więcej wiem ile ma cm.

Główkę i stópkę zmierzyłam bez problemu.

Estragon główka duża,moja Nadia ma 46 cm główkę,a Julia 52 cm:eek:,a stópka malutka,ale to pewnie po mamusi,ogólnie to całkiem duzy, a jak wagowo ??

estragon to dziwne, że jeszcze ubranka 74 nosi. bo mój według mierzenia u pediatry- stał przy ścianie- wyszło, że ma 73 cm, a ubranka wszystkie nosi na 80.
obwód główki też wedłu mnie mały jest :-) choć Tomek ma 45 cm a jak na niego patrzę, to wydaje mi się, że ma malutką główkę ;-)
a stopę ma 12 cm :-)

pomierzyłam dziecko i wygląda tak:

wzrost- 78 cm
główka- 49 cm
stópka- 11 cm
porównywalnie z Cypkiem

Mój ma 78 cm główka 47,5 stópka 10 (wczoraj przymierzałam mu buciki w h&m rozmiar 16/17 leży idealnie, a 18/19 nadal zbyt duży), Cypcio nosi bodziaki w rozmiarze 74/80 a spodnie w rozmiarze 80/86.

Estragon główka duża,moja Nadia ma 46 cm główkę,a Julia 52 cm:eek:,a stópka malutka,ale to pewnie po mamusi,ogólnie to całkiem duzy, a jak wagowo ??

w tamtym tygodniu ważył 8760. Sporą ma główkę, ale w tym wieku dzieci tak mają;-), a patrząc na mój wielki łeb można było się spodziewac, że dziecko też będzie miało duży. Pamiętam, że już na usg wychodziła mu duża główka. Z drugiej strony przez asymetrię nie ma spłaszczonej głowy z tyłu- tak jak prawie wszystkie dzieci- a po bokach i przez to jest jakby wydłużona z tyłu.
estragon to dziwne, że jeszcze ubranka 74 nosi. bo mój według mierzenia u pediatry- stał przy ścianie- wyszło, że ma 73 cm, a ubranka wszystkie nosi na 80.
obwód główki też wedłu mnie mały jest :biggrin2: choć Tomek ma 45 cm a jak na niego patrzę, to wydaje mi się, że ma malutką główkę ;-)
a stopę ma 12 cm :biggrin2:
kochana, ale moje dziecko jest szczupłe, co powoduje, że np ubranka wyglądają na nim jak rozciągnięte i spokojnie mieści się w 74. Powiem ci, że spodenki mamy nawet 3-6 miesięcy (62!!!), a większośc w rozmiarze 6-9 mies. Poważnie:tak:

no to jak ja mojego mierzyłam to ma 80 cm wzrostu (metoda jak u agi), waży 10,200. Muszę zmierzyć stopę, ale minimum 12cm bo ma naprawdę długą;p po tacie wszystko:)

Rany, to chyba moja jedna z większych jest - 2 czy 3 tyg temu w pieluszce i bodziaku ważyła 11,5 kg. Ubranka 80-86 (bodziaki 86, spodnie 80) chociaz mamy tez wyjatki jak rajstopki w rozm 68, bluzke w rozm 92 i legginsy na 104 ;)

Daja wam dzieci zajrzeć do buzi żeby obejrzec które zęby idą? U nas z 1 i 2 nie było problemu, ale teraz żeby zobaczyc czy się cos wykluło muszę sie niezle nagimnastykowac. w ogóle stwierdziłam dzis po raz kolejny że Aguska jakaś nadpobudliwa chyba jest - byłysmy w piaskownicy, wszystkie dzieci w jej wieku sie ladnie bawiły a ona pobawila sie w piasku 3 minuty po czym zwiedzilysmy na piechote pół osiedla, zaczepiła kazdą spotkana osobę i pokrzykiwała na psy, wrony i inne ruszajace sie obiekty.

reklama
Cypek jak ma humor, to da zajrzeć w paszczę, czasem muszę go smyrać po dziąśle lub dać się lekko podgryzać (ale to ryzykowne jest, bo może chapnąć), żeby otworzył buźkę, ale bywają też dni, że za nic w świecie nie otworzy, zaciśnie usta i wierci się.

Do góry