reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Nikita, mi jedna pediatra powiedziała zeby raz w tygodniu delikatnie odciągnąć i wymyć tą białą wydzielinę, druga z kolei kazała jedynie tak wałkować siurka w dłoni zeby się stulejka nie zrobiła. Jaś też zbiera sporo tej wydzieliny i czyszczę my siura co 2-3 dni - zależy czy jest spokojny, delikatnie odciągam - ale tylko do tej wydzielinki i patyczkiem zmoczonym albo mokrym wacikiem wymywam delikatnie wydzielinę aż jest czysto, albo przynajmniej bardzo mało - ale ważne jest zeby robić to mokrym wacikiem albo patyczkiem bo na sucho może go zaboleć . Jaś wtedy sam się uspokaja i wycisza -zaskoczony co się dzieje. Nie próbuj robić jak dziecko się szarpie mocno bo jest np głodne czy ma kolkę. A myję na przewijaku - przegotowaną wodą, zanim jeszcze pójdzie do wanienki

reklama
ja tak samo jak lenkaa, przegotowaną wodą z wacikiem na przewijaku i jak dziecko jest spokoje, tzn nie kopie nóżkami i robię to codziennie przed kąpielą

Nikita u nas też brak jakiejkolwiek wydzieliny.. my czyt.mąż odciąga co trzeba na siuśku przed każdą kąpielą i wkrapla tam odrobinę wody żeby nieczystości z całego dnia mogły sobie wypłynąć

U nas też wydzieliny żadnej nie ma na szczęście:tak:
A co do szczepień to my dziś jesteśmy już po. Mały jak na razie spokojny. Zobaczymy jaki będzie w nocy.Płakał strasznie głośno ale jak tylko go przytuliłam od razu przestał i zasnął. Waży teraz 4970g
a waga urodzeniowa to 3495g
Następne szczepienie jak mały skończy 2 miesiące i wtedy będzie 6w1+pneumokoki.
tutaj pneumokoki są w standardzie i szczepi się na to maluszki jak mają 2, 6 i 12 miesięcy

Ostatnia edycja:
dziewczyny, gdy nosicie swoje maluchy na rekach - to w pionie czy poziomie? moja nie akceptuje poziomu i dostaje spazmów.. trzeba w pionie i do tego czasem tanczyc i spiewac...martwie sie, czy to nie zaszkodzi jej kregosłupowi

My nosimy bardziej w pionie tak jak do odbicia bo tak małemu jest najwygodniej i tak szybciej zasypia. W poziomie się szybko nudzi i zaczyna się wiercić a ja sięwtedy boję że mi wypadnie:-(

mój też tylko w pionie, i rozgląda się dookoła- to podobno normalne u dzieci w tym wieku, że już nie chcą w poziomie.

reklama
Do góry